merhaba,
bir çocuğun ilgi alanlarının neler olduğunu anlayabilmemiz için 2 yaş bence çok uygun bir yaş.
oğlunuzun neleri sevdiğini, nelere ilgisi olduğunu, nelerin dikkatini çektiğini az çok biliyorsunuzdur artık.
öncelikle bunu bir düşünmeniz lazım bana kalırsa.
ve hazır oyuncaklarla sınırlamamak lazım kendimizi.
yani bir çocuk yapboz yapmayı yada oyun hamurlarıyla yada legolarla oynamayı sevmeyebilir. evet bunlar gelişim açısından önemlidir ama belki çocuğunuz biraz daha hareketli bir yapıya sahiptir ve en basitinden bir saklambaç oynamak bile onu daha fazla tatmin edebilir.
çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ve eğer hareketli bir çocuksa enerjisini bir şekilde boşaltabilmeli, mümkünse her gün hiç değilse 1 saatliğine parka gidin, bisiklete binsin, top oynasın, koşsun, diğer çocuklarla oynasın. hiç birini yapamıyorsanız, çıkın yürüyün, dolaşın.
yorulsun biraz.
o zaman eve döndüğünüzde daha sakin daha uzun süreli oyunları birlikte oynayabildiğinizi göreceksinizdir.
ve hepsinden önemlisi çocuğunuzla ortak kararlar alın, ne oynamayı sevdiğini sorup, birlikte çeşitli etkinlikler bulabilirsiniz. bu çok basit şeyler olabilir, bi kovaya su koyup saatlerce kızımla oynadığımızı bile biliyorum ben mesela :)
sizde deneyin, oyuncaklarını verin, yıkasın, yüzdürsün. kaplar verin, doldurup boşaltmayı sever çocuklar.
kartonlardan kutular, arabalar, evler yapın. çocuğunuza ortak edin yaparken. o boyasın, o yapıştırsın.
yani bunlar sadece örnek, düşünüce çoğaltabilirsiniz sizde.
:)
kolay gelsin.
not: söylemeyi unuttum, eğer ki yüzmeye ilgisi varsa, mutlaka değerlendirmelisiniz, bir çok spor faaliyeti için yaşı küçük ama yüzme için uygun bir yaş. biraz araştırıp yaz okulu tarzı bir yerler bulabilirsiniz belki.