Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2 Yandaki Olum kree balayacak, endieliyim yardm

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.238
36
156
38
Ankara
kızlar 10 gun sonra okul müdürü gelsın yazalım başlasın dedı okul bıze çok yakın lojmandayız zaten okulda lojmanın içi çocukları çok sevıyor oglum okula gıtcem dıyede sevınıyuor fakat ben çok telaşlıyım çokmu hasta olur ezılırmı yada vs seyler tam gun degıl zaten yarım gun sızce ne yapmalıyım bıdahakı senemı versem.10 gun ıçınde vazgecme şansım var.

babamız seneye olsun bu sene vermeyelım dıyor kafam çok karıştı

Bence yarım gün diyorsun.Başlasın çocuk.Çok faydasını görürsün.Baktın olmuyor alırsın çocuğu.Kaybedeceğin bişey yok.Hem yakın olduğu için denetleme şansın da var.Bence gitsin kreşe.Ama tabii yinede sen bilirsin canım..:teselli:

Bence 3 yaşından önce çok erken. Eğer bir zorunluluğunuz yoksa sadece günde 1 saat oyun grubuna götürebilirsiniz. Yine de şartları ve ortamı siz biliyorsunuz en iyisini de yine siz bilirsiniz

biz de bu konuyu düşünüp durduk...benim oğlum da 27 aylık. bakıcımız var ama bakıcıdan memnun olmadığım pek çok nokta var. başka bir bakcııya alışmasındansa kreşe uyum sağlamasının daha kolay olacağını düşündük. ve bugün bizim mahallemizde çok beğendiğimiz, deneyimli ve bu işe çok profosyonelce yaklaşan bir kreşle anlaştık. ilk 2 gün oyn grubuna gidecek, sonra yarım gün gidecek bir süre, sonra da tam gün... oğlum için böylesinin çok çok daha iyi olacağını düşünüyorum. çünkü oğlum, çişin,i 2 yaşından önce söyleyen, net bir şekilde her şeyi ifade edebilen ve yemeğini bile kendisi yiyebilen yaşından da büyük gösteren bir çocuk...sizin çocuğunuz için de bence yarım gün olarak gitmesi uygun olabilir bu dönemde.... uzmanlar 3 yaş diyorlar ama bu, çocuktan çocuğa da değişiyor!!!...

merhaba
kızım şubat ayında 3 ü bitirecek ve ağustos tibari ile okula göndermeye başladık. ilk zamanlar çok iyiydi ama sonraları hem huy değiştirdi hem de gitmek istemedi. servise bidirebilmek için yapmadığımız kalmıyordu. o kadar çaresiz ağlıyordu ki servise binerken a da okuşun kapısından girerken yırtıyordu resmen ortalığı ama içeri girince hemen susuyordu ve akşamları güzel geliyordu. yine bir gün servise binerken öyle çaresiz ağlayıp anneeee noolur öpiiim bi kerecik bırakma beniiiii şeklinde ağlayınca acaba demeye başladım ve sonuç olarak verdiğim tavizle bıraktık okulu. Ocak gibi tekrar denemeyi düşünüyorum ama yanlış mı yaptım acaba diyorum. fikri olan????

kızlar 10 gun sonra okul müdürü gelsın yazalım başlasın dedı okul bıze çok yakın lojmandayız zaten okulda lojmanın içi çocukları çok sevıyor oglum okula gıtcem dıyede sevınıyuor fakat ben çok telaşlıyım çokmu hasta olur ezılırmı yada vs seyler tam gun degıl zaten yarım gun sızce ne yapmalıyım bıdahakı senemı versem.10 gun ıçınde vazgecme şansım var.

babamız seneye olsun bu sene vermeyelım dıyor kafam çok karıştı

Bence 2 yaş için yarım gün çok faydalı konuşmayı çok çabuk öğreniyorlar.Birde yaşıtlari ile beraber oyun oynamak onlar ile bişeyler paylaşmak çocuklar için çok faydalı

bence çok erken çok sanırım doğuda sınız verecekleri eğitim nekadar iyi olabilir
daha küçücük o bebek sık hastalanır ben olsam vermezdim

merhaba
kızım şubat ayında 3 ü bitirecek ve ağustos tibari ile okula göndermeye başladık. ilk zamanlar çok iyiydi ama sonraları hem huy değiştirdi hem de gitmek istemedi. servise bidirebilmek için yapmadığımız kalmıyordu. o kadar çaresiz ağlıyordu ki servise binerken a da okuşun kapısından girerken yırtıyordu resmen ortalığı ama içeri girince hemen susuyordu ve akşamları güzel geliyordu. yine bir gün servise binerken öyle çaresiz ağlayıp anneeee noolur öpiiim bi kerecik bırakma beniiiii şeklinde ağlayınca acaba demeye başladım ve sonuç olarak verdiğim tavizle bıraktık okulu. Ocak gibi tekrar denemeyi düşünüyorum ama yanlış mı yaptım acaba diyorum. fikri olan????

canım bence bi kaçgün sende onunla beraber olsan daha iyi olmazmı? sana düşkün olduğu için kreşe uyum sağlamakta zorlanıyor olabilir ama yinede sen bilrsin tabi..daha küçük olduğu için bazı şeyleri algılayamıyor olabilir.birde öğretmenleriyle görüş okuldaki hal ve tavırlarını sor derim.eğer içine kapanıksa bu onun ruh sağlığı için iyi olmayabilir..

en uygunu dr. a göre 4 yaş ama en azından 3.5 yaşını biraz geçtimi de olabilir...
henüz çok erken ...çabuk sıkılcak ,ve erkenden okula olan hevesini yitirecek...
bekleyin bence...

kızlar oglumu okula yazdırmadım tereddut ettım lokmandaki okul için ıyı yorumlar duymadım beklıcez 2. Döneme belki birde kayınvalidemgıl geliyor haftaya sunnet ettıtcez oglumu ıyı olmaz okul dedık kasındada hepberaber izmlre gltcez 1 ayda orda kalsak boşa yazdırmış olcaktık

Ayrıca çiş egitimi var konuşabılıyorda gecede bırakmıştım bezi ama 2 dır kaçırıyor sonra uykusu bölünuyor sabaha kadar oturuyor zor oldu yani

Seni çok iyi anlıyorum çünkü o yaşlarda bende oğlumu vermiştim ki inanılmaz kötü oldum ve resmen çok üzülmüştüm.
Sabah 08 de veriyor akşam 18 de alıyordum.
Ama ben klendim götürüp getiriyordum,beni bırakmamak için çok ağlıyordu,ama bir müddet sonra ablalarına alışıyordu.Altı bezli olmasından dolayı çok sıkıntım çekmiştim,bir gün poposunu pişikler içinde görünce kreşte kıyametleri koparmıştım.Çünkü sırf bu pişik olmamasından dolayı ne bezini nede ıslak mendilini eksik etmiyordum.
Özellikle benim kullandığım beiz ve mendili kullanmalarını önermeme ve belirtmeme rağmen aksine hep başka bezlerin bebeğimin altına bağlamaları beni deli etmişti.
En son 3 ay dayandım 3 ay sonrası kreşten aldım ve evime bakıcı almak zorunda kaldım.
Hakkında hayırlısı olsun canım benim.

Back
X