Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2 yas kres

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Merhaba benim ikizlerim var. 3 ay sonra 2 yasindalar Oglum cok konuskan falan ama kizim konusmuyor. Hic kelime kullanmiyor. İlk o kelimeleri soylemeye baslamisti ama kalca cikigindan alcita alininca kustu sanirim. Doktormz pskiyatriye yoneltti gittik ama pek sonuc alamadik alcisi cikali 1 yil olcak 1 yildir hic sonuc alamadik. Doktorumuz 2 yasona kadar ilerleme olmazsa krese vermemizi soyledi. Yasitlariyla olunca daha cabuk konusuyorlarmis sanirim. Ocak ayinda 2 yasnda olcaklar. 2.donem icin kayit yaptirabilirim degilmi ozel kreslerde zaman kisitlamasi yok yarim gun verecegim. Boyle bir sy basinda gecen varmi bir de fiyatlar nasil bildiginiz kadariyla bu arada duyma testleri falan hersey yapildi bir sorun yok. Soylediklerimizi yapiyor anliyor sadece kelime kullanmiyor

Kreşe vermek ilk çözüm değil bence. İyi bir pedagog ile gorusmelisiniz önce. Hiç konuşmuyor diyorsunuz çünkü. önce iyi bir doktora götürüp bir sorun olup olmadigina bakmalı sonra pedagog eşliğinde süreci yonetmelisiniz

Bence kreş kesinlikle çok faydalı.. iyi bir yere verirseniz hem beslenmesi düzelir hemde konuşması.. çocuklar yaşıtlarıyla çok daha iyi gelişiyorlar..

2 yastan once konusursa zaten erken konustu demiyor muyuz, bir bana mi normal geliyor acaba bu durum.

benim 2 sipa da 2 yasinda konusmuyorlardi.

Buyuk 2 yasinda krese basladiginda 5-10 kelime biliyordu, kres gercekten faydali oldu, bir ayin sonunda diyolog kuruyordu ogretmenleri ile.

Kucuk bu ay 2 yasina giriyor ve krese basliyor. Onun kelime haznesi abisi kadar bile degil, 2-3 kelime sadece, hic bir doktorumuz sorunmus gibi yaklasmadi bu duruma.

2 yastan once konusursa zaten erken konustu demiyor muyuz, bir bana mi normal geliyor acaba bu durum.

benim 2 sipa da 2 yasinda konusmuyorlardi.

Buyuk 2 yasinda krese basladiginda 5-10 kelime biliyordu, kres gercekten faydali oldu, bir ayin sonunda diyolog kuruyordu ogretmenleri ile.

Kucuk bu ay 2 yasina giriyor ve krese basliyor. Onun kelime haznesi abisi kadar bile degil, 2-3 kelime sadece, hic bir doktorumuz sorunmus gibi yaklasmadi bu duruma.
Bizim gittigimiz iki doktorda yasindan sonra tekli kelimeleri anne baba mama dede gibi soylemesi gerekiyor 2 yasinda 2li kelimeleri anne gel kapiyi ac gibi kelimeleti soylemesi lazim dedi oglum dedikleri gibi ikili kelimelere gecti ama kizim anne bile demiyor

kresle bırlıkte pedagogla da devamlı ırtıbat halınde olun bence
2 yasında cocugun konusabılıyor olması lazım cunku
duzelır hersey ama merak etmeyın ıcınız rahat olsun

Başka bir pedagogla tekrar görüşseniz. Çünkü anne bile demiyor diyorsunuz. Evet kreş konuşma ve beslenmenin düzeni açısından genelde olumlu oluyormuş ama hiç konuşmaması da sorun sanki. Ben de vermek istiyorum kreşe ikinci dönem özeller alır sanırım. Nerede yaşıyorsunuz fiyatlar ona göre değişiyor.

Benim de İkizlerim iki yaşında olacak insallah ocakta.biri baya konusuyor.Digeri 9-10 kelime söylüyor.ve sonradan açıldı.Bana da çocuk gelişim uzmanı kreşin dil gelişimini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Bu arada prematüreler mı?

Başka bir pedagogla tekrar görüşseniz. Çünkü anne bile demiyor diyorsunuz. Evet kreş konuşma ve beslenmenin düzeni açısından genelde olumlu oluyormuş ama hiç konuşmaması da sorun sanki. Ben de vermek istiyorum kreşe ikinci dönem özeller alır sanırım. Nerede yaşıyorsunuz fiyatlar ona göre değişiyor.
Gittigimiz pedagog gelisim testleri yapti bir skntı olmadigini soyledi. Anne diyor ama soyle soyliyim bugun 1 kere anne dediyse bir daha bir hafta sonra belki soyluyor. Sadece uykusu geldiginde nenni diyor.

Öncelikle kreşi deneyebilirsiniz acele etmeyin. Benim kızım da 1 yaşında kelimeleri vardı sonra 2 sene sessizliğe büründü kreste açılır dedik önce olmadı ama sonra birden açıldı şuan 3 yaşında ve uzun cümleler kuramasa da derdini anlatıyor.

Öncelikle kreşi deneyebilirsiniz acele etmeyin. Benim kızım da 1 yaşında kelimeleri vardı sonra 2 sene sessizliğe büründü kreste açılır dedik önce olmadı ama sonra birden açıldı şuan 3 yaşında ve uzun cümleler kuramasa da derdini anlatıyor.
Evet benim kizmda oyle iste kelimeleri soyledi sonra bir anda kesti. Bende kresi denemek istedim doktor soyleyince. Yarim gun vericem yarim donem vericem etkisini gorebilmek icin

Gittigimiz pedagog gelisim testleri yapti bir skntı olmadigini soyledi. Anne diyor ama soyle soyliyim bugun 1 kere anne dediyse bir daha bir hafta sonra belki soyluyor. Sadece uykusu geldiginde nenni diyor.
Konuşma konusunda biz de çok sıkıntı yaşadığımız için sizi çok iyi anlıyorum. Güzel bir özel kreş bulursanız onların da kendi pedagogları oluyor. İkili olarak devam etmiş olursunuz.

Benimkiler de 34 haftalık.Dr umuz su anda 18-19 aylık kabul ediyor bizi..
Bizimkide oyle ama zaten doktorumuzda 2 yasina kadr bekleyin dedi gelisim gostermezse verin dedi. 2 yasina ocakta giriyorlar erken dogmasalardi subatta giriceklerdi bizde 2.donem icin vericez krese oda subat ayina denk geliyor olmasi gereken yasina yani

Back
X