20 lik diş ameliyatı oldum

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.276
7.061
398
Yaklasık 1 bucuk ay kadar önce iki hafta arayla tam cıkmıs olan 20 likleri cektirdim normal dis cekimi gibiydi zorlamadı ama bugün tam gömülü diş ameliyatı oldum 45 50 dk civari sürdü cene kemigine yakindi eley ugrastirdi bebegim var emziriyorum agri kesici ve antibiyotik güclü olanından vermedi daha hafif ve emzirmeye uygun olanindan verdi.Su an ağrıdan ağlar vaziyetteyim bebegim de dis döneminde icsem de sabaha kadar emzirmesem olayi yok saat basi emmeye kalkiyor bu agrı uzun mu sürüyor agzimi bardakla su icebilecek kadar ancak acabiliyorum ne iyi gelir ? Doktorun sırada bekleye cok hastasi vardi sunu yap yapma diye pek ilgilenemedi ne zaman normale dönerim yanağım şis aynaya baktigimda kendimden korktum yarin ve sonraki gün normale döner miyim ac duruyorum corba icmeye calistim ama agzima bir sey sokamiyorum kasik degince canimi yakiyor pipet kullanma dikislere zarar verirsin basincla dedi.2 defa sezaryen oldum sanki onun agrisi agzima gelmis gibi hissediyorum ne zaman gececek

Son düzenleme:
1 bucuk ay önce imi hafta arayla tam cıkmıs olan 20 likleri cektirdim normal dis cekimi gibiydi zorlamadı ama bugün tam gömülü diş ameliyatı oldum 45 50 dk civari sürdü cene kemigine yakindi eley ugrastirdi bebegim var emziriyorum agri kesici ve antibiyotik güclü olanından vermedi daha hafif ve emzirmeye uygun olanindan verdi.Su an ağrıdan ağlar vaziyetteyim bebegim de dis döneminde icsem de sabaha kadar emzirmesem olayi yok saat basi emmeye kalkiyor bu agrı uzun mu sürüyor agzimi bardakla su icebilecek kadar ancak acabiliyorum ne iyi gelir ? Doktorun sırada bekleye cok hastasi vardi sunu yap yapma diye pek ilgilenemedi ne zaman normale dönerim yanağım şis aynaya baktigimda kendimden korktum yarin ve sonraki gün normale döner miyim ac duruyorum corba icmeye calistim ama agzima bir sey sokamiyorum kasik degince canimi yakiyor pipet kullanma dikislere zarar verirsin basincla dedi.2 defa sezaryen oldum sanki onun agrisi agzima gelmis gibi hissediyorum ne zaman gececek
ay geçmiş olsun. tane karanfil diş etiyle ezince uyuşma sağlıyor ama dikişler olduğu için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. eşim normal diş çektirdi 2 gün gargara bile yasaktı hiçbir şey yapma demiş doktor. ağrı kesici iğneyi sorabilirsiniz doktorunuza ya da aile hekimine. sonuçta sezaryende de ağrı kesici iğneler yapılıyor ilk günler vardır belki bir yolu ama her ihtimale karşı fırsat buldukça sütünüzü sağın buzluğa atın. bir yol olmazsa ne kadar sürede süt veremeyeceğinizi öğrenip güçlü ağrı kesici içersiniz.

ay geçmiş olsun. tane karanfil diş etiyle ezince uyuşma sağlıyor ama dikişler olduğu için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. eşim normal diş çektirdi 2 gün gargara bile yasaktı hiçbir şey yapma demiş doktor. ağrı kesici iğneyi sorabilirsiniz doktorunuza ya da aile hekimine. sonuçta sezaryende de ağrı kesici iğneler yapılıyor ilk günler vardır belki bir yolu ama her ihtimale karşı fırsat buldukça sütünüzü sağın buzluğa atın. bir yol olmazsa ne kadar sürede süt veremeyeceğinizi öğrenip güçlü ağrı kesici içersiniz.
Bebegim mümkün degil emmeden duramaz gece saat basi gunduz ise yarim saatte bir sürekli emmek istiyor dis döneminde olduğu icin yani ikimizin de derdi dişler ne yapacagimi sasirdim cok canim aciyor kolay geciyor demislerdi oysa ki

Geçmiş olsun 🙏 çekimin ilk günü olduğu için gargara vb öneremiyorum ama yarından itibaren karanfil suyuyla gargara, tuzlu suyla gargara gibi ağrı hafifletici gargaralar yapabilirsiniz, bu gece yapabileceğiniz tek şey yanağınıza buz koymak :(

Geçmiş olsun 🙏 çekimin ilk günü olduğu için gargara vb öneremiyorum ama yarından itibaren karanfil suyuyla gargara, tuzlu suyla gargara gibi ağrı hafifletici gargaralar yapabilirsiniz, bu gece yapabileceğiniz tek şey yanağınıza buz koymak :(
Tesekkür ederim herhangi bir sey dikislere zarar verecek diye aklım cıkıyor gargara falan yapamam tükürmek de yasakmış zafen.Buz torbasini biraktigim an zonklamaya basliyor sanki

