2009 bebekleri çekmecelere dadandı mı?

meaningless

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
142
5
118
40
İçel Mersin
biliyorum hepiniz büyükleriniz tarafından tembihlendiniz "aman kızım çekmeceleri karıştırmasına izin verme." ama bana da hak vermelisiniz, 11 aydır yaşıyorum ve bunun yarısında hep yattım. artık benim zamanım geldi, önümde yepyeni bir hayat var ve bana her şey yeni, değişik, iç gıdıklayıcı! hemen her şeye en azından bir kere dokunup çekiştirmek, annem kızmazsa da ağzıma alıp bir tatmak isterim:) hemen hayır diyeceksin biliyorum ama senin her hayırını da dinleyecek halim yok. ama söz bazen dinleyeceğim!

hal böyleyken hali hazırda yürümeseler bile ayaklanan, keza tutunarak keza emekleyerek her yere yetişen bebeklerimiz çekmeceleri karıştırmaya hatta kendi başlarına açmaya başladı mı?

ben şahsen alçaktaki birkaç örtüyü ileriye ittim çünkü çekiştirmeye başladı. digitürk kartını çekiştirmek, çatal bıçak sandığını açmak, bilgisayarın mouseunu sökmek en favori oyunları. ve ilk kurbanımızı da verdik, 10 yıllık efsane erol evgin kaseti sizlere ömür!
hatta yemin ettim aklı erene kadar kendisine bir daha oyuncak almayacağım. ev oyuncak dolu ve kızım sadece bir kaşıkla en azından 5 10 dakika oynayabiliyor:)

Eklentiler

• $resimler 006.webp
    $resimler 006.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 149
  • $resimler 208.webp
    $resimler 208.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 70
aynen cnm aynen bnm oğlumda nerde ne var her yere giriyo
şu aralar en sevdiği yer uydunun olduğu yer illa onu yerinden oynatıcak
sonra çekmeceler kurcalanacak
seninde dediğin gibi oyuncakları hariç herşeyle ilgileniyo

Herkesın derdı sanırım selende karıstırır ıcınde ne varsa dıŞarı atar sonrada vınnn kaÇar :)

benim kızımda önce çekmeceyi boşaltıp sonra yere attıklarını geri koymaya çalışıyo :)) topluyo yani çoğu zaman kendi heheh..benim tek endişem parmaklarını sıkıştırması ki hala 2 parmağındaki kızarıklık geçmedi yoksa karıştırabileceği seviyelerdeki çekmecelerimde ona zarar verecek bişeyler yok...

mutfak çemecelerimiz itinayla karıştırılır boşaltılrı hatta her seferinde parmaklar sıkışır ve ağlayarak yardım istenir ama uslanmaz ilk fırsatta gene karıştırılır:))

Bizimki de,bir kere parmağını hafif sıkıştırdı,ondan sonra çekmeceyi kapatırken parmağını çekip öyle kapatıyor..

benimki parmaklarını sıkıştırmasın diye başında bekliyorum. demek 1 2 kere sıkıştırsa akıllanacakmış. bir de öyle deneyeyim:)

bi iki sıkıstırsın bak bı daha yapacakmı
erende sıkıstırırdı bı kac kez sımdı anlıyo ama cekmeceyı sonuna kadar cekıp içini boşaltıp eliyle dıştan itiyo :)

serbest bırak ögrenir o zmn :lepi:

çekmece ile oynamak buzdolabını karıştırmak bulaşık makinesinin içine girmek emziğini çamaşır makinasının içine koyup makienin içini döndürmek bazen yarı beline kadar çamaşır makinesinin içine girmek klozetin suyuna elini sokmaya çalışamak en ufak deliğe girebileceğini sanmak ve zorla deliğe girmeye çalışmak sıkışıp bağırmak başına ne gelirse gelsin yinede merakına yenilip tekrar zarar görmek hobileri arasında.

Son düzenleyen: Moderatör:
filmkolik, ben de kendi çocuğumdan şikayetçiydim:) allah yardım etsin. benimkinin de eli kulağındadır herhalde. yaz gelsin de artık taşa bastığında peşinden dolaşmayayım diye dua ediyorum.

arkadaşımın bir tavsiyesi vardı. bebeğin gibi emekle evi şöyle bir dolaş, başına iş açacak o kadar çok şey var ki! kendisi öyle yapmış ve tedbirlerini almıştı. belki işinize yarar.

bir de annemin evindeki dolaplar eski tip açıldığında kapatması zor oluyor. bu sonradan çıkan kaydıraklı çekmeceler resmen başa bela. çocuk elini sıkıştırmak istemese de ordan kurtarması zor.

merhaba meaningless sorma çok yaramaz tabi bunun güzel yanıda var hamilelikte 20kilo aldım 22 kilo olarak geri verdim şu an toprak sayesinde 54 kiloyum.önerilerini dikkete aldım bile saolasın:)

canım, benim oğlumda karıştırmayı çok seviyor.
ama herşeyi de yasaklayan bir anne olmak istemiyorum.
oyuncaklarını yanında sepetine koyuyorum,çekmeceyi yanında yerleştiriyorum ama sadece izler şimdilik onun yapmasını bekleyemem....
herşeyi merak ediyorlar,ellemek istiyorlar.
ama birazcık daha büyüdükten sonra kendi, ihtiyacını yerine getiren bir çocuk olarak yetiştirmek istiyorum.
odası tamamen onun sorumluluğunda olucak....
dolabını,çekmecesini kendi yerleştirecek,hatta yatağını bile kendi toplasın istiyorum.
küçük elleriyle çok düzgün yapamayacak belki ama ben çok beğenicem oğlumun yaptıklarını......

Back
X