2007 kasım anneleri!

gzgn3435

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
556
22
623
35
2007 kasım anneleri,neler yapıyorsunuz? bebişleriniz nasıl?hadi biraz yazışalım.

arkadaşlar aranızda hiç 2007 kasım annesi yok muuuuuu?hadi buradan yazışalım.bebeklerimiz neler yapıyor?dişler var mı?aşılarınız ne durumda?

vallahi bebişim iyi hamilelik güze l gidiyor allah izin verirse kasımın 12 si gibi doğum yapacağım bir aksilik çıkmazsa tabii.. bu arada bu ikinci anne oluşum olacak yavruma bir kardeş geliyor bunun heyecanı içimde..sanki daha önce hiç doğum yapmamışım gibi heyecanlanıyorum açıkcası..bu hafta sonu hamileliğimin onuncu haftasını dolduracağım herşey yolunda gidiyor allahıma bin şükür mide bulantım yok aşermelerim bitti:)) ama ara sıra eşime naz yapıyorum canım şunu istiyor bunu istiyor diye :))) eee o kadar da olacak artık değil mi?? allah herkezin gönlüne göre versin..sevgiler...

aaa sen hamişleri sormamışsın bebeklerini kucaklarına alan anneleri sormuşsun canım çok pardon...

Kizim Elif 28 Kasim Doğumlu, 3630 Gr Ağirliğinda Doğdu. şu Anda Ki Kilosu 7200 Gr. Boyu 65 Cm. Anne Sütü Uyanikken Almiyor. Pompayla Sağip Veriyorum. Ek Gidalara Yavaş Yavaş Başladim. Elma Ve Havuç Suyu Ile Sütlü Pirinçli Kaşik Mamasi Veriyorum. Yoğurt Denedim Almadi Bende Israr Etmedim.

Kizim Elif 28 Kasim Doğumlu, 3630 Gr Ağirliğinda Doğdu. şu Anda Ki Kilosu 7200 Gr. Boyu 65 Cm. Anne Sütü Uyanikken Almiyor. Pompayla Sağip Veriyorum. Ek Gidalara Yavaş Yavaş Başladim. Elma Ve Havuç Suyu Ile Sütlü Pirinçli Kaşik Mamasi Veriyorum. Yoğurt Denedim Almadi Bende Israr Etmedim.

canım benim kızımda 24 kasım da dogdu,anne sütünü ben de çok zorlanarak 3,5 ay verebildim,bazen emzirdim,bazen biberonla verdim,çok savaştık nedense almak istemedi,artık mama yıyor,ek gıdalardan bazen vermeye çalışıyorum ama pek sevmedı,umarım zamanla düzene gırer.bu arada benim kızım uykuyu pek sevmıyortatlicadiarzuhep oyun istiyor.

benim elifinde uykusu pek hafif. gündüzleri uyuyor geceleride saat 3'ten sonra hep uyanık. bir türli uykusunu düzene sokamadım. lütfen bana akıl verin uykusunu nasıl çevirebilirim. düzenli uykusu olan bebişlerin anneleri litfen uyku saatlerini bana yazarmısınız. sabahları kaçta uyandırmam gerekiyor. uyanık olduğu saatleride lütfen yazın

benim kızım da 5 kasımda doğdu,adı elifff,elifim,meleğim,Allah isteyen herkese tattırsın bu duyguyu,rabbim yokluğunu göstermesin...
ben 5 ay hiçbişey vermeden emzirdim,5. aydan sonra ek gıdaya başladım.havuç suyunu sevmiyo ama elma suyuna bayılıyo,hazır mamayı da yemedi,çorbaya başladım ben de,karnıbahar,havuç,patates,kabak,ne bulursam koyuyorum içine bi de kemik suyu atıyorum kemik gelişimi için,Allahtan çorbayı sevdi,yoğurdu da 2 gündür veriyorum,sade yemedi,içine 1 çilek rendeledim,çok az da şeker koyum onu yedi,bi de hazır kavanoz meyveleri var,onları da çok seviyoo