Bebegim mümkün degil emmeden duramaz gece saat basi gunduz ise yarim saatte bir sürekli emmek istiyor dis döneminde olduğu icin yani ikimizin de derdi dişler ne yapacagimi sasirdim cok canim aciyor kolay geciyor demislerdi oysa ki
gömülü dişin zor olduğunu duymuştum. ağrı kesicisiz daha zordur ama karanfil yağı yapabilirsiniz bebeğinize de yağıyla diş etlerine masaj yaparsanız bu kadar sık emmek istemez. çok az zeytinyağına 3-4 karanfili dövüp koyun kapalı kapta bekletin sabaha o yağı kullanın bebek için 3 günde bir tekrar yapın. bu gece için soğuk kompres eğer zararlı değilse tek çareniz.

gömülü dişin zor olduğunu duymuştum. ağrı kesicisiz daha zordur ama karanfil yağı yapabilirsiniz bebeğinize de yağıyla diş etlerine masaj yaparsanız bu kadar sık emmek istemez. çok az zeytinyağına 3-4 karanfili dövüp koyun kapalı kapta bekletin sabaha o yağı kullanın bebek için 3 günde bir tekrar yapın. bu gece için soğuk kompres eğer zararlı değilse tek çareniz.
Artik aliskanlik edinmis bunu dis jeline soguk dis kasiyicisina ragmen israrla meme istiyor yoksa 11 aylik bebek bu kadar sık acıkmaz 😏 buz torbasini ceker cekmez muthis bir agri vuruyor ceneme dogru

Tesekkür ederim herhangi bir sey dikislere zarar verecek diye aklım cıkıyor gargara falan yapamam tükürmek de yasakmış zafen.Buz torbasini biraktigim an zonklamaya basliyor sanki
Bugün gargara yapamazsınız zaten ancak yarından itibaren gargara olarak da değil karanfilli suyu ağzınızda tutarak biraz rahatlamasını sağlayabilirsiniz, şu anlık tek çözüm buz kompresi 😔

Üzgünüm ama ağrınız 3-4 gün belki 1 hafta sürer çünkü gömülü dişi çekmek zorunda olduğundan çene kemiğiniz de zorlanmış, muhtemelen ağrınız da çene kemiği ağrısı, ilk 2 gün daha zorlayıcı olur çünkü gargara da yapamıyorsunuz ama sonrası kolay, en azından gargara yaparsınız, buz koymaya devam edersiniz, yemek yerken bugünkü kadar zorlanmazsınız.

Sıvı gıda tüketeceğiniz için mesela ayran için çorbayı da bardakla içmeye çalışın.

Artik aliskanlik edinmis bunu dis jeline soguk dis kasiyicisina ragmen israrla meme istiyor yoksa 11 aylik bebek bu kadar sık acıkmaz 😏 buz torbasini ceker cekmez muthis bir agri vuruyor ceneme dogru
Bebek 11 aylıksa ilaç içmeden sütünüzü sağsanız onu verseniz olmaz mı?

Bebek 11 aylıksa ilaç içmeden sütünüzü sağsanız onu verseniz olmaz mı?
SAgıma aliskin olmayan memeden süt gelmiyor maalesef keske gelse.Bir de bebegimin asil amaci emerken dislerini de kasımak damaklarini rahatlatmak amac karin doyurmak olsa corba da icerdi ama asla istemiyor gece illa ki meme olacak

Bugün gargara yapamazsınız zaten ancak yarından itibaren gargara olarak da değil karanfilli suyu ağzınızda tutarak biraz rahatlamasını sağlayabilirsiniz, şu anlık tek çözüm buz kompresi 😔

Üzgünüm ama ağrınız 3-4 gün belki 1 hafta sürer çünkü gömülü dişi çekmek zorunda olduğundan çene kemiğiniz de zorlanmış, muhtemelen ağrınız da çene kemiği ağrısı, ilk 2 gün daha zorlayıcı olur çünkü gargara da yapamıyorsunuz ama sonrası kolay, en azından gargara yaparsınız, buz koymaya devam edersiniz, yemek yerken bugünkü kadar zorlanmazsınız.

Sıvı gıda tüketeceğiniz için mesela ayran için çorbayı da bardakla içmeye çalışın.
Tesekkur ederim umarim 1 hafta sürmez 1 hafta bu agriyla dolasma fikri korkuttu insallah yarindan sonra gecer

Çok zor ilk gece buzdan başka çare yok bu akşam için ama yarın tuzlu karbonatlı suyu ağzınızda tutup bırakın çalkalma yapmayın çok tükürmeyin morarmıştı benim yanağım 2 yirmilik aldırmıştım bende sıvı beslendim 4 gün bişeyler yemiştim Allah tez şifalar versin inşallah geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun 🌸
Çene kilitleniyor, çay kaşığıyla bile yiyemiyorsun. Çok iyi anlıyorum sizi daha önce ben de iki tane gömülü yirmilik dişten ameliyat oldum. Dikişler açılınca rahat edersin. Korkma dikişlere bir şey olmaz.
Benim doktorum ilk gün tükürmek yasak, sonrasında tuzlu su ile gargara yap,tam hatırlamıyorum ama sanırım 2 gün sonra dikişleri yavaş yavaş fırçala demişti.
Çok ağrın olursa acilde ağrı kesici iğne yap demişti.
Gitsen emziriyorum desen ona göre bir ağrı kesici yaparlar

Back
X