• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 2 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ANNONA

13.08.2012/30.04.2018
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
5.684
5.548
198
oğlum bugün tam 2 yaşını doldurdu tuvalete alıştırmak istiyorum ama kendisi reddediyor lazımlığa bile oturmak istemiyor bezini çıkarttığımda tak diye tutturuyor sizce beklemeli miyim yoksa bezini çıkartmalımıyım psikolojik olarak baskımı uygulamış olurum ne dersiniz deneyimli anneler ?

bence bekleyin, benim oğlum da 23 aylık, lazımlığa oturuyor hatta bir kere kakasını bile yaptı lazımlığa ama geçen gün bezini çıkardım çişini hep külotuna yaptı ben de bağladım bezini yine. Çişini söyle tamam mı oğlum diyorum, tamam diyor ama altına yapıyor, ben de daha hazır olmadığını düşündüm. Biraz daha bekleyeceğim, sanırım anlamıyor çişinin geldiğini, yaptıktan sonra gösteriyor.

Sizin ki hem lazımlığa oturmuyor hem de bezini çıkarmak istemiyor, oysa ki çocuklar bezlerinin çıkarılmasına bayılır. Zor bir süreç kolaylıklar dilerim...

bence bekleyin, benim oğlum da 23 aylık, lazımlığa oturuyor hatta bir kere kakasını bile yaptı lazımlığa ama geçen gün bezini çıkardım çişini hep külotuna yaptı ben de bağladım bezini yine. Çişini söyle tamam mı oğlum diyorum, tamam diyor ama altına yapıyor, ben de daha hazır olmadığını düşündüm. Biraz daha bekleyeceğim, sanırım anlamıyor çişinin geldiğini, yaptıktan sonra gösteriyor.

Sizin ki hem lazımlığa oturmuyor hem de bezini çıkarmak istemiyor, oysa ki çocuklar bezlerinin çıkarılmasına bayılır. Zor bir süreç kolaylıklar dilerim...

çok teşekkür ederim cevabınız için evet sanırım önümüzdeki bahara kadar beklicez yada bezini istemeyene kadar.

oğlum bugün tam 2 yaşını doldurdu tuvalete alıştırmak istiyorum ama kendisi reddediyor lazımlığa bile oturmak istemiyor bezini çıkarttığımda tak diye tutturuyor sizce beklemeli miyim yoksa bezini çıkartmalımıyım psikolojik olarak baskımı uygulamış olurum ne dersiniz deneyimli anneler ?

Merhaba bencede bebeğiniz hazır olana kadar beklemelisiniz yoksa süreç zorlaşıyor.benim oğlum 23aylık bez takmak istemedi son iki haftadır bende başladim tuvalet eğitimine kolay öğrendi çok şükür ama çok sabır isteyen bir süreç allah kolaylık versin.

Bence de kesinlikle beklemelisiniz. Hazir olduğunda zaten anlarsiniz.. İşiniz çok daha kolay olur. Benim ilk denemede oğlum salona yapti. Hemebtakrim bezi.. Gözüm korktu :) sonraki dönemde zaten hazirdi. Ödül falan derken nerdeyse hic altini yapmadi

Merhaba bencede bebeğiniz hazır olana kadar beklemelisiniz yoksa süreç zorlaşıyor.benim oğlum 23aylık bez takmak istemedi son iki haftadır bende başladim tuvalet eğitimine kolay öğrendi çok şükür ama çok sabır isteyen bir süreç allah kolaylık versin.
evet süreç zorlu bir süreç hazzır olduğunu hissettiğim an başlayacağım.
Bence de kesinlikle beklemelisiniz. Hazir olduğunda zaten anlarsiniz.. İşiniz çok daha kolay olur. Benim ilk denemede oğlum salona yapti. Hemebtakrim bezi.. Gözüm korktu :) sonraki dönemde zaten hazirdi. Ödül falan derken nerdeyse hic altini yapmadi
evet hazır olmasını beklicem bebişimin teşekkkür ederim.