benim kızım da 5 kasımda doğdu,adı elifff,elifim,meleğim,Allah isteyen herkese tattırsın bu duyguyu,rabbim yokluğunu göstermesin...
ben 5 ay hiçbişey vermeden emzirdim,5. aydan sonra ek gıdaya başladım.havuç suyunu sevmiyo ama elma suyuna bayılıyo,hazır mamayı da yemedi,çorbaya başladım ben de,karnıbahar,havuç,patates,kabak,ne bulursam koyuyorum içine bi de kemik suyu atıyorum kemik gelişimi için,Allahtan çorbayı sevdi,yoğurdu da 2 gündür veriyorum,sade yemedi,içine 1 çilek rendeledim,çok az da şeker koyum onu yedi,bi de hazır kavanoz meyveleri var,onları da çok seviyoo

kızlar yok mu baska kasım annesi.ben de dun kızıma rotarıks aşısının ikinci dozun yaptırdım.artık bebegım rahatlıkla her iki tarafa dogru dönebiliyor.:emir_bebek:

kızlar yok mu baska kasım annesi.ben de dun kızıma rotarıks aşısının ikinci dozun yaptırdım.artık bebegım rahatlıkla her iki tarafa dogru dönebiliyor.:emir_bebek:

benim kızım tam 6 aylık oldu,hepatitin 2. dozu ve pentaxim karma aşı yapıldı,rotarıks ne aşısı,bizim doktorumuz hiç bahsetmedide merak ettim.:uhm:
kızım şimdi 7.850 gr,68 cm:nazar: biraz fazla kilolu sanki,bizimkinde pek hareket yok,konuşması iyi ama,sürekli konuşmaya çalışıyor

biz rotariks aşısı yaptırmadık. bak şimdi moralim bozuldu. doktorumuz nden bizi uyarmadı. büyük kızım rota virüsü kapmıştı bir hafta hastanede yattı. o zaman içind kaybetmiş olduğu kilosunu hala kazanamadı. şimdi 3 yaşında olmasına rağmen kilosu 12 kg. boyu 95 cm. şimdi çok kızdım kendime rotanın aşısını neden elifime yaptırmadım. acaba çokmu geç kaldık

benim kızım tam 6 aylık oldu,hepatitin 2. dozu ve pentaxim karma aşı yapıldı,rotarıks ne aşısı,bizim doktorumuz hiç bahsetmedide merak ettim.:uhm:
kızım şimdi 7.850 gr,68 cm:nazar: biraz fazla kilolu sanki,bizimkinde pek hareket yok,konuşması iyi ama,sürekli konuşmaya çalışıyor

canım rotarıks rota vırusune karşı bir aşı,yani bu virus çocuklarda ishal ve ateş yapıyor.banada dr.um onerdi,yaptırdım o nedenle özel bir aşı yani,tek dozu 125 ytl.aşı yapılınca sanırım bu virus olsa bile daha kolay atlatılıyormuş,tedbir yani.umarım kımsenın bebegı hasta olmaz.

biz rotariks aşısı yaptırmadık. bak şimdi moralim bozuldu. doktorumuz nden bizi uyarmadı. büyük kızım rota virüsü kapmıştı bir hafta hastanede yattı. o zaman içind kaybetmiş olduğu kilosunu hala kazanamadı. şimdi 3 yaşında olmasına rağmen kilosu 12 kg. boyu 95 cm. şimdi çok kızdım kendime rotanın aşısını neden elifime yaptırmadım. acaba çokmu geç kaldık

canım rotarıks aşısının ilk dozu bildiğim kadarı ile muhakkak 5.aydan önce yapılmalı,5.aydan sonra ilk doz yapılmaz,istersen bir arastır ama panıge kapılıp yanlış zamanlama yapma,bir danış dr.una,bı ara bu aşı yasaklanmıştı,şimdi bıraz hafıfletılerek yıne başlandı.ama farklı dr.lara sor,çunku dedıgım gıbı 5.aydan sonra 2.doz yapılamıyor.

