2 yaşında çocuk ve burun ameliyatı

LadyHaha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
138
132
103
38
Oğlum 2 yaşında ve ben 2 ay sonra 37 yaşına gireceğim. Yıllarca erteledim, sonra pandemi oldu sonra hamilelik derken çok istediğim burun estetiğini olamadım. Şimdi bir cesaret geldi ve olayım diyorum. Hem geceleri yaşadığım burun tıkanıklıklarından hem de sevmediğim görüntüden kurtulmak istiyorum ama 2 yaşında bebeyle nasıl olur düşüncesi hep aklımda.
Eşim çok yardımcı oluyor çocukla ve ev işleri ile ilgili, annem de yine destek oluyor ama yine de iyileşme süreci gözümde büyüyor. Var mı küçük çocukla ameliyat olup atlatıp bana moral verebilecek birileri?

Benimde 2 yaşında çocuğum var. Yazın ameliyat oldum. İlk hafta yanınızda birinin olması şart çocuk olunca zorlanırsınız. Bir hafta bitince annemler gitti benim. Çocuğunuzdan burnunuzu da sakınmanız lazım tabi ben kızıma anlattım burnuma dokunmaman gerekiyor diye ama tabi iki kere darbe aldım ama benim dikkatsizliğim yüzünden de oldu. Allah şükür sorun olmadı ama darbelerde. İlk hafta yanınızda biri varsa çocuğunuz konusunda darbe almaya dikkat ederseniz sıkıntı yok bence.

Benim de 2 buçuk yaşında kızım var. 1 buçuk ay önce ameliyat oldum. Annemde kaldım ben, yanınızda biri olmalı bence sizin için olmasa bile çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayacak biri kesinlikle olmalı. Ben kızımla konuştum ameliyat öncesi yüzümün alacağı şekli vs. Hepsini anlattım. Beni ilk gördüğünde biraz yadırgadı sonra alıştı. Kendisi benden daha çok dikkat etti diyebilirim bu konuda hassas bi çocuk Hala da onu öperken burnuna dikkat et acımasın diye beni uyarır. Çok zorlanacağınızı zannetmiyorum kısacası:)

Oğluma iyice anlatıp dikkat etmesini sağlarım diyorum, eşim evden çalışıyor zaten ve toplantıları harici zaman kısıtlaması yok, annemle de aynı mahalledeyiz zaten hafta içi her gün bizde. Darbe konusund benim de endişelerim var ama erteledikçe de zaman geçiyor. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler

Annemle aynı mahalledeyiz zaten, kendisi bizde neredeyse her gün, eşim de evden çalışıyor ve genelde evde. Yani yardım konusunda sıkıntı olmayacak büyük ölçüde ama yine de burada çok zorlandım, 1 ay toparlayamadım gibi şeyler okudukça çekiniyorum. Oğlum da artık büyük ölçüde anlatılanları anlayıp dikkat ediyor, o konuda da iyice anlatıp darbelerden koruyabilirim diyorum. Tek derdim 1 hafta-10’den sonra hala çok fazla yardıma ihtiyaç duyma, çocukla rahat rahat ilgilenememe çekincesi. O da forumlarda okuduklarım yüzünden, sezaryen olmuş, yedi kat kesilip 3 gün sonra kendi yemeğini yapmış biriyim ama insan yine de iyileşme sürecinden korkuyor.

Herkesin farklılık gösterir tabi ama ikinci ve üçüncü gün kötü geçiyor sonra azalmay başlıyor. Bence bir hafta sonra eşinde evde olacaksa idare edersin diye düşünüyorum. Tabi bende üç hafta çok kötü olan yemek yiyemeyenleri duydum ama bende o kadar olmadı

merhaba ben ameliyat oldum 9 ay once ama inanin 9 aydir eve hapsettim kendimi alisamiyorum depresyon anksiyete bi suru ilac psikoyatrik tedaviler, size sunu soylemek isterim ki allahtan bekarim ve cocugum yok yoksa bakamazdim bi de onun icin kahrolurdum kotu olma ihtimalini lutfen dusunun doktorum diye gezinen kasaplar cok fazla revizyon ameliyatlar yazarsaniz ne kadar kotu burunla birakilan hastalar var ve bunun dönusu yok bir kez daha dusunun derim bu yasiniza kadar alistiginiz burnu bozmaya deger mi tekrar tekrar dusunun ve doktorunuzu cok iyi arastirin

Merhaba, böyle hissettiğiniz için üzgünüm. Umarım bu dönemi atlatabilirsiniz. Ama bu operasyonu olursam zaten belirlediğim doktor öyle kalkık, barbie burnu vs. yapan biri değil, yüksek radix bölgeme bile müdahale etmek istemeyen hekime olacağım olursam. Yani burnumun ufak kusurları düzeltilip, nefes durumundan fonksiyonel hale getirilecek. Revizyon ihtiyacının da her 10 hastadan 1’ine gerektiği konusunda bilgilendirildim görüştüğüm çoğu hekim tarafından. Bu yüzden mümkün mertebe az müdahale ile çalışmak isteyen bir doktor ile ilerlemeye karar verdim. Revizyon riskini minimize etmek açısından ama gerçekçi yaklaşıp sıfırlayamayacağımın da farkındayım.
Kapalı teknik, kavis yok, burun sırtı düz olacak, radixe dokunulmayacak.

