2 yaş tv telefon

fgnsml

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
695
498
323
2 yaşında bi oğlum var ve 4,5 aylık kardeşi var o kadar ideallerim vardı şöyle yapmam şunu yedirmem bunı vermem diye ama şu halimiz içler acısı oğlum uyanır uyanmaz telefon diye ağlıyor abartmıyorum uyanır uyanmaz gözünü açar açmaz telefon siye ağlıyor bu durum kardeşi dünyaya geldikten sonra oldu çünkü yetişemedim yetiştiemedim yardımcım yok yanımda annem kayınvalidem kimsem yok uzakta yaşıyoruz ikinci oğlum sürekli emiyor ve ilk oğlumun canı çok sıkılıyor hep onunla vakit geçiremedim galiba bu yüzden kendini tv telefona verdi ev darmaduman yemek yap azcık toparla derken öğlen oluyor doyur emzir uyut derken işte yine bi bakmışım eşim gelmiş yine bir yemek telaşı ne yapacağımı şaşırdım nasıl düzelticem bu durumu yakında kreşe vericez ama hiçbir planımı uygulayamadım dışarı bile çıkaramıyorun inanın vakit yok çalışırken daha düzenli ve güzel bi yaşantımız vardı evdeyim ve daha az ilgileniyorum çocuğumla depresyonun eşiğindeyim çok mutsuzum ve yorgunum

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki, ne yazık ki bizde aynı durumdayız. çocuğum bağımlı oldu resmen. ben vermesem babası veriyor yada bakan kişi veriyor. çok üzülüyorum ve ancak bi yere kadar engel olabiliyorum. Bu yüzden dil gelişiminin de geri kaldığını düşünüyorum. Sana tavsiyem telefonu görünen bi yere bırakma sakla. Görmezse fazla aklına gelmez diye düşünüyorum. Senin birde bebeğin varmış. allah yardımcın olsun

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki, ne yazık ki bizde aynı durumdayız. çocuğum bağımlı oldu resmen. ben vermesem babası veriyor yada bakan kişi veriyor. çok üzülüyorum ve ancak bi yere kadar engel olabiliyorum. Bu yüzden dil gelişiminin de geri kaldığını düşünüyorum. Sana tavsiyem telefonu görünen bi yere bırakma sakla. Görmezse fazla aklına gelmez diye düşünüyorum. Senin birde bebeğin varmış. allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim canım evet yavaş yavaş kolaya dönüyo ilk bebeklikte hep ağlayan ve emen bi bebek vardı şimdi emme süresi uzadı ve oyunlara bile katmaya başladım aslında ama büyük oğlum artık bağımlı okdu telefonu saklıyorum da televizyondan uzak tutamıyorum durmadan çizgi film açık iştahsız bide yemek yesin diye allahım en yapmayacağım şeyleri yapıyorum bi milat yapmam lazım evde ama önce kendim hazır hissetmek istiyorum o yüzden buraya içimi dökmek istedim

Benim oglum da oyle hayatta cizgi film olmadan yemek yemez...tv aciksa eger cizgi filmden baska bisey actirmaz mumkun degil yani...

Benim oglum da oyle hayatta cizgi film olmadan yemek yemez...tv aciksa eger cizgi filmden baska bisey actirmaz mumkun degil yani...
Ay napıcas ama böyle mi olacak böyle mi devam edecek gelişimi etkilenecek diye çok korkuyorum sizinki ne kadarlık

Ay napıcas ama böyle mi olacak böyle mi devam edecek gelişimi etkilenecek diye çok korkuyorum sizinki ne kadarlık
2.5 yaşında nerdeyse...mesela sarkı soyler cok sever sarkilari hemen eslik eder...ögrettiğim kelimeleri söyler vs ama daha karşilikli diyalog hic olmadi...bize de kreş sart

Teşekkür ederim canım evet yavaş yavaş kolaya dönüyo ilk bebeklikte hep ağlayan ve emen bi bebek vardı şimdi emme süresi uzadı ve oyunlara bile katmaya başladım aslında ama büyük oğlum artık bağımlı okdu telefonu saklıyorum da televizyondan uzak tutamıyorum durmadan çizgi film açık iştahsız bide yemek yesin diye allahım en yapmayacağım şeyleri yapıyorum bi milat yapmam lazım evde ama önce kendim hazır hissetmek istiyorum o yüzden buraya içimi dökmek istedim
Televizyonuda kapalı tutmak çok zor. Çünkü en başta yetişkin olarak bizler bağımlıyız televizyona. Televizyon izlemezsek ne yapacağımızı bilmiyoruz, yada izlemesek bile illa o açık olacak. Yazık bize :( Çocuklar ne yapsın. anne babanın alışkanlıklarını devam ettiriyorlar işte

Yok ben tv hiç aramam gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum benim eşim ama tam dediğiniz gibi eve girer girmez izlemese bile açar ses olsun diye eve gelir telefon elinde utanmasa bilgisayarı da açıp koyacak önüne gerçekten kendimi yediğimle kalıyorum ben maalesef eskide kaldı o artık arkadaşlıklar çıkıp dışarıda deli gibi oynamalar evde alt alta üstüste oyun oynayıp eğlenmeler aaahh ah

Telefon ciddi bağımlılık yaratıyor çocuklarda, benim iki yaşındaki kızımda çizgi film olmadan asla yemek yemezdi on gün önceye kadar. Evhamlı bir anne olarak dil gelişimi geride mi kaldı acaba korkusuyla aniden kestim. Çeşit çeşit kitaplar oyun hamurları değişik oyuncaklar aldım. Mama sandalyesine her birini dizip o şekilde yediriyorum, ama ben işteyken annem bakıyor ve ona hala çok eziyet ediyormuş. Artık yediğini kadar yesin aç kalmadığı sürece sıkıntı yok diyerek taviz vermiyorum, zamanla unutur çizgi film bağımlılığını diye bekliyorum. Baştan alıştırmak en büyük hataymış ama aç kalmasın mantığı ile alıştırdım ne yazıkki.

Konu sahibi sizin süreciniz daha zordur tabiyki, ben iki yaşındaki tek çocukla baş edemiyorum, sizin birde yeni doğmuş bebeğiniz var. İkisine yetememeniz normal. Ancak okullar açıldıktan sonra tuvalet eğitimi verdiyseniz yarım gün kreşe göndermeyi düşünebilirsiniz. Enerjisini boşaltır değişik aktiviteler gelişimine destek sağlar diye düşünüyorum. Allah kolaylık ve sabır versin.

Back
X