20. haftada duyma duyusu gelişiyormuş. peki siz ne dinletiyorsunuz?

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
ben bu güne kadar hep biraz sert müzikler dinlerdim ama şimdi yavaş yavaş düşünmeye başladım çünkü hamilelikte sert müzikler özellikle önerilmiyormuş... ne bileyim oturup vivaldi dinlersem de ben sıkılabilirim peki ben sıkılınca mutlu mu olacak? gıcık mı bu çocuk kaydirigubbakcemile3 peki ben eğlenceli oynak bişeyler dinlesem :sm_cool: beraber oynasak olmaz mı? siz neler dinliyorsunuz? özel birşeyler var mı?

canım bebekler için özel hazırlanmış albümler var,hemen her müzikmarkette bulabilirsin..
özellikle d&r varsa yakınlarda,ayrı bir standları bile var:)
ben 16.haftadan beri bu albümlerden dinletiyorum..
dünyaya geldiğinde alıştığı şarkıların uykuya dalmasını kolaylaştırdığını biliyorum..
zeka gelişimine de faydası olduğu söyleniyor..küçücük ölçekli bir katkı bile olsa güzel:)

ayrıca müzik konusunda kocaman bir yanlış yapıyoruz,illa senin dinlemen gerekmiyor,kulaklıkla ona dinlet.. yoksa dın dın dın o müzikler bizim için hayli sıkıcı olabiliyor:))))

yorumun için teşekkür ederim.. ama ben de kulaklıkla dinletmenin yanlış olduğunu düşünenlerdenim.. sanki zorla dinletir gibi.. belki o an dinlemek istemiyor ama dinlemek zorunda kalabilir.. ne bileyim tvde biri söylemişti bana çok mantıklı deldi..
dediğin gibi d&rdan bi tane aldırdım eşime bugün denicem bakalım nasıl olacak...

ben srekli klasik müzik dinledim ama size işe yarıcak başka bişey söyliyeyim
kendiniz bi şarkı bulun ve hep onu karnınızı okşayarak söyleyin alışsın doğumdan sonra çok işinize yarıcak,ben kızıma sürekli ela pabucu yarım çık dışarıya oynayalımı söyledim,doğumdan sonra ne zaman söylesem sakinledi şuan 6 aylık hala duydumu gülümser.ama şlk zamanlar şaşırıyodu herkez hemenceik susrdı çünkü
birdeeeee çoook ilginç bişey daha
ismiyle uyumlu diye sürekli ela gözlü benli dilber (haluk leventten) onu söyledim
sonuç;
gerçekten el gözlü ve yanağında kulağına yakın kocaman bir beni var
ama bunu bilerek söylemedim sadece ismi geçiyo diye söylemişti
tesadüf mü yoksa başka bişey mi bilemiyorum
şarkınızı ona göre seçin

hadi yaw ben de hep aynı şarkıyı söyleyin diyince aklıma ilk arkadaşım eşşek gelmişti... en iyisi ben başka bi şarkı bulayım kaydirigubbakcemile3

:)) o şarkılar öyle sakinleştirici ki bırak dinlemek istememeyi,3.şarkıdan sonra uyuyorlar:))
hatta favori parçaları bile oluyor.. aylardır denediğim için çok iyi biliyorum:)
kulaklık konusuna gelince; okuldayken çocuk gelişimi-kişisel gelişim vs gibi derslerimize giren hocalardan duyduğum birşey olduğu için inanıyorum..sonuçta üniversitede ders veren ciddi hocalardı bunları söyleyenler
tabii ki uygulamadaki farklılıklar bizim seçimlerimiz..sen nasıl istersen dinlet,faydalı olur muhakkak..

hadi yaw ben de hep aynı şarkıyı söyleyin diyince aklıma ilk arkadaşım eşşek gelmişti... en iyisi ben başka bi şarkı bulayım kaydirigubbakcemile3

ayy kopardınn beni....o da nerden geldi aklına allah iyiliğini...kaydirigubbakcemile3

ayy kopardınn beni....o da nerden geldi aklına allah iyiliğini...kaydirigubbakcemile3

ne biliyim :kedi: çok severim barış mançoyu onun da sevmesini istiyorum ondan herhalde :1rolleyes:

uzman doktordan dinledim. bebeklerimiz karnımızda bağırsak seslerimizi ve kalp atışlarımızı duyarak gelişiyormuş. o yüzden buna benzer melodiler öneriliyor. doğumdan sonra da aynı müzikler onu sakinleştirmek için işe yarayacakmış. önerilen mozart. ama ben türkü dinliyorum, türk sanat müziği dinliyorum, bir de ney, keman, ud sololarını dinletiyorum. eşim de YANSIMALAR diye bi albüm getirdi. çok hoşuma gitti. Türk Müziği varken .. :CüvCüv:

evet aane karnına yakın seslere tepkileri var
benim kız gene 3 ay boyunca elektirik süpürgesi fön makinesi ve aspiratör sesiyle uyudu
kurtarıcıydı onlar benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…