2 yasindaki kizim cok zayif:(

TurkuazKrampon

Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
8.315
7.544
398
2 yasinda kizim var 10.5 kilo bir gun yediklerimiz su sekilde hasta olmadigi surece hergun boyle besleniyor.
Kahvaltida 1 yumurta kibrit kutusu peynis 1 cay bardagi sut biraz ekmek 1 ceviz
Uykudan once bir kase corba
Uykudan sonra bi tabak etli sebze yemegi 1 kase yogurt
Aksama dogru tekrar corba
Duruma gorede sut icip yatiyor

Istah surubu kullaniyorum ama ise yaramadi kilo almasi icin neler yapabilirim?

Valla kızım çubuk krakeri bile yemiyor on sekiz aylık oldu kilosu daha dokuzu bile görmedi

Sağlıklı mutlu bir bebek olduktan sonra bunları takmamak lazım

Benim kızım sadece su ile besleniyor varlık içinde yokluk çekiyor

Demek ki çocuk doyuyor bu kadarla ki normal beslenmesi. Kilo da yapı ile alakalıdır belki zaten midesi ne kadar çocuğun annesi çevrenin de etkisinde kalıp takinti mi yaptın acaba ?sağlıklı mutlu bir çocuksa hersey yolunda bence.

Valla benim kızım da 28 aylık 12 kiloyu zor gördük boyumuz uzun bide hepten safinaz bende çok dert ettim herseyini yediririm bir gün içinde hatta ögunleriyle koca bir insan doyar ama yok maalesef almıyoruz kilo bende pesetyim artık sagliklari yerinde olsun yeter...oğlumda 7 yaşın içinde maaşallah herşeyi yer bol bol oda daha 21 22 kilo anca,benim cocuklarimin bünyesi böyle demekki dedim artık npyim canlari sağolsun yeter...

Kizinizin yedikleri bana az gelmedi. Doktorunuza bir sorsaniz belki kilo dengesi normaldir? Vallah benim oglumda hic ydmek yemesini sevmiyor. Belki düzenli yedigi icin kilosu öyledir. Mesela gündüz corba yerine kati yemek yedirseniz sebze yemegi pilav haslanmis patates felan daha fazla kilo yapar. Yani cocugunuz sagliksiz abur cubur yiyip sismesinden iyidir. Cocugunuz cok hareketli ise hemen yakiyordur. Bir tanidigim var cocuk bütün gün yiyor sebze meyve yemek hersey ama cocuk zayif

keşke benim kızım yese bunları kahvaltıda falan, rüya gibi

Valla kızım çubuk krakeri bile yemiyor on sekiz aylık oldu kilosu daha dokuzu bile görmedi

Sağlıklı mutlu bir bebek olduktan sonra bunları takmamak lazım

Benim kızım sadece su ile besleniyor varlık içinde yokluk çekiyor

çorba çok fazla gunde iki defa
o çorbalari kaldir yerine sut yda yogurt koy bence
yagli sut olsun

gunde en az 500 ml sut yada sut urunu kullanmali .. ve et tabiki ne eti oldugu farkertmez

Maşallah daha ne yesin? Sağlıklı bir çocuksa problem yok.

Ben yemiyorum bu kadar :KK70:

Demek ki çocuk doyuyor bu kadarla ki normal beslenmesi. Kilo da yapı ile alakalıdır belki zaten midesi ne kadar çocuğun annesi çevrenin de etkisinde kalıp takinti mi yaptın acaba ?sağlıklı mutlu bir çocuksa hersey yolunda bence.
1 porsiyonda meyva yiyor. Eklemeyi unutmusum.
Boyle diyeceginizi biliyordum bana gore de normal yiyor. Ama enteresan olan sey su hergun bu kadar yiyor ama kakasini 2 gunde 1 ve azicik yapiyor genelde kabiz inanin bu yedirdiklerim nereye gidiyor hic anlamiyorum. Hareketli bi bebek de degil

Valla benim kızım da 28 aylık 12 kiloyu zor gördük boyumuz uzun bide hepten safinaz bende çok dert ettim herseyini yediririm bir gün içinde hatta ögunleriyle koca bir insan doyar ama yok maalesef almıyoruz kilo bende pesetyim artık sagliklari yerinde olsun yeter...oğlumda 7 yaşın içinde maaşallah herşeyi yer bol bol oda daha 21 22 kilo anca,benim cocuklarimin bünyesi böyle demekki dedim artık npyim canlari sağolsun yeter...
kızınızın boyu kaç cm ?

Arkadaslar cocuklarinizin kilosuna boyuna (asiri uclarda degilse) pek takilmayin. Genlerinde ne varsa eninde sonunda o oluyor. Cocuklar beslenmeyle buyuyecek olsa afrikada aclik ceken onca milletin boy ortalamasina bakin. Bazi cocuklar yemez kilosu iyidir bazilari yer almaz. Yakiyor demek ki vucut. Ha bir de cok cok iyi yiyor yine kilo almiyor derseniz de baska seyler icin arastirin. Sonucta bagirsak solucani bile kilo almayi onluyor.

gayet güzel yiyomuş akşam ki çorbasının yanına bulgur pilavı falan da ekleyebilirsiniz.
Benim kızımdan çok yiyomuş maşallah.
Yakıyo demekki yediklerini. niye kilo aldırmaya çalışıysnuz

Bu yazınız yemeyen annelerin bebeleri için çok üzücü.bir çocuk bunları yerde bir anne ne ister daha.ben doktora iştah açıcı şurubu sordum ama kesinlikle vermeyin dedi.versem mi acaba bende ??

Bence yediklerinde oynamalar yapın öyle az yemiyor gayet guzel yiyor ama birsey eksik demekki dengede olsa biraz daha çok olurdu kg. Ekmek ve tereyağını arttırın mesela. Bizim ki de kabız 2 haftadır sokol şurup kullanıyoruz artık bıktım bu kabızlıktan meyve yemesine hareketine rağmen kabız... Zeytinyağı kullanın yemeklerinde çorbasında birde.

Daha ne yemesini bekliyorsunuz ki? Gayet iyi ve saglikli besleniyor.? Yetiskin kadar yemesini beklemiyorsunuz herhalde?

Maşallah daha ne yesin.İşin garip yanı benim kızım da bu saydıklarınızın yarısı kadar yiyor ama tombikk.sürekli doktordan fırça yiyordum.kızımın 1haftalık yemeğini öğün öğün porsiyon porsiyon fotolarını gbderdim de fırçadan kurtulduk:) sağlık sorunu yoksa,zayıf oluşu genetiktir.

1 porsiyonda meyva yiyor. Eklemeyi unutmusum.
Boyle diyeceginizi biliyordum bana gore de normal yiyor. Ama enteresan olan sey su hergun bu kadar yiyor ama kakasini 2 gunde 1 ve azicik yapiyor genelde kabiz inanin bu yedirdiklerim nereye gidiyor hic anlamiyorum. Hareketli bi bebek de degil
Cunku beslemeye yonelik deil yedikkeri karninı doyuruyorsunuz sadece
Güzel gelişmesi için beslemelisiniz
Kabızlık için yağı bol olsun yediklerinin
Süt vermek ıstemıyorsanız yogurtupeynıre yuklenebılırsınız.
Ha bide şu var size dediklerimi bende yapıyorum dr tavsıyrsı çünkü bunlar
Ama bizde işe yaramıyor büyük çocuklarımda
Küçük de yaradı ama işe
Olmayınca da olmuyor yani

Back
X