2 yaşında erkek bebeği olanlarçocuklarınızla nasıl zaman geçiriyorsunuz??

bizeyeter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
1.446
43
108
Adana
iki yaşında oğluşum varama canı sağolasıcahep yaramazlık peşinde ,bir yere gitsem rezil ediyor

oturup doğru düzgün oynamaz,sizler bebeklerinizle ne tür aktiviteler yapıyorsunuz???keşke şöyle bir aylığına kreş türünden yüzmeesi falan olan bir yer bulsam,çünkü evde ikimizde çoksıkıldık.

cevap yazarsanız sevinirim selamlar

Yapacak pek bir şey yok sanırım o yaştaki erkek çocuklar genelde öyle olur. Biraz sabretmeniz lazım gittiğiniz yerde de peşini bırakmayın Allah korusun başka bir bebeğe zarar verir filan oynarken

Ayyy getir onu banaa...bayilirim yaramaz erkek bebelerine ;)ben oynarim butun gun :) en guzel zamani simdi onun :) siz bana bakmayin davulun sesi uzaktan hos gelirmis..;) ama ne mutlu size bi yavrunuz var..allah bagislasin...benimde tek hayalimdir bi oglum olsun ;( yas 30 ama bende daha baba adayi bile yokkk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

21yasinda 2yasinda erkek bebek annesiyim ne mutlu bana :)... Tosunum uyaninca direk yemek yediririm açarım bir müzik dans ederiz cok sever oynamayi :)..aksamlari dışarı cikariz dolaşır gezer yavru kopeklere bakariz uzaktan her nekadar elliycem diye tuttursada :) çoooook hareketli hic durmaz oyun nedir bilmez bisiklet salincak ne ararsam var evimizde hiiic ilgisini cekmez :) tencere tava tv ünitesi masa sandalye bunlar daha cok cezbediyo tosunumu :) yani canim anlayacagin bu konuda yanliz degilsin...daha çok küçük biraz daha büyük olsa resim falan yapardi oturdugu yerde ...rabbim canlarini sag etsin varsin kırsın döksün :)

Eğer çok yaramazsa rezene cayi icirin

Bizim bidiga iciriyoruz biz uslu uslu duruyor uyku saatine yakin verirseniz çokta güzel uyuyor :21:

benim oğlumda aynen dediğin gibi çok hareketli, kendi başına oyuncaklarıyla oynamaz hatta bir odada yalnız bile kalmaz. Ben de bütün gün peşindeyim; biraz çizgi film seyrediyoruz, biraz kitaplarına bakıyoruz, biraz oyuncaklarıyla oynuyoruz; yemeği, altını temizlemesi, banyosu, öğle uykusu derken akşamüstü oluyor, ondan sonra da babası parka götürüyor. Değişik şeyler istiyorlar hep, dün ilk defa birlikte bisküvili pasta yaptık çok hoşuna gitti, boyama kitapları aldım ama her tarafı batırdı, pek de sevmedi zaten, herhalde zamanı var daha. Bir de favorimiz resim yapmak, "anne zik zikkk"
Kreş için daha çok küçük bence, mecbur bir süre daha bu performansa devam edeceğiz.

merhaba,

bir çocuğun ilgi alanlarının neler olduğunu anlayabilmemiz için 2 yaş bence çok uygun bir yaş.
oğlunuzun neleri sevdiğini, nelere ilgisi olduğunu, nelerin dikkatini çektiğini az çok biliyorsunuzdur artık.
öncelikle bunu bir düşünmeniz lazım bana kalırsa.
ve hazır oyuncaklarla sınırlamamak lazım kendimizi.
yani bir çocuk yapboz yapmayı yada oyun hamurlarıyla yada legolarla oynamayı sevmeyebilir. evet bunlar gelişim açısından önemlidir ama belki çocuğunuz biraz daha hareketli bir yapıya sahiptir ve en basitinden bir saklambaç oynamak bile onu daha fazla tatmin edebilir.
çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ve eğer hareketli bir çocuksa enerjisini bir şekilde boşaltabilmeli, mümkünse her gün hiç değilse 1 saatliğine parka gidin, bisiklete binsin, top oynasın, koşsun, diğer çocuklarla oynasın. hiç birini yapamıyorsanız, çıkın yürüyün, dolaşın.
yorulsun biraz.
o zaman eve döndüğünüzde daha sakin daha uzun süreli oyunları birlikte oynayabildiğinizi göreceksinizdir.

ve hepsinden önemlisi çocuğunuzla ortak kararlar alın, ne oynamayı sevdiğini sorup, birlikte çeşitli etkinlikler bulabilirsiniz. bu çok basit şeyler olabilir, bi kovaya su koyup saatlerce kızımla oynadığımızı bile biliyorum ben mesela :)
sizde deneyin, oyuncaklarını verin, yıkasın, yüzdürsün. kaplar verin, doldurup boşaltmayı sever çocuklar.

kartonlardan kutular, arabalar, evler yapın. çocuğunuza ortak edin yaparken. o boyasın, o yapıştırsın.

yani bunlar sadece örnek, düşünüce çoğaltabilirsiniz sizde.
:)
kolay gelsin.

not: söylemeyi unuttum, eğer ki yüzmeye ilgisi varsa, mutlaka değerlendirmelisiniz, bir çok spor faaliyeti için yaşı küçük ama yüzme için uygun bir yaş. biraz araştırıp yaz okulu tarzı bir yerler bulabilirsiniz belki.

Son düzenleme:
Cnm bn oğlumdda çoook yaramaz 19 aylık biçok oyuncak aldık belki oynar diye hiçbiriyle oynamıyo döküp bırakıyo biz bi ara en büyük boy havuz almıştık içinede minik toplarla doldurduk bir aya yakın onunla oynadı şimdi sıkıldı kaldırdık biz dha çok dışarıyı seviyoeuz parka gidiyoruz bi bakmışım akşam olmuş vakit nasıl geçiyo anlamıyorum

Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi

iki yaşında oğluşum varama canı sağolasıcahep yaramazlık peşinde ,bir yere gitsem rezil ediyor

oturup doğru düzgün oynamaz,sizler bebeklerinizle ne tür aktiviteler yapıyorsunuz???keşke şöyle bir aylığına kreş türünden yüzmeesi falan olan bir yer bulsam,çünkü evde ikimizde çoksıkıldık.

Aynisi benim basimdada var cok yaramaz devamli benimle ilgilen diyo, hic bi is yaptirmiyo oyuncallardan hemen sıkılıyor, devamli yenilik istiyor.ben bu ara oyun hamuruyla oynatiyorum hosuna gidiyor
benimki 2,5 yasinda zamanla durulur 2 yasindayken daha beterdi biraz duruldu.
bide cocugu evde oyalamak cok zor,disari istiyolar artik

En iyisi park benm evimin arka tarafinda garay var gunduLeri bos oluyor genis bir alan oraya indiriyorum elinede bir top kosturuyor beraber top oynuyorz.cocuklarda inerse binadan dahada mutlu oluyor peslerine takiliyor Bizimkide cok yaramaz gorenler cok sasiriyor 2 dk oturmuyor diye yemegii bile kosturarak yiyor. Oturduğunu goremezsinz cok nadir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X