Bebek Beslenmesi 2 yaş sendromu bu olsa gerek napıcağımı şaşırdım..:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

qizemlii

Ya ALLAH Ya RAHMAN ..
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
314
214
103
merhaba kızlar. 2.5 yaşında oğlum var son 1-2 haftadır çıldırdı resmen herşeye inatlaşıyor sinirleniyor bi ağlamaya başlayınca imkanı yok susmuyor ordan oraya atıyor kendini. istediği şeyi veriyorum ama almıyor önce ağlıyor sinirleniyor hırsı çıkınca alıyor. bide şuan 36 haftalık hamileyim napıcam bilmiyorum bende de sabır kalmadı resmen o susmadıkça ben ağlıyorum. yeri geliyor gecede aynısını yapıyor. çok uslu bir çocuktu bi an da böyle oldu anlamadım niye 2 yaş sendromu falan mı geçiriyor. kardeşi gelince napıcam bilmiyorum :(((

Allah kolaylık versin canım ,benimde gözüm korktu şimdi bizimkide 2 yasında olacak minik doğduğunda

Allah kolaylık versin canım ,benimde gözüm korktu şimdi bizimkide 2 yasında olacak minik doğduğunda
suan nasil senin ki canim. bi an da degisti bizim ki anlamadim hic bisey komsumun oglu var ayni yasta oda bizimki de ayni olmaya basladi diyo. napicam bilmiyorum

suan nasil senin ki canim. bi an da degisti bizim ki anlamadim hic bisey komsumun oglu var ayni yasta oda bizimki de ayni olmaya basladi diyo. napicam bilmiyorum
Şu an için normal diyebilirim ,ufak inatlaşmalar başladı gibi ama uzun sürmüyor,ilgisini başka bir duruma çekiyorum hemen,ama gittikçe artıcak gibi geliyor bana ,allah yardımcımız olsun canım ,valla kara kara düşünüyorum bende,bebekle ilgilenirken daha fazla ilgi çekmeye çalışacaklar muhtemelen

Allah hepimize sabır versin, bizim afacan da 2 buçuk yaşında, aynı dertleri biz de yaşıyoruz. zaten doğdu doğalı hareketliydi ama hep sevecen bir yapıdaydı, son zamanlarda asabiyeti keşfetti galiba, istemediği bir şey olunca ya da istediği şeyi vermezsek hemen yaygara koparıyor :) sabırlı olup sakin karşılık vermeye çalışıyoruz, sakin bir iletişim kurmak gerekiyor galiba. eğer yapabileceğim bir şeyse yapmaya çalışıyorum, ama illa uygun olmayan bir şey istediyse onun seviyesinde göz teması kurarak sakin biçimde konuşmaya çalışıyorum, ikna etmek için uğraşıyorum, genelde işe yarıyor. neden onun isteğini yapamadığımızı iyi anlatmak önemli. inada bindirip ikna olmuyorsa başka şeylerle ilgisini çekmek gerekiyor, ama tabi insan bazen iki arada bir deredeyken de bu inatlar tutabiliyor :( yine de hep sakin olmak ve onun inadına inatla ve sertlikle karşılık vermemek lazım yoksa iyice işler karışıyor.

Allah hepimize sabır versin, bizim afacan da 2 buçuk yaşında, aynı dertleri biz de yaşıyoruz. zaten doğdu doğalı hareketliydi ama hep sevecen bir yapıdaydı, son zamanlarda asabiyeti keşfetti galiba, istemediği bir şey olunca ya da istediği şeyi vermezsek hemen yaygara koparıyor :) sabırlı olup sakin karşılık vermeye çalışıyoruz, sakin bir iletişim kurmak gerekiyor galiba. eğer yapabileceğim bir şeyse yapmaya çalışıyorum, ama illa uygun olmayan bir şey istediyse onun seviyesinde göz teması kurarak sakin biçimde konuşmaya çalışıyorum, ikna etmek için uğraşıyorum, genelde işe yarıyor. neden onun isteğini yapamadığımızı iyi anlatmak önemli. inada bindirip ikna olmuyorsa başka şeylerle ilgisini çekmek gerekiyor, ama tabi insan bazen iki arada bir deredeyken de bu inatlar tutabiliyor :KK43: yine de hep sakin olmak ve onun inadına inatla ve sertlikle karşılık vermemek lazım yoksa iyice işler karışıyor.
aynen öyle herşeyi de yapsak bazen olmuyor ya. aşırı bir inatlaşma var bizimkinde bende hamilelik yüzünden iyice sabırsız oldum bide son zamanlarım ağırlaştım da kucağıma gelmek istiyor sürekli alamıyorum alsam da uzun süre tutamıyorum ona da ağlıyor. bilmiyorum Allah yardımcımız olsun :)

Şu an için normal diyebilirim ,ufak inatlaşmalar başladı gibi ama uzun sürmüyor,ilgisini başka bir duruma çekiyorum hemen,ama gittikçe artıcak gibi geliyor bana ,allah yardımcımız olsun canım ,valla kara kara düşünüyorum bende,bebekle ilgilenirken daha fazla ilgi çekmeye çalışacaklar muhtemelen
evet artık ufaklıklarla emzirme dışında pek onların yanında ilgilenmiyicez. benim rüyalarıma bile giriyor artık kıskançlıkları emzirirken ağlıyor dudaklarını büzerek bana bakıyor. Rabbim büyük inş kolay atlatırız bu zamanları canım :)

Back
X