• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızım ve krizleri..Allahim sabır

Sabrimi koruyabilirsem ben de şöyle çözüm buluyorum. Krize giden anda, cok degisik heyecanli bir ses tonuyla
Aaaa, sana cok güzel bir sürprizim var diyorum. Hadi elimi tut koş kos beraber bakalim diyorum.
Suna bak, baban buraya soda sisesi koymus hahahahaha komik adam diyorum. Puffff cok komik diyorum gülüyorum. Ya da caktirmadan camasir makinesini acarken corap atiyorum icine. Ya da lambayi aciyorum caktirmadan. Yine abarti komik tepkileri veriyorum.
Sürekli ondan yardim istiyorum. Arkadasim elimi tut, ay kalkamıyorum.
Bazen onu ikna eDerken nefesim tükeniyor.
Gece balkona cikmak isterse,arilar gelmis kimse balkona cikmasin diyorum.
Kiyafetlerini giymek istemezse, ben bunlari baska çocuklara vericem, sen giyme diyorum
Haaa bir de gözlerimi kapatiyorum bana supriz yap diyorum..
Mesela kiyafetlerini degisirken, hadi ben gözlerimi kapatayim, bakalim bu atleti ahmet mi giyecek ayse mi diyorum.
Ayse mi giymis aaaa yok yok ahmet giymis. Gözlerimi acip alkis sasirma tepkisi veriyorum .
Su ile oynamasina biraz izin veririm, tabureye cikar ellerini tabiki kendi yikar. Suyumuz bitecek hemen kapatalim derim.
Bir kac kez ana vanadan kapattim suyu bitti dedim.
Simdi de yarış yapıyoruz evde 3ümüz. Televizyonu kim kapatacak.
Yataga once kim gidecek. Kapidan hiza alll 1 2 3 tabiki kazanan belli.
Evden cikarken mutlaka bir görev ile cikartirim. Hikaye uydururum,Anneannesinin dizi yara olmustur. Bizden krem yara bandi istemistir. Elinde krem ile gideriz.
Ya da bos kova ve bez. Görevimiz kirlenmis arabamizi temizlemek. Tüm işleri onu ikna ederek yapiyorum. Aaaa evimiz kirlenmis, baksana heryer pis. Bana yardim et de evi supurelim. Supurgenin ayarini düşürüp, basini cikartip ona veririm. Kendi süpürür.
Bir de gerçekten arkadas kreş cok iyi geliyor. Calpol icmiyordu, komsunun kizini çağırdım. Ona cilek receli verdim. Bizimkine calpol. Komsu kizi gelince bana hic düşmüyor.

Tabi bu kadar konusup nazlamak iyi ama bazen kuduruyor. Yerdeki oyuncaklari toplayacaktim toplamaaa diye bagirdi.
Tamam dedim. Sinirlendi treni firlatti, da tabaga geldi ikiside kırıldı. O an dovesim geldi. Gece yarisi makarna yiyecem diye tutturdu, zaten tüm aşamalara dahildir mutfak tezgahina oturturum havlu ile arkaya iyice yaslarim. Yaptik ettik.
Sonra yemeyecem dedi.
Süt icicem isit bardağa cok doldur, yok icmeyecem. Gibi gibi.
Baska odaya gidip aglayip gelmisligim, onun arkasin donukken agladigim, parkta agladigim coktur sinirden, yorgunluktan. Yine gözlerim doldu. 😂

