20 mayıs -10 temmuz arasında doğan 2012 haziran bebişleri neler yapabiliyor....

badecicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
24
0
86
İzmir
merhaba herkese 06,06,2012 tarihinde doğum yaptım kızım şuan 7 ay 1 haftalık gelişimi boyunca hangi davranışları sergiliyo ilk neyi öğrendi sizlerle paylaşmak isterim sizde paylaşın ki mutluluğumuzu beraber yaşayalım

bay bay yapabiliyoruz
yüz üstü yatarken sırt üstü dönebiliyo
yüz üstü sürünerek kendi etrafında dönebiliyo
müzik duyunca sallanarak tepki veriyo bazende kendince bişeyler söyleyip eşlik ediyo
desteksiz oturabiliyo
yatmak istemediğinde sırtını kaldırmaya çalışıp bağırıyo oturmak istediğini belli ediyo şimdilik aklıma gelenler bunlar sizler neler yapıyosunuz??

maşşallah bebişine biz bunları 2012 haziran anneleri doğurdu topiğinde de paylaşıyoruz burayada yazayım

benim küçük kızım beren 24.05.2012 doğumlu

anne baba abla diyor
şarkıya eşlik ediyor
beni al hareketi yapıyor
el sallıyor
sürünerek ileri geri emekliyor
tutunup kalkıyor
desteksiz oturabiliyor
istediği yere yuvarlana yuvarlana gidiyor
oyuncaklarını sakladığımız yerden buluyor
sevinç çığlıkları kahkahalar atıyor
elinden oyuncağını aldığımızda kızıyor hatta ağlamaya başlıyor
isteklerimizi anlıyor elindeki bir şeyi bırakmasını söylediğimizde bırakıyor al dediğimizde alıyor
elindekileri yere atıp atıp tekrar isteyip oyun yapıyor
istediği birşeyi ver ver hareketiyle istiyor
mendille ağzını yüzünü mama sandalyesini silmeye çalışıyor
benim mimiklerimi taklit ediyor
unutmadan ekliyim çekmeceleri dolapları açıyor
koltuk altlarına giriyor ve help diyor
sıkıldığında öfff ayyy sesleri çıkarıyor
sevmediklerine dil çıkarıyor

şimdilik bu kadar zamanla koştuklarınıda ekleriz inşallah...

Son düzenleme:
19.06.2012 doğumlu oğlum
canı isterse dönüyo
geri geri emekliyo
tam emekleme pozisyonunda kayarak ileri gidebiliyo
şınav çekiyo
anne baba ve gagava( kaka var) diyebiliyor
desteksiz oturuyo
karadeniz havalarında zıplıyo (yürütecinde daha iyi bunda)
katı gıdaları dişi olmasada eziyo
doğrulmaya çalışıyo
oyuncaklarını seçiyo düşürdüğünde almaya çabalıyo ve hangi oyuncağı istediğini bakışıyla belirtiyo
evin kapısına gidip vava ge diyo (baba gel)
çekmeceleri kurcalıyo
koltuk arkalarına giriyo
tekmeleyerek oda kapılarını açıp odaları geziyo

amma çok yazmışım maşallah kuzuma

maşallah berene benim sıpada kazağının önüne yada kollarına siliyo ağzını fırsat vermeden kucaklarsam benim yakama

Birde kitap delisi bol bol resimli kitap alıyoruz henüz sayfaları çeviremediğinden kızgın biraz ama idare ediyoruz

rüzgara da maşşallah annesi tosun paşa o yerim ben onuuuu....

tosun paşa
benim kız tertipli mendilsiz yemeğeoturmuyor mendil ve suluğu muhakkak olacak mama sandalyesinde

allam allam tertibini yerim ben onun benim oğlan grip deneyiminden sonra mendil gördümü ellerini yüzüne kapatıyo ateşlendiği içnde habire su verdim suluğu emziğinden tutp yere çarpıyo bide mırıldanıyo artık ne diyo bilmem

küfür ediyordur suluğa :)bunlarını aklını yiyim ben yaa berende geçenlerde ateşlendi doktora götürdüm boğazı hafif kızarmış dedi ilaç verdi ve ilacın tadını beğenmedi bir kaç gün kaşık görmek istemedi hep elimle besledim valla çok değişik zamane çocukları Allah hepsini korsun size de geçmiş olsun.

Son düzenleme:

valla çok akıllılar bizde aynı olayı yaşadık ilaçları şırıngayla verdim . Vitamini fazla kaçtı galiba bunların

maşşallah kızlar bebişlerinize bade de örümcekle geri geri yan yan geziyo sehpaların üzerindeki örtüleri tutup çekiyo üstündekileri deviriyo :)

maşşallah kızlar bebişlerinize bade de örümcekle geri geri yan yan geziyo sehpaların üzerindeki örtüleri tutup çekiyo üstündekileri deviriyo :)

dağıtımcı modelden bizdede var hele örümcekle ileri gitmeye başlasın sen o zaman gör ben yengeçlik yaptığı günlere şükrediyorum keşke biraz daha yan yan yürüyeydi

benim oğluşumda 21.06.2012 doğumlu
örümceğinle heryeri dolaşıyo ve artık alçak yerlerde bişey bırakamıyorum
yaklaşık 15 gündür baba manyağı oldu sürekli onunla ilgilenmesini istiyo
yere yatırdığım zaman almam için anne diye ağlıyo
buaralar sürekli ayaklarının iç kısımlarını birbirine vuruyo uyurken bile
oyuncağıelinden alınınca yıkıyo ortalığı
dil çıkarmaya başladı
desteksiz oturuyo
malesef emeklemiyo çalışmıyo bile çünkü tontonuz biraz
öpücük yarışı yapıyo benmle ben onu öpüyom o beni öpüyo
kanepeye tutunarak kısa süreli duruyo
müzik duyuncazıp zıp zıplıyo
vede geceleri hiç uyumuyooo.

meraba arkadaşlar bebişlerin biberon temizliğini nasıl ve neyle yapıyosunuz.birde benim bebeğim su içmeyi pek sevmiyo ben bardak yada kaşıkla vermeye çalışıyorum ama nekadar vericeğim konusunda kararsızım buara doktorada gitmedim ondanda öğrenemedim günlük tüketmesi gereken belirli bir miktar varmı paylaşırsanız sevinirim

canım anne sütü alıyorsa pek problem değil su ama mama alıyorsa zorla biraz benimki gunde 50 cc su içiyor
biberonları haftada 1 gün kaynatıyorum onun dışında yıkıyorum deterjanlı su ile fırça kullanıyorum

evet canım anne sütü alıyoama 7 aylık şuan yani yaklaşık bir aydır ek gıdayada başladık gerçi pek fazla yemiyodışardan ama işte oyüzden sormak istedim dışardan beslenince nekadar diye su çok önemli inşallah zamanla sever.