2009 anneleri DİŞ BUĞDAYI HAZIRLIKLARI

NHLTLG

Rabbim korusun meleğimi..
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2006
956
4
96
41
İstanbul
Bi çok kuzumuzun dişleri geldi .. diş buğdayı düşünen annişler fikirlerimizi paylaşalım mı;?

bizim dişimiz henüzyok ama aklımdakileri pyalaşayım...

öncelikle evi süslemicem onu doğumgününe saklıcam
klasik diş buğdayı ve mamalar kekler vs hazırlanacak..
diş kurabiyesi denicem yapablirsem onuda ikram edicem.. belki diş şeklinde pasta yaptırım.
tv de beren in resimlerini slayt çevirmeyi planlıyorum
gelecek çocuk sayısı kadar diş fırcaçı alıp hediye edicem
elimde mevlüt şekerinden hariç bebek şekeri vardı onlarıda hazırlıcam
kızımın boynuna 32 adet buğdaydan kolye yapıcam
bide ikramlara başlamadan babaennemize kuran okutmayı düşünüyorum

aklımda şimdilik bunlar var efet fikirlerinizi beklioruuuzzzz hihoyyyt hihoyyyt

ne kadar güzel fikirler bunlar böyle, bayıldım valla
bizim dişimiz çıktı, anneme gidince orda yapcaz kutlamayı, belki burda kendi evimizde de yaparız
annemlerde yapmak istememdeki sebep bizim taraf biliyo diş buğdayını, kayınvaldemler bilmiyorlar :)
gelen çocuklara diş fırçası hediye etmek çok ince bi fikir, bende alabilirim

bende yapmayı istiyorum ama annemi ikna edemdim saolsun uf ya bu kıza mevlütte okutmamıştım zaten(

nihalcim bizim buralarda yok diş buğdayı adeti, hiç görmedim de bilemiyorum canım belki ilk yapan olurum tavsiyelerin sayesinde :)
diş fırçası fikri muhteşem yanlız, söylemeden edemedim :))))

diş buğdayı nasıl yapılır ben hiç bilmiyorum aslında yapmak isterim yardımcı olursanız eger

buğdaydan kolye nasıl olacakki güzel fikir ama oğlum var bende eline tesbih yaparım artık

bizdede eşimin tarafı bilmez, bizim akrabalar biliyor, soruyorlar ne zaman yapcaksın diye
tabi biz Kur'an okuruz toplanmışken, öyle çalgılı çengili olmaz :))
farklı fikirlere de açığım tabi, değişiklik olsun diye başkaları ne yapıyor merak ediyorum

diş fırçası hediye etmek, diş kurabiyesi pişirmek çok hoş, yapmak istediklerim arasında bunlar

ben de yapıcam. ne biz de ne de kayınvalidemlerde adet degildir aslında ama ben ozeniyorum :))

diş fırçası hediye etme fikri güzel. ben de ne hediye edebilirim diye düşünüyordum..

diş şeklinde pasta bence en güzeli olur sanırım. onun dışında ikramlık vs.olur.

daha diş çıkarmadık biz. düşünmeye devammmmmmm :))))))))

bizde adettir gelenler hediye getirir diş buğdayı yada diş hediği denir eskiden hatırlıyorum yapılan buğdaydan komşularada götürülürdü
bende kısmetse yapacagım 6 ay kınası yapmadım herkes çok fazla bilmiyor diye ama diş buğdayını yapacagım bende diş şeklindeki kurabiyelerden düşünüyorum uzun zamandır diş fırçası fikri espiri olarak dagıtılabilir ama ben çocuklara değil büyüklere dağıtırım bizde çocuklu kişi yok olanlarda zaten 1 orduya bedel onları çağırmam ben :))))))) ama dediğim gibi değişik vede espirik olur o günün anısına saklanabilir

aynen canım çok güzel hazırlamış bende bi d.günü havasında yapmak istiom tapi d.gününe kadar çıkarsa dişler.. bende kurabiye istiom nette çok pahalı tanesi 2 lira felan geçen migrosta gördüm kalıp 7 lşraydı alıp denemyi planlıom şeker hamurunuda lokumdan denicem bakalım tutarsa tarif hbr veririm

Merhaba, ben de yapmak istiyorum diş buğdayı ama bizde de adet değil o yüzden araştırıyorum ne yapılır diye... ben kurabiye dağıtmak yerine Fimo hamuru aldım( fırında pişiriyorsunuz sertleşiyor) onu açıp ,diş şeklinde kestim. sonra bir de hamurdan etek yaptım aynı kurabiyelerde olduğu gibi. Üzerine de yazı baskı seti aldım isim vermek doğru mu bilmiyorum da Tchibo'da var şimdi. Kızımın ismini baskı yaptım. Arkasına da uhu ile mıknatıs yapıştırdım. Fotoğraf da eklerim sonra...
Bir de meslek seçimi bölümünü unutmayın.. Bebişimizin önüne kalem, hesap makinası, çırpma teli, steteskop gibi şeyler koyuyoruz hangisini alırsa ileride o mesleği seçeceğine inanılıyor :) hoş bir aktivite aslında...

Selam herkeze bugün benim ilk günüm KK benimde Pasam 4,5 aylik ve Dis cikardi (Hormonlu cocuklarim benim :) kizimda 5,5 aylikken cikarmisdi)
Pazar Günü Dis Hedigini yapcaz ben yapmak istediklerimi yazayim size belki yardimci olur

1.Dis seklinde kurabiyeler yapacagim uzerine beyaz seker sürür Ensar-Efe psamin adini yazacagim.
2.Kücük yenilir kagitlara oglusumun resmini bastirdim Muffin yapip üzerine koycam
3. Tüplerin icine bugday koyup üzerini mavi kurdelelen süsleyip oglusumun adini ve tarihi yazip misafirlere vercem
4.plastik tabk aldm üzereyapialmavi tasda ayciklala süledim hedikleri vermeye
5. gelen cocuklara disfircasi hediye etcem
Menüde
Sarma
kisir
yogurtlu havuc
Cacik
Fasulyesalatsi
poaca
börek
ve pasta kek
Biliorum herkez cok abartin diyo ama cocuklarim icin canim feda seve seve yapiyorum
Insallah yardimci olmusumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…