Hamilelik ve doğum sürecinden geçince bu gibi durumları, bedeninizin bir daha eskisi gibi olmayacağını kabullenmeyi öğreniyorsunuz. Psikolojik olarak daha olgun ve hazırlıklı oluyorsunuz diye düşünüyorum. Ayrıca anneliğin tatili, hastalığı, depresyonu vs. olmuyor. Anne olunca bunun bilincine varıyorsunuz

Herkese göre farklı oluyordur muhtemelen ama bence en zoru ilk 3 gün. Sonrasında bir haftaya kadar her geçen gün daha iyiye gidiyor süreç. 1 hafta sonra zaten sadece burun bölgesinde bi hassasiyet, sanki orda sizden bağımsız sert bi cisim varmış gibi bi his oluyor Baş ağrısı, yorgunluk gibi şeyler hiç kalmıyor. Çok zorlanırsanız ağrı kesici veriyor zaten doktor. hatta ben kullanmak istememiştim ama ödem için kullanmam gerektiğini söylemişti o yüzden kullandım. eminim siz de çok zorlanmadan atlatırsınız, sezaryen bunun yanında çok daha zordur diye düşünüyorum

Ben geçen sene biri bir, diğeri beş yaşında iki çocukla ve yardımcı kimsem olmadan ameliyat oldum. Düşünün, ameliyat oldum, odam da bebeğim bebek arabasinda duruyordu, eve gitmek için bekliyordu. Dört bes saat sonra yürüye yürüye eve gittim. İlk üç gün eşim vardı sadece. Ağır kaldırmamaya çalışın. Ben dinlene dinlene yapıyordum islerimi ve aşağıya bakmıyordum. Hep dik olsun kafanız. Mavi jel buzlar var her dinlendigimde onu da yanıma alıp yuzume koyuyordum. Hava çok sıcaktı temmuzdu ben olduğumda. Çok daha zor sicakken. Çocuğu besige eşim koyuyordu. ilk üç gün çok pişman olmuştum. Kendimebbakamazken iki minik çocuğa daha bakamama fikri beni çok üzmüştü ama dördüncü gün her şey yavaş yavaş rayına oturmaya, şişlikler vs inmeye başlayınca keyfim yerine geldi. Olun, vazgeçmeyin. Unutmayın ki zafer yalnızca inananlarindir. Ben hiç pişman olmadım.

Cesaretlendim, çok teşekkür ederim. Anestezi korkusu var mıydı peki? Küçük çocuğu olan anne olarak ya o anesteziden kalkamazsam korkusu da beni zorluyor, biliyorum günümüz şartlarında çok gerçekçi bir korku değil ama işte anne beyni hep ya bana bişey olursa senaryoları kuruyor

Bahsettiğiniz hissizlik ve hassasiyet sezayen kesisinde de oluyor ve genelde his tam olarak asla geri gelmiyor ama sanırım burunda bir süre sonra hissizlik azalarak bitiyor, yani tüm ameliyat olan tanıdıklarım 6 ay - 1 sene sonra burunlarının normal hissettiğini söylüyor. Ağrı kesicilerin de çoğunu uzun süreli kullanamıyorum mideme dokundukları için, sezaryen sonrasını bile günde 1-2 parol ile idare ettim. Anladığım kadarıyla burun ameliyatı çok daha az ağrılı bir süreç. :)

Rica ederim. Olmaz mı? Keyfi bir ameliyata giriyorum ya bana bir şey olursa çocuklarım ortada kalırsa diye çok düşündüm ama keyfi dediğim şey, benim özgüvenini ve sosyalligimi o kadar baltaliyormus ki, mecburi bir ameliyat gibiymis benim için. Şimdi daha iyi anlıyorum.

Hiç unutmam, ameliyat olacağım sabah uyandım erkenden, eşyalarımı hazirlarken çocuklarımın uyurken ki hallerine baktım baktım ağladım. Çok koyuyor insana eşyalarını toplamak, bir süreliğine de olsa çocuklardan ayrı kalmak. Beni anestezi sonrası tek şey çok mutsuz etmişti o da yutkunurken zorlanma
hissi ve boğazdaki aci. O geçince aslında diğerleri kolay

Ben 3 ay once ameliyat oldum 18 aylik kizim var onun haricinde cocuklarla calisiyorum arada darbe aliyorum simdilik bi sorun olmadi ilk bir ay destek almalisin ailenden mumkunse , psikolojik olarakda ilk 3 ay zor oldu bana kabullenemedim degisimi depresyon yasadim , ama bir risk olmaz sadece darbe almamaya dikkat etmek lazim

Evet boğaz ağrısı oluyormuş, ameliyat esnasında entübe ediliyor hasta, boğaz iritasyonunun nedeni bu diye biliyorum.
Çok zor karar vermek gerçekten, ama fotoğraflarda rahat rahat gülebilmek istiyorum, gülünce ucu çok düşen bir burnum var, çok rahatsız ediyor beni

Teşekkür ederim, peki kabullenmenizi zorlaştıran tam olarak neydi? Sonuç istediğiniz gibi olmadı mı?

Teşekkür ederim, peki kabullenmenizi zorlaştıran tam olarak neydi? Sonuç istediğiniz gibi olmadı mı?
Acele karar verdim , fransadan turkiyeye geldim doktorla uzun uzun konusmadim , dogal burun geciyordu gonlumden bunu soyledim ama fazla kalkik ve kisaltismis buluyorum , insanlardan kotu yorum almadim ama kendime yakistiramiyorum umarim alisirim zamanla

Oglum 1 yaşina girdi ben ameliyT oldum. Ilk bi kac gun birinin destegi onemli sonrasinda sikinti yok. Ustelik 2 cocugum var ama sorun yasamadim :)

kesinlikle ilk günler 1 hafta kadar yanınızda birinin kalması gerek

Merhaba sizinle aynı durumdayim. Benimde 2 yaşında oğlum var ve çok hareketli. Ne yaptınız oldunuzmu ameliyat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…