rotariks aşısı bildiğim kadarıyla rota virüsü yani kış ishalini önlemek için vuruluyor. maşallah bebeğinin kilosu çok iyi. benimki mızmız ne anne sütü alıyor ne de mama yiyor. çorbaya başladım, içine bir çay kaşığı pirinç, patates, havuç, bezelye ve karnıbahar koydum. unutmadan bir çay kaşığıda zeytin yağı koydum ilk bir kaç kaşıkta tiksindi ama sonra yedi yaklaşık 30 cc kadar yedi. ayrıca elma ve havuç suyunu dönüşümlü veriyorum. anne sütüne yoğurt mayaladım. pek sevmedi. bende biraz içine muz ezdim o zaman yedi. geceleri yatarken birazda hazır kaşık maması veriyorum. geceleri de emziriyorum.ama benim kızım yine de zayıf kızıma kilo aldırmam için başka tavsiyelere ihtiyacım var. doğrusu önemli oaln sağlıklı olması ama yinede kilolu olması da kötü olmazdı yani

rotariks aşısı bildiğim kadarıyla rota virüsü yani kış ishalini önlemek için vuruluyor. maşallah bebeğinin kilosu çok iyi. benimki mızmız ne anne sütü alıyor ne de mama yiyor. çorbaya başladım, içine bir çay kaşığı pirinç, patates, havuç, bezelye ve karnıbahar koydum. unutmadan bir çay kaşığıda zeytin yağı koydum ilk bir kaç kaşıkta tiksindi ama sonra yedi yaklaşık 30 cc kadar yedi. ayrıca elma ve havuç suyunu dönüşümlü veriyorum. anne sütüne yoğurt mayaladım. pek sevmedi. bende biraz içine muz ezdim o zaman yedi. geceleri yatarken birazda hazır kaşık maması veriyorum. geceleri de emziriyorum.ama benim kızım yine de zayıf kızıma kilo aldırmam için başka tavsiyelere ihtiyacım var. doğrusu önemli oaln sağlıklı olması ama yinede kilolu olması da kötü olmazdı yani
canım bebegının kılosunu yazmamışsın ama şundan emin ol bebeklerde aynı bizler gibi,yani yapıyla alakalı olarak zayıf, ya da tombul olabiliyor.eger herhangı bır saglık sorunu yasamıyorsanız bence ne iştahına takıl nede kılosuna.yalnız şunu tavsıye edebilirim,farklı markaların mamalarından dene belki damak tadı farklı olabılır,arada severek yedği bır mama olursa onu verırsın.

canım kılosu boyuna gore çok guzel,fazla kılolu degıl.canım hepatıtın 2. dozu oldugundan eminmisin?sanki hepatıtler bıttı gıbı hatırlıyorum,eger yanlış hatırlamıyorsam.aşıları nerde yaptırıyorsun?ben normal aşıları saglık ocagında özel aşılarını da dr.umun muayenehanesinde yaptırıyorum.

benim kızım da ilk denediğim herşeyi severek yiyor,ama bir iki gün sonra reddediyor,sebze çorbasını artık istemiyo,hazır mamaları da hiç sevmiyo,yoğurdu şekerle verirsem yiyor,bi de ülkerin kavanozda meyve püreleri var onları çok seviyorğ
,bugün şehriye çorbasını deniycem bakalım napıcak,:uhm:
benimki memeyi çok seviyo,sürekli emziriyim istiyo,ona da benim gücüm dayanmıyor,özellikle geceleri çok zor oluyor emzirmek,annelik zormuşşşşşşş :roflol:

4.5 aylıkken doktora götürmüştüm kilosu 7 kilo boyu 65 cm idi. ama doğum kilomuz 3630 gram olduğu için doktor zayıf dedi ve ek gıdaya başlamamı söyledi. ondan sonra doktora gitmedik. ama görenler çok zayıf diyor

Back
X