Telefon ciddi bağımlılık yaratıyor çocuklarda, benim iki yaşındaki kızımda çizgi film olmadan asla yemek yemezdi on gün önceye kadar. Evhamlı bir anne olarak dil gelişimi geride mi kaldı acaba korkusuyla aniden kestim. Çeşit çeşit kitaplar oyun hamurları değişik oyuncaklar aldım. Mama sandalyesine her birini dizip o şekilde yediriyorum, ama ben işteyken annem bakıyor ve ona hala çok eziyet ediyormuş. Artık yediğini kadar yesin aç kalmadığı sürece sıkıntı yok diyerek taviz vermiyorum, zamanla unutur çizgi film bağımlılığını diye bekliyorum. Baştan alıştırmak en büyük hataymış ama aç kalmasın mantığı ile alıştırdım ne yazıkki.
Konu sahibi sizin süreciniz daha zordur tabiyki, ben iki yaşındaki tek çocukla baş edemiyorum, sizin birde yeni doğmuş bebeğiniz var. İkisine yetememeniz normal. Ancak okullar açıldıktan sonra tuvalet eğitimi verdiyseniz yarım gün kreşe göndermeyi düşünebilirsiniz. Enerjisini boşaltır değişik aktiviteler gelişimine destek sağlar diye düşünüyorum. Allah kolaylık ve sabır versin.