Bende 3 gun ugrastim ilk iki gun cok mutluydu bir kez altina yapti onun disinda hep banyoya yapti. Ama 3. Gun agladi felan hic wc ye girmek istemedi:KK61:bende beze geri dondum cunku sabrimi yeterli gormedim kizarim felan diye biraz erteledim simdilik ama kotumu ettim bilmiyorum.bugun sordum oglum niye tuvalete yapmiyosun bezine cis yapiyosun dedim. Aaaaaaa diyor cekip gidiyor sonumuz hayrolsun insallah:cool:

Bende 3 gun ugrastim ilk iki gun cok mutluydu bir kez altina yapti onun disinda hep banyoya yapti. Ama 3. Gun agladi felan hic wc ye girmek istemedi:KK61:bende beze geri dondum cunku sabrimi yeterli gormedim kizarim felan diye biraz erteledim simdilik ama kotumu ettim bilmiyorum.bugun sordum oglum niye tuvalete yapmiyosun bezine cis yapiyosun dedim. Aaaaaaa diyor cekip gidiyor sonumuz hayrolsun insallah:cool:
aceleci davranmamak gerekliymiş canım dün tvde bir uzman öyle diyodu zorlamak iyi değil bahara başlıcam bende artık kışı bi atlatalım hem daha iyi anlayacaklar o zaman

Ara verip tekrar tekrar denemekte fayda var ilerleyen zamanlarda daha zor olabiliyor. Islandığını farkedip doğal süreçte söyleyebilir artık çünkü.

Ara verip tekrar tekrar denemekte fayda var ilerleyen zamanlarda daha zor olabiliyor. Islandığını farkedip doğal süreçte söyleyebilir artık çünkü.
tekrar başlamayı düşünüyorum aslında çünkü kakasını yapıcağı zaman anne kaka yapıyorum diyor ama çişinde daha bişey söylemedi havalar soğumaya başladığı içinde kararsızım baharamı yapsam acaba diyorum.

ayrıca sabahları bezi çiş dolu uyanıyor buda beni durduruyor aslında

Benimkızımda 23 aylk söylüyo ama bezine yapıo. Nasl alıstırcam blmyrm. Baskı yapmak cimri edermis asırı derecede.sevdirerek alıstırcaz. Benimki suyla oynamak için bazen gitmk istio. Emzik derdide var tabi. Baslk güzel olms hepmze tercüman olmuş.

Şuan 28. Ayındaki oğlumu 6 aylıktan beri ara ara kendi tuvalet oturağına oturttum. Çok fazla zorluk çıkarmadı nerdeyse hiçbirinde sadece bazen oturmak istemedi tamam dedim kaldırdım. 20 aylıkken kitap görsel şeyler falan gösterdim. Okudum söyledim. Klozete oturup Tuvaletini yapan çocuk bebek fotoları falan gösterdim. 22 aylık iken altını açıp sevdiği birlikte aldığımız iç çamaşırlarını giydirdim ve içine tülbent katlayıp koydum (iç güdüsel bir hareketle etrafı kirletmesin hem de ıslandığını hissetsin daha kolay okur diye.) Ve ilk önce çok şaşırdı çünkü ıslandıklsrını hissetmiyorlar öteki türlü. Sonra yapınca söylemeye başladı bir süre. Ve bir gün de aniden yapmadan söyledi. Bu süreç sürdü 23 aylık iken tamamlanmıştı, bir ay daha gece bağladım. Sonra bu konuda yanlış yaptığımı anladım ve gece de çıkardım. Şimdi maşAllah barekAllah oyuna dalıp küçük kaçırmalar ve bir iki gece ıslanması dışında problem yok.

Bence eğer çocuk istiyor ve işaret ediyorsa iyi takip edip kısa sürede halledin derim. Hem size hem de ona kolaylık böyle.

Kendisi Altın'ın ıslandığını farkedip kendisi mücadele ederde bu durumda siz sadece yol gösterici olursanız baskı da yapılmamış ve doğal süreç işlemiş oluyor. Ben kendim bu şekilde kolaylık yaşadım. O yüzden paylaşmak istedim

Back
X