Allah yardımcınız olsun.
Konuyu görünce aklıma geldi. Benim kız 13 aylık 2 haftadır ağlama krizleri var inat mı inat deli mi deli. Ağladığında tepki vermiyorum ama deliriyorum içten yiyorum kendimi. Pijamalarını giydirirken elinde cevze vardı aldım yere koydum morardı ağlarken. Hep böyle ama katılarak nefesi kesilerek ağlıyor. Dayanamayıp alıyorum kucağıma. Nolur bana da bişi deyin.
O da başka sendrom, 11-14 aylıkken benimki böyleydi. Ben onunda padegoğa gittim. Almanya burası, bana emzirdiğim için benle bağını ayıramadığından yapabileceğini söyledi.
Bi de10.5 aylık yuvaya başladı, yuva çocuklar için iş gibi dedi, sizi kendine yakın gördüğü için eve gelince size içinde birikeni kusuyor rahatlıyor dedi. Çünkü alırdım yuvadan 14 civarı, 15 gibi eve gelince 19 a kadar ağlardı. Ben de hergüne aktivite koydum, bigün kütüphane bigün havuz bigün park bigün oyun grubu.. evr 17 gibi girdiğimizde yine 19 a kadar ağlıyordu, o dönem resmen aç kaldık. Eşim gelince gülücükler hahaha hihihş, yalancı gibi hissettiriyodu beni.
Ama bizdeki atak konuşma atağı çıkmıştı, ardından 3 kelimelerden cümle kurmaya başladı ve 14-24 ay arası hayatımın en sakin dönemiydi.
Kızınız uzun zamandır yürüyorsa konuşma atağı olabilir.
Yürümüyorsa daha, yürüme atağı olabilir.
Ya da duygusal olarak beyninin bişileri kavramaya başladığı ama ona bu duyguların ağır geldiği bi atak olabilir. Geçmiş olsun.

O da başka sendrom, 11-14 aylıkken benimki böyleydi. Ben onunda padegoğa gittim. Almanya burası, bana emzirdiğim için benle bağını ayıramadığından yapabileceğini söyledi.
Bi de10.5 aylık yuvaya başladı, yuva çocuklar için iş gibi dedi, sizi kendine yakın gördüğü için eve gelince size içinde birikeni kusuyor rahatlıyor dedi. Çünkü alırdım yuvadan 14 civarı, 15 gibi eve gelince 19 a kadar ağlardı. Ben de hergüne aktivite koydum, bigün kütüphane bigün havuz bigün park bigün oyun grubu.. evr 17 gibi girdiğimizde yine 19 a kadar ağlıyordu, o dönem resmen aç kaldık. Eşim gelince gülücükler hahaha hihihş, yalancı gibi hissettiriyodu beni.
Ama bizdeki atak konuşma atağı çıkmıştı, ardından 3 kelimelerden cümle kurmaya başladı ve 14-24 ay arası hayatımın en sakin dönemiydi.
Kızınız uzun zamandır yürüyorsa konuşma atağı olabilir.
Yürümüyorsa daha, yürüme atağı olabilir.
Ya da duygusal olarak beyninin bişileri kavramaya başladığı ama ona bu duyguların ağır geldiği bi atak olabilir. Geçmiş olsun.
Ayy saolun. Yürümeye başladı 5 6 adım atıp pat düşüyor paytak 😂 ama krizlerimiz hala devam. Gel, Anne, dede, baba, mama, teyze diyor. Çoğunluk anne ama 😂 sabah yine ağlama kriziyle uyandık gece ağlama kriziyle uyuyoruz. Keşke sakinleşse. 😭

Sabırlı olmak lazım ama çalışan anne için cok zor. Aynı dönemlerden geçtik ve bitiyor o zamanlarda. 25 aylik tabaklari yemegi yere atardi, simdi 27 aylik ve sanki hic yasanmamis gibi. Dedigin gb bir donem orda yiyelim orasi olmaz burda yiyelim vs. Okula giderken birakmiyor surekli aglayarak ugurluyordu bakicisindan. Bir oglen bakiciya gittim, bakiciyi ve kizimi karsima aldim, konusmamiz lazim dedim. Kizima oyununu birakir misin konusmak istiyorum dedim. 26 aylikti. Bakicini seviyor musun dedim. Evet dedi. Bakicisina sen kizi seviyor musun dedim, evet dedi. Agladiginda uzuluyor musun dedim. Evet, kendimi kotu hissediyorum, uzuluyorum dedi bakicisi. Okula gitmek zorunda oldugumu ama her oglen onu almaya gelecegimi soyledim. O gun bu gundur ne gitmek istemiyorum der ne agladi diye sikayet gelir. Meger bu konusmayi bekliyormus:) aglama krizinde sarilip aglamasinin gecmesini ve anlatmasini beklerim. Aglamasin diye istedigini yapmisligim yoktur. Sarılmak istemezse aglaman bitince gel konusalim derim. Donemsel bir durum, uzme kendini

Back
X