2 yaşındaki kızim ve ben

Sabır taşının kokusu çok kotu.

Ben üç çocuğumu da iki yaşinda sütten kestim
Bir şey sürmedim.ikna ettim.once azalttim.sonra büyüdün dedim.bak saçın uzadı.elin büyüdü.kendin yemek yiyorsun, su içiyorsun..vs vs.emmek bitti.tipki falanca gibi.( Kitaplarındanki karakterden örnek veriyirdum.)
Agladilar dikkat dağıttım süt verdim.( bu kismi da abarttim.hadi dolaba bakalım biberon nerde gibi)
en son ikizlerimi de iki ay önce bu şekilde kestim.bir hafta sık sık sordular.sonra gelip sevdiler.arada yine seviyorlar.kotu bir şekilde kesmemek gerek sadece sabırlı olun..

Emmediği memede süt varsa bir şekilde boşalt bence sonra ağrı yapar ilerde dert olur.
Benimki 25 aylık,memeden ayırma dönemindeyim. 6 haftaya yaydım,mesela gündüz 4 kere emiyorsa 3e düşürdüm ağlamalarına tatlı dille yaklaştım 'sütü emdik bitti x saatte gelince kızım tekrar emecek' diyerek yatistirdim veya dikkati farklı şeye çektim. Kendinden şefkatinden asla yoksun birakma.Her azalttigin emzirme için 1 hafta süre tanıman gerekli. Sonra 2ye sonra 1e derken şuan gece emmeden uyutma evresindeyim,en zoru bu oldu:KK43: Sırada ogle uykusundaki emmeyi kesmek ve gece uyanırkenki emmeyi kesmek var,insallah hepimiz sorunsuz atlatırız.

tam bu asamada esinden destek al Ceyz,
birakma doneminde esim yatirdi benim sipalari, hic zorlanmadilar.

Emmediği memede süt varsa bir şekilde boşalt bence sonra ağrı yapar ilerde dert olur.
Benimki 25 aylık,memeden ayırma dönemindeyim. 6 haftaya yaydım,mesela gündüz 4 kere emiyorsa 3e düşürdüm ağlamalarına tatlı dille yaklaştım 'sütü emdik bitti x saatte gelince kızım tekrar emecek' diyerek yatistirdim veya dikkati farklı şeye çektim. Kendinden şefkatinden asla yoksun birakma.Her azalttigin emzirme için 1 hafta süre tanıman gerekli. Sonra 2ye sonra 1e derken şuan gece emmeden uyutma evresindeyim,en zoru bu oldu:KK43: Sırada ogle uykusundaki emmeyi kesmek ve gece uyanırkenki emmeyi kesmek var,insallah hepimiz sorunsuz atlatırız.
Benimki uyurken emerek uyur..dalar yani. Arada kalkip gene meme ister ihi ihi ihi diye. Vermezsem krize girer.. Uyanir sabah meme yenir..gece aralarda ister. Ogle uykusuna dalmadan meme. Arada uyanirsa gene meme..
Ben de nasil kesicegimi bilemiyorum.
Travma yasatmak istemiyorum biseylerle sogutmayi deneyerek..
Zaten salca sursem onu da yer bence. Banti da tirnaklar mesela kapatsam acar emer ...Sizin yontem iyi gibi sanki denenebilir evet .

Benimki uyurken emerek uyur..dalar yani. Arada kalkip gene meme ister ihi ihi ihi diye. Vermezsem krize girer.. Uyanir sabah meme yenir..gece aralarda ister. Ogle uykusuna dalmadan meme. Arada uyanirsa gene meme..
Zaten salca sursem onu da yer bence. Banti da tirnaklar mesela kapatsam acar emer ...Sizin yontem iyi gibi sanki denenebilir evet .
Travmadan bende korkuyorum ilk kızımda güvenli bağlanma sorunu da yasadim.Bu yöntemi bir pedagogtan öğrendim,başka bir sürü şey. Gözümde perde varmış da kalkmış gibi aynı zamanda da bir sürü pismanligim var. Neyse, konuya doneyim:) Benim kızım da aşırı düşkündür memeye,biberon emzik emmez aklına meme geldi mi herşeyi yıkar geçer,o olmadan uyumazdı.Annem esim bile sasiriyor nasil azalttin nasil kabul etti diye.Asama asama gidince çabuk kabullendi gibi, bugün meme olmadan uykuda 3.gunumuz. 1 hafta veya duruma gore 2 hafta böyle sonra da öğle uykusu ve sonra da gece uyanmalar da emmeyi kesme, bakalım..

tam bu asamada esinden destek al Ceyz,
birakma doneminde esim yatirdi benim sipalari, hic zorlanmadilar.
Onu denedim uyuyacagi zaman binayi yikti:( Her öğünü azaltıp 1 hafta süre taniyinca kolay oldu.Esimde de sakinlesmiyor ya benimki

Aynı benimki;)) salçayı yer diye düşünüyorum. Benimki tek tarafı emdi bebekliğinden beri. Şimdi 19 aylık. O acı bu tatlı diye gösterir. Acıyı ağzına almaz. Tatlısı der. O da acı olacak derim. Kızar hayır tatlı der. Acı ya da sabır taşı sürüp bak bu da acı oldu artık demeyi düşünüyorum. Kademeli düşünüyordum fakat vermeyince çok sinirleniyor. Emerek uyuyor şimdi, nasıl uyuyacagim hiçbir fikrim yok. Uyutma yöntemi bulursam nisan mayıs gb kesmeyi düşünüyorum.

Aynı benimki:KK66:) salçayı yer diye düşünüyorum. Benimki tek tarafı emdi bebekliğinden beri. Şimdi 19 aylık. O acı bu tatlı diye gösterir. Acıyı ağzına almaz. Tatlısı der. O da acı olacak derim. Kızar hayır tatlı der. Acı ya da sabır taşı sürüp bak bu da acı oldu artık demeyi düşünüyorum. Kademeli düşünüyordum fakat vermeyince çok sinirleniyor. Emerek uyuyor şimdi, nasıl uyuyacagim hiçbir fikrim yok. Uyutma yöntemi bulursam nisan mayıs gb kesmeyi düşünüyorum.
Saat 5 oldu..sabahin besi ve brn az once kizimi ciddi azarlayarak uyuttum. Ya gecede kac kere kalkiuo uykum var yorgunhm basim disim agriyo bi dinlendirtmedi. Yanimda yatarsa da agliyo yatagina koysam da. Meme yerken digeriyle oynamak istyo ben de kapatyorm oynamasin diye mesela ona alinip aglamaya baslyor. Zaten hep bi ihi ihi ihi modunda.. napcaksam. Cocuga da yazik ama :KK43:

Back
X