20 HAFTALIK GEBELİK SERVİKS (RAHİM AĞZI) KISALIĞI

AYNRR

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
56
24
18
Merhaba kızlar

20+4 Günlük hamileyim , bugün 4g renkli ultrason çekildi .
Sonuçları doktoruma gösterdiğimde serviks ( rahim ağzı ) kısalığı olduğunu söyledi.
Normalde en az 4 cm olması gerekirken bende 3.1 çıktı değer , erken doğum riskinin yüksek olduğunu , dikkat etmem gerektiğini söyledi .
Çok korkuyorum serviks kısalığı yaşayıp zamanında doğum yapan arkadaşlar var mı ?

Merhaba kızlar

20+4 Günlük hamileyim , bugün 4g renkli ultrason çekildi .
Sonuçları doktoruma gösterdiğimde serviks ( rahim ağzı ) kısalığı olduğunu söyledi.
Normalde en az 4 cm olması gerekirken bende 3.1 çıktı değer , erken doğum riskinin yüksek olduğunu , dikkat etmem gerektiğini söyledi .
Çok korkuyorum serviks kısalığı yaşayıp zamanında doğum yapan arkadaşlar var mı ?
Boyle gebelerde erken doğum riski yuksek oluyor çünkü bebek büyüdükçe asagiya baski yapacak ve gününden önce aciklik vermeye başlayacak gibi bir çok sonucu var yakin takiple ve gerekli ise bazi ilaçlarla bu durum engellenebiliyor ileriki gebelik günlerinde doktorun sana gerekli aciklamayi yapacaktir korkmani gerektirecek bir durum yok bence ve rahim boynun göreceli bir kisalikta :KK24:

[3, post: 46538274, member: 760318"]Boyle gebelerde erken doğum riski yuksek oluyor çünkü bebek büyüdükçe asagiya baski yapacak ve gününden önce aciklik vermeye başlayacak gibi bir çok sonucu var yakin takiple ve gerekli ise bazi ilaçlarla bu durum engellenebiliyor ileriki gebelik günlerinde doktorun sana gerekli aciklamayi yapacaktir korkmani gerektirecek bir durum yok bence ve rahim boynun göreceli bir kisalikta :KK24:[/QUOTE]

Onumuzdeki ay tekrar kontrolde olcum yapilacakmis , umarim soyledigin gibi olur , cok tesekkur

[3, post: 46538274, member: 760318"]Boyle gebelerde erken doğum riski yuksek oluyor çünkü bebek büyüdükçe asagiya baski yapacak ve gününden önce aciklik vermeye başlayacak gibi bir çok sonucu var yakin takiple ve gerekli ise bazi ilaçlarla bu durum engellenebiliyor ileriki gebelik günlerinde doktorun sana gerekli aciklamayi yapacaktir korkmani gerektirecek bir durum yok bence ve rahim boynun göreceli bir kisalikta :KK24:

Onumuzdeki ay tekrar kontrolde olcum yapilacakmis , umarim soyledigin gibi olur , cok tesekkur[/QUOTE]
Rica ederim canim hayirlisiyla kavuşursun insallah

Mrb bende 20+6 haftalık ikizlere hamileyim rahim ağzı 28 mm çıktı Dr 1 hft sürekli yat haftaya kontrole gel dikiş gerekebilir dedi sizin durumunuzu ne oldu acaba

Mrb bende 20+6 haftalık ikizlere hamileyim rahim ağzı 28 mm çıktı Dr 1 hft sürekli yat haftaya kontrole gel dikiş gerekebilir dedi sizin durumunuzu ne oldu acaba

Doktorum bir sonraki kontrolde tekrar bakılacağını söyledi , henüz kontrol tarihim gelmedi ; 17 haziranda gideceğim kontrole , dikiş eğer kısalma devam ederse yapılabilir demişti doktorum ama şuan için gerekli görülmedi.
Sizde durum çok daha farklı , ikiz gebelik , umarım zamanında gelir melekleriniz .

Doktorum bir sonraki kontrolde tekrar bakılacağını söyledi , henüz kontrol tarihim gelmedi ; 17 haziranda gideceğim kontrole , dikiş eğer kısalma devam ederse yapılabilir demişti doktorum ama şuan için gerekli görülmedi.
Sizde durum çok daha farklı , ikiz gebelik , umarım zamanında gelir melekleriniz .
Sizin kaç mm çıktı ve Dr ne önerdi acaba

Sizin kaç mm çıktı ve Dr ne önerdi acaba

3.1 çıktı , ama gebelik ilerledikçe rahimde büyüdüğü için kısalma devam edebilir , takipte olacağız dedi.

Kendimi yormamamı , oturup kalkarken dikkat etmemi , herhangi birşeye uzanmamamı söyledi ve ilişkiyi yasakladı .

Bakalım 17 haziranda ne durumda göreceğiz .
Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum bende.

3.1 çıktı , ama gebelik ilerledikçe rahimde büyüdüğü için kısalma devam edebilir , takipte olacağız dedi.

Kendimi yormamamı , oturup kalkarken dikkat etmemi , herhangi birşeye uzanmamamı söyledi ve ilişkiyi yasakladı .

Bakalım 17 haziranda ne durumda göreceğiz .
Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum bende.
Rabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim :(

Rabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim :KK43:

Amin canım inşallah .:dua:
Hayırlısıyla zamanında sağlıkla gelir inşallah evlatlarımız , gelişmelerden beni de haberdar et lütfen .
Belki bende de serklaj gerekebilir , bakacağız artık .:110:

Amin canım inşallah .:dua:
Hayırlısıyla zamanında sağlıkla gelir inşallah evlatlarımız , gelişmelerden beni de haberdar et lütfen .
Belki bende de serklaj gerekebilir , bakacağız artık .:110:
İnş cnm cuma bakalım ne dicek yazarım sana

Cnm mrb ben Dr dan geldim ve rahim ağzı 1 hft 24 mm dusmus yarın inş serklaj yapilacak.. 1 gece yatiracaklarmis Dr tam sınırda beklemeye gerek yok dedi...

Cnm mrb ben Dr dan geldim ve rahim ağzı 1 hft 24 mm dusmus yarın inş serklaj yapilacak.. 1 gece yatiracaklarmis Dr tam sınırda beklemeye gerek yok dedi...

Demek o kadar çabuk kısalabiliyormuş :/

Canım inşallah kolay bir operasyon olur senin için .Sende meleklerinde kolayca atlatır umarım . Dua edicem sizin için .Gelişmelerden haberdar edersin beni de .

Bakalım bende durum ne olacak çok korkuyorum açıkçası , haftaya cuma günü gelmek bilmiyor.

Canım başka doktorlara da göster, korkma Allah dan herşey inşallah erken olsa bile sağlıklı olur ben 7 aylık doğmuşum. Hala sağlıklıyım çok şükür. Benim de 20haftalik bir hamileliğim var ancak 27:'haziranda çekileceğim renkli ultrason ikili test uclu test yaptrmadik. Bakalım ne olacak bilmiyorum bende. Ama skma canını bebis üzülmesin

2 Dr daha konuştum cnm ikiside serklaj dedi çokta araştırdım 24 haftadan sonra bi bi ölçü kısaymış çok sukur ki erken anladı Dr.

Demek o kadar çabuk kısalabiliyormuş :/

Canım inşallah kolay bir operasyon olur senin için .Sende meleklerinde kolayca atlatır umarım . Dua edicem sizin için .Gelişmelerden haberdar edersin beni de .

Bakalım bende durum ne olacak çok korkuyorum açıkçası , haftaya cuma günü gelmek bilmiyor.
Evet canım anlık kisalabiliyormus Dr çok insana yapılıyor genelde de etkili oluyor zaman kazandırıyor dedi.20 dk max sürüyormuş onlar iyi olsunda bana ne yapacakları umurumda bile değil... İnş seninde sonuçların iyi olur canim

Rabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim :KK43:
kızlar bişi sorucam bu rahim ağzı kısalığınızı doktorunuz tesadüfenmi farketti yoksa bi şikayetiniz varmıydıda kontrol ettimi

Evet canım anlık kisalabiliyormus Dr çok insana yapılıyor genelde de etkili oluyor zaman kazandırıyor dedi.20 dk max sürüyormuş onlar iyi olsunda bana ne yapacakları umurumda bile değil... İnş seninde sonuçların iyi olur canim

İnşallah canım , çok teşekkür ederim .
Canım serklaj yapıldı mı ? Durumun nasıl ?

Back
X