evet çok tatlı oluyorlar :) insallah bi sorun yoktur teşekkürler.Yeğenim de birşey anlatırken çünkü çünkü çünkü diye tekrarlayarak anlatırdı.
Bence aşırı şirinler.
Terapistlik birşey olduğunu hiç düşünmemiştik, nitekim sorunda yasamadik.
Sağlıkla büyütün kuzuyu, annesi 2 yaşında konuşması bile güzel bişey
Yoktur yoktur, hiç konusmasa bile normal olurdu..evet çok tatlı oluyorlar :) insallah bi sorun yoktur teşekkürler.
Merhabaiyi geceler.
Oglum 26 aylik. konuşurken aynı kelimeyi tekrarlayıp duruyor. mesela anne topum nerede diyecekken;
anne topum topum topum nerde
seklinde soruyor. mesela su istiyorum, şunu istiyorum falan derken tekrarlams yok. ancak b iseyin nerde olduğunu sorarken aynı kelimeyi en az 3 kere tekrarlayıp nerde diye soruyor. bi sey sorarken tekrarlama durumu var. yeni konuşmaya 2 -3 kelimeli cümle kurmaya başladı. bu durum yasi itibariyle normal midir acaba yoksa endişelenmeli miyim? konuşma terpistine götürmek gerekir mi yoksa erken mi terapist için? çocuğu böyle olup gecen var mi?
çok teşekkürler ❤Merhaba
Tekrarlama durumu 12 ay ve sonrasında ortaya çıkan bir durumdur. Davranış tekrarı ya da kelime tekrarı olarak ortaya çıkabiliyor. Döngüsel tepki olarak ararsanız içinizi rahatlatacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgiler
Normal.iyi geceler.
Oglum 26 aylik. konuşurken aynı kelimeyi tekrarlayıp duruyor. mesela anne topum nerede diyecekken;
seklinde soruyor. mesela su istiyorum, şunu istiyorum falan derken tekrarlams yok. ancak b iseyin nerde olduğunu sorarken aynı kelimeyi en az 3 kere tekrarlayıp nerde diye soruyor. bi sey sorarken tekrarlama durumu var. yeni konuşmaya 2 -3 kelimeli cümle kurmaya başladı. bu durum yasi itibariyle normal midir acaba yoksa endişelenmeli miyim? konuşma terpistine götürmek gerekir mi yoksa erken mi terapist için? çocuğu böyle olup gecen var mi?
18 aylıkken benimki de o kadar konuşuyordu. 22.-23. aydan sonra acilir merak etmeyinKızım 18 aylık baba, abi ve mama bu üç kelimeyi bilinçli kullanıyor başka da tık yok anlatmak istediğini çığlıklarla anlatıyor; siz şimdi cümle kuruyor diyince tekrarlaması geçicidir oldukça önden gidiyor gibi geldi bana. ...
Mutlaka bi yerden bişeyler duymuş olabilir ya da nerede kelimesini bulana kadar toparlıyor olabilir endişelenmeyin ve destekleyin topum nerede diyerekiyi geceler.
Ama ama ama yaaaaaaYeğenim de birşey anlatırken çünkü çünkü çünkü diye tekrarlayarak anlatırdı.
Bence aşırı şirinler.
Terapistlik birşey olduğunu hiç düşünmemiştik, nitekim sorunda yasamadik.
Sağlıkla büyütün kuzuyu, annesi 2 yaşında konuşması bile güzel bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?