2.transferde Doğal Siklus Olanlar

beli_nay0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
6
0
1
Mehaba Sevgili Arkadaşlar,
Deneyimi olan pozitifi goren Arkadaşlarimin görüşlerine ihtiyacım var.
İlk deneme herseyin yolunda gitmesine, kaliteli gorunen embriyo transferine ragmen negatifle sonuclandi. Dr umda coj şaşırdığını ifade etti.
İlk transfer ilacli idi. Simdi kalan embriyolar ile doğal siklus deneyecegiz dedi.

Ilacli transferden negatif sonuc alip ,sonrasinda dogal siklus ile poztifo gorenler var mi aramizda. Var ise guzel fikirlerinize ihtiyacım var, sevgiler

Benim ilki doğal su hiç bir ilaç kullanmadım negatif şimdi ilaçlı ve test gününü bekliyorum

Benim ilki doğal su hiç bir ilaç kullanmadım negatif şimdi ilaçlı ve test gününü bekliyorum
Insaallah simdi guzel sonuc alirsiniz🫶 Sanirim negatif sonuc oldugunda doktorlar bir sonraki icin değiştiriyor transfer seklini. Bana oyle soylemisti. Simdi doğal olani deneyecegiz dedi.

Ben ilk transferimde yarı ilaçlı siklus denilen yöntem ile transfer oldum. Yani estrofem ya da östrojen bantı kullanmadım sadece adetin ilk günleri femara kullandım sonra yumurtalarım büyüyünce de çatlatma iğnesi oldum ve sonra da transferim gerçekleşti. Ve tuttu.
Doğal siklusta ise sanırım tamamen ilaçsız bi yöntem tercih ediliyor, hiç ilaç kullanılmıyor sürekli yumurtanın büyümesi ve çatladığı zaman belirlenip transfer ediliyor. Her iki yöntemde de tutma ihtimali yüksek diye biliyorum. Hayırlı olsun sizin için :)

Benim ilk transfer denememde önce bana östrojen ilaçları vermişlerdi (ilaçlı siklus ile denediler) ama o ay progesteron seviyem zamanından önce çok yükselmişti transfer iptal olmuştu. Verdikleri estrofem ve östrojen bantları bana ağır gelmişti. Ama diğer bebeğimin tuttuğu femera ile olan transferim çok rahat geçmişti ilaç kullanmamış gibiydim hatta:)

Ben ilk transferimde yarı ilaçlı siklus denilen yöntem ile transfer oldum. Yani estrofem ya da östrojen bantı kullanmadım sadece adetin ilk günleri femara kullandım sonra yumurtalarım büyüyünce de çatlatma iğnesi oldum ve sonra da transferim gerçekleşti. Ve tuttu.
Doğal siklusta ise sanırım tamamen ilaçsız bi yöntem tercih ediliyor, hiç ilaç kullanılmıyor sürekli yumurtanın büyümesi ve çatladığı zaman belirlenip transfer ediliyor. Her iki yöntemde de tutma ihtimali yüksek diye biliyorum. Hayırlı olsun sizin için :)

Benim ilk transfer denememde önce bana östrojen ilaçları vermişlerdi (ilaçlı siklus ile denediler) ama o ay progesteron seviyem zamanından önce çok yükselmişti transfer iptal olmuştu. Verdikleri estrofem ve östrojen bantları bana ağır gelmişti. Ama diğer bebeğimin tuttuğu femera ile olan transferim çok rahat geçmişti ilaç kullanmamış gibiydim hatta:)
Ayy ne kadar guzel, masallah🫶🌺 Insaallah ben de mutlu haberleri alirim.
Yari doğal mi, tam dogal mi henuz belli.Kontrole henuz gitmedim.

Doktorum da ilacli protokolun bazi hastalarda ters etki yaratabilcegini soyledi.
Tekrar hayirli olsun

İlk deneme herseyin yolunda gitmesine, kaliteli gorunen embriyo transferine ragmen negatifle sonuclandi. Dr umda coj şaşırdığını ifade etti.
İlk transfer ilacli idi. Simdi kalan embriyolar ile doğal siklus deneyecegiz dedi.

Ilacli transferden negatif sonuc alip ,sonrasinda dogal siklus ile poztifo gorenler var mi aramizda. Var ise guzel fikirlerinize ihtiyacım var, sevgiler
Merhabalar canım. Benim ilk transferim doğal oldu hormon takibi falan güzel yapilmali doktorum zaten sadece rahmine muayene ederek yüzde 80 tutacağını birde embriyonuz kaliteli ise tutunacagini söyledi ve tutundu çok şükür gerçi bende bir sorun yoktu eşim azospermi idi ondan dolayı çocuk sahibi olamıyorduk Allah nasip etti çok şükür kısa zamanda kolayindan anne olursun insallah

Selam
Benimde durumum sizinki ile bire bir ayni. Dr bana normal adetinden sonra 13. -14. Gunde rahim kalınlığına gore karar verelim dogal siklus e dedi. Simdi onun icin bekliyorum.

Ne kadar ara verip 2. Transfere basliyacaksin?

Merhaba,

Gectigimiz ay negatif sonuc aldik. Onumuzdeki ay tekrar transfer planladi dr.

Yani 2.reglde olmuş olacak. Tabi ins her sey yolunda gider. B12,prolaktin gibi testleri tekrar istedi. Bayram sonrasinda da transfer olacak buyuk ihtimalle.

Insaallah guzel sonuclar aliriz arkadasim. İlk mi olacak senin

Merhabalar canım. Benim ilk transferim doğal oldu hormon takibi falan güzel yapilmali doktorum zaten sadece rahmine muayene ederek yüzde 80 tutacağını birde embriyonuz kaliteli ise tutunacagini söyledi ve tutundu çok şükür gerçi bende bir sorun yoktu eşim azospermi idi ondan dolayı çocuk sahibi olamıyorduk Allah nasip etti çok şükür kısa zamanda kolayindan anne olursun insallah
Insaallah arkadaşim. Guzel temennilerin icin teşekkür ederim.
Dogal siklus insallah benim ve benim gibi bekleyenler icin pozitif ile sonuçlanir ins.
Bir takim testleri tekrar istedi dr, bakalm durum ne gosterecek

Selam
Benimde durumum sizinki ile bire bir ayni. Dr bana normal adetinden sonra 13. -14. Gunde rahim kalınlığına gore karar verelim dogal siklus e dedi. Simdi onun icin bekliyorum.

Ne kadar ara verip 2. Transfere basliyacaks2. Gegl

Selam

Ne kadar ara verip 2. Transfere basliyacaksin?
2.reglde yapacak doktor. Onumuzdeki ay olacak nasipse.

Merhaba eşim azosperm genetiklerimde hiç bişey çıkmadı biraz fsh yüksek tese oldu ama hiç bir şey bulamadı doktor Bülent hoca yaptı üretim yeri yok dedi doğuştan dedi suan bütün umutlarım gitti yok oldu bunun bir çaresi var mıdır sizin nasıl bir sorununuz vardı

Merhaba eşim azosperm genetiklerimde hiç bişey çıkmadı biraz fsh yüksek tese oldu ama hiç bir şey bulamadı doktor Bülent hoca yaptı üretim yeri yok dedi doğuştan dedi suan bütün umutlarım gitti yok oldu bunun bir çaresi var mıdır sizin nasıl bir sorununuz vardı
Merhabalar bizim herşey normaldi bı sebeb bulunamadi genetik temiz cikipta nasıl Doğuştan diyebiliyorlar Bülent hoca 5.6 ay tedavi verip tese demiş anlaşılan tesedeki parçalar patalojiye gittimi sonuç ne geldi FSH yüksekliğinde çıkışa engeldir telegram gurublari var ordan edindiğim bilgiler sayesinde macun arı sutu Q10 havuç suyu kabak çekirdeği kuruyemiş çinko hapı vs vs kullandık bir doktordan tedavi almadık açıkçası hiç detaylı spermiyogram testi verdinizmi seviyenizi biliyormusun telegram gurubana katılın orda ne insalar gördüm evlat edinin diyen çok doktor duydum ve bu insanların çocukları oldu ama ki en son çare ameliyat ilk önce detaylı sperm bakılıp seviye ogrenilip tedavi alınması lazım İstanbul da celalettin peru var çok kişi fayda sağladı lakin tedavisi pahalı Ankara da mesut tül ve semra hoca var Mesut bey erkeğe tedavi uyguluyor daha uygun fiyatları semra hocada sperm testine bakıyor ama iyice bakıyor çoğu hastanede görünmeyen sperm burda görünüyor amaki kadın dogumcudan çok memnun olan yok birde hastane vs çalışanlardan da çok memnun değiller ama ki Allah verdi çok şükür oldu ama olmasaydida mecbur giderdim yani. Telegram gurubuna girin orda bizim gibi çok insan var herşeyi deneyimlemis bilgi sahibi olursunuz Semra Sertyel&Rosi Bebek
Başka sormak istediğiniz herhangi birşeyde yardımcı olurum

İlk transferim ilaçlıydı ve kimyasal sonuçlandı. 2. Transferimde prolaktin değerim 33dü doktorum doğal siklus ile ilerleyelim dedi ve ilaç verdi prolaktin değerim 17ye düşmüştü transferden önce. Doğal olması insanı çok rahatlatıyor iğne ve ilaç stresiniz olmuyor sadece 1 tane fitil kullanıyorum. Bugün kan tahlili verdim ve pozitifi gördüm 2 gün sonra tekrar kan vereceğim. Sadece kafanızı rahatlatmanız çok önemli hareketsiz kalmayın bol bol zikir çekin çok rahatlatıyor :)

Back
X