2009 Bebişlerinde Ek Besinler

hemen bende ogun listemi yazayım :)

bir kaç gundur milupanın kahvaltısından ve hero babynın pekmezli kahvaltısından vermeye basladım bayılarak yiyor valla :) iki gunde bir yumurta sarısı veriyorum çeyrek olarak basladım ve yavas yavas fazlalastırdım ay sonuna kadar tam yumurta yaparız heralde . . . . . .aslında kahvaltıda yanımıza alıyoruz onu merakla bizi izliyo o sırada agzına tatırmak amaçlı peynir recel yumurta veriyoruz biz . . . . . . .

sabah ogle arası meyve suyunu veriyorum elma ya da armut . . . .bir butun meyve olarak hazırlıyorum . . . .saat 2 gibi corba ya da milupanın portakallı kasık mamasından veriyorum aksam uzeri yogurt veriyorum benim ki hiç sevmedi yogurdu kesinlikle kabul etmiyo agzına cok az seker ilave edip yediriyorum yanlıs biliyorum ama ne yapayım yogurdu yesin istiyorum . . . . . .saat 7-8 gibi arı pirinç unu vardır bilirsiniz belki elmalısı ondan yapıyorum onu severek yiyo . . . sonra da hoooop uykuyaa :)) gece 12 de milupanın iyi geceler sutu var biraz koyu bir sut onu veriyorum

ємєℓ;11438517 .!.:
kızlar yaa benim ki ne zamandır kabız pirinç unu kabız yapar biliyorum ne yapsam acaba vermesem mi ki ...sizlerde de aynı sorun var mı?

Aynı sorun benimkinde de var 2 günde bir fitille yaptırıyorum doktor debridat diye bi ilaç vermişti kabızlığı için ama hem oğlum onu yutamıyor hem de ben becerip de veremiyorum ne yapacağımı ben de şaşırdım.

ben gitmedim doktora bilmiyorum devam ederse giderim muhakkak . . .yaparken o kadar ıkınıyor ki bi gorseniz yavrum benim cıkarttıklarıda katı yani :(

bu arada ozgecim pekmez ne pekmezi verdin kızına sen uzum mu dut mu

kızlar, biz de hayırlısıyla ek gıdaya geçtik.

4.ay meyve suyu ve yogurt vermemizi istemisti dr.umuz.
5.ay ki menümüzü yazıyorum....

sabah 10:00 gibi meyve püresi 100-150 ml.

öğle 13:00 gibi * 1 gün sebze çorbası,
* 1 gün tarhana (tuzsuz ve baharatsız)

(sebze çorbası: havuç, patates, 1 avuç prinç ile başlanıp, her yapışta 1 tane mevsim sebzesi eklenecek. ilave ede ede en son tüm sebzeler bir arada olacak.)

akşam üstü yoğurt (her gün olacak ve pastörize sütle mayalanabilirmiş.)

gece muhallebi veya gece tahılı

aralarda istedigi kadar ve gece boyunca anne sütü verecegim. yoksa mama da olabilirmiş.

ya kızlar siz baya baya bişiler yediriyorsunuz.
ben arada bir bişeyler yapıyorum ama öyle doyumluk degil tadımlık.
bilmiyorum ki sütüm yetiyormu.
dr 6 ay sadece anne sütü diyor başka bişey demiyor.
ama doymasa ac olsa sanırım huysuzlaşır.

Kızlar kafam iyice karıştı.Ben