2 yasindaki oglumun konusmasi ?

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
iyi geceler.
Oglum 26 aylik. konuşurken aynı kelimeyi tekrarlayıp duruyor. mesela anne topum nerede diyecekken;
anne topum topum topum nerde

seklinde soruyor. mesela su istiyorum, şunu istiyorum falan derken tekrarlams yok. ancak b iseyin nerde olduğunu sorarken aynı kelimeyi en az 3 kere tekrarlayıp nerde diye soruyor. bi sey sorarken tekrarlama durumu var. yeni konuşmaya 2 -3 kelimeli cümle kurmaya başladı. bu durum yasi itibariyle normal midir acaba yoksa endişelenmeli miyim? konuşma terpistine götürmek gerekir mi yoksa erken mi terapist için? çocuğu böyle olup gecen var mi?

Yeğenim de birşey anlatırken çünkü çünkü çünkü diye tekrarlayarak anlatırdı.
Bence aşırı şirinler.
Terapistlik birşey olduğunu hiç düşünmemiştik, nitekim sorunda yasamadik.
Sağlıkla büyütün kuzuyu, annesi 2 yaşında konuşması bile güzel bişey 😊😊

Geçicidir, sıkıntı yapmayın. Hafızaya yeni yerleştirdiği kelimeyse o yüzden tekrar etmeye çalışıyor olabilir ya da düşünme hızı ifade hızından çok daha ileri olduğu için dengeleyemeyip takılı kalıyordur öyle..terapistlik bir durum göremedim..benim kızımda da oluyor

Bence aşırı şirinler.
evet çok tatlı oluyorlar :) insallah bi sorun yoktur teşekkürler.

evet çok tatlı oluyorlar :) insallah bi sorun yoktur teşekkürler.
Yoktur yoktur, hiç konusmasa bile normal olurdu..
29 aylık komsumun oğlu anne dışında birşey demiyor, ama herşeyi biliyor, algılıyor.

Oğlum 1,5 yaşında konuşmaya başladı, 25 aylikti 6 kelimelik cümle kurdu..

Yeğenim epey geç konuştu..

Hepsi bence büyüdüklerinde eşit olacaklar, hiçbiri birbirinden daha anormal durmuyor 😊

Algısı var, konuşuyor..

Küçük olduğu için kelimeleri ancak toparliyor.
Endişe edilecek birşey bile değil bence, ki epeyce pimpirikli anneyimdir ☺☺
Bu tatlı anlar asıri kıymetli 💕

iyi geceler.
Oglum 26 aylik. konuşurken aynı kelimeyi tekrarlayıp duruyor. mesela anne topum nerede diyecekken;

seklinde soruyor. mesela su istiyorum, şunu istiyorum falan derken tekrarlams yok. ancak b iseyin nerde olduğunu sorarken aynı kelimeyi en az 3 kere tekrarlayıp nerde diye soruyor. bi sey sorarken tekrarlama durumu var. yeni konuşmaya 2 -3 kelimeli cümle kurmaya başladı. bu durum yasi itibariyle normal midir acaba yoksa endişelenmeli miyim? konuşma terpistine götürmek gerekir mi yoksa erken mi terapist için? çocuğu böyle olup gecen var mi?
Merhaba
Tekrarlama durumu 12 ay ve sonrasında ortaya çıkan bir durumdur. Davranış tekrarı ya da kelime tekrarı olarak ortaya çıkabiliyor. Döngüsel tepki olarak ararsanız içinizi rahatlatacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgiler

Merhaba
Tekrarlama durumu 12 ay ve sonrasında ortaya çıkan bir durumdur. Davranış tekrarı ya da kelime tekrarı olarak ortaya çıkabiliyor. Döngüsel tepki olarak ararsanız içinizi rahatlatacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgiler
çok teşekkürler ❤

iyi geceler.

Normal.

Belki de düzgün söyleyemediğini düşünüp kendince anlamadığınızı sanıp özellikle nesneyi defalarca vurguluyordur üzerinde durmayın Allah’ın izniyle şakır şakır konuşur zamanı gelince 🥰

Kızım 18 aylık baba, abi ve mama bu üç kelimeyi bilinçli kullanıyor başka da tık yok anlatmak istediğini çığlıklarla anlatıyor; siz şimdi cümle kuruyor diyince tekrarlaması geçicidir oldukça önden gidiyor gibi geldi bana. ...

Aslında takıntı hastalığı diye bir şey var küçükken bayağı küçük yaşta başlıyor.
Bazen belirtiler belli oluyor bazen zor belli ediyor büyüyünce ortaya çıkıyor.
Bence bir doktora götürün.
Yakınmda takıntı var cok zor. Küçük yaşta bu tarz belirtiler oluyordu.

Kızım 18 aylık baba, abi ve mama bu üç kelimeyi bilinçli kullanıyor başka da tık yok anlatmak istediğini çığlıklarla anlatıyor; siz şimdi cümle kuruyor diyince tekrarlaması geçicidir oldukça önden gidiyor gibi geldi bana. ...
18 aylıkken benimki de o kadar konuşuyordu. 22.-23. aydan sonra acilir merak etmeyin

iyi geceler.

Mutlaka bi yerden bişeyler duymuş olabilir ya da nerede kelimesini bulana kadar toparlıyor olabilir endişelenmeyin ve destekleyin topum nerede diyerek

Bence aşırı şirinler.
Ama ama ama yaaaaaa :KK200:

Back
X