- 12 Temmuz 2016
- 4.497
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.455
- 158
Tecrübeli anneler lütfen öneri tavsiye ne varsa atın üzerime. Oğlum 2 yaşına girmek üzere son 1 aydır huyu suyu değişti. Beklediğim bişeydi elbette mental olarak kendimi hazırlamaya başlamıştım ki ekstra hassasım çünkü 7 aylık bir kardeşi daha var. Hem yaşının getirdiği ruh hali hem kardeş kıskançlığından bunalmaması için elimden geleni yapıyorum. Ama tükendiğim çok oluyor. İster istemez bağırıyorum. Onada alıştı ben bağırınca gülüyor. Kızınca tamam diyor gidiyor aynı devam. Tamamen normal ve gelişimsel olduğunun farkındayım ama sakinliğimi korumak için ve inat tavırlarına nasıl karşılık verebileceğim hakkında tavsiyelere ihtiyacım var. Çok araştırıyorum okuyorum ama uygulama okuduğumuz gibi olmuyor malesef. Babası zaten her istediğini yapıyosun ondan böyle kafasında bide onun kafayı açmaya çalışırken yoruldum. Örneğin anneanneden döndük bugün yol boyu ve evde ara ara anneanne krizine giriyor. Güzellikle anlatıyorum alternatif sunuyorum ama yok anneannesini istiyor ikna edemiyorum. Asla sesimi yükseltmiyorum şuan bu durum için ama belli aldı sazı eline çalacak duracak. Ayrılık anksiyetesi yaşayan 2 yaş bebesine nasıl davranmalı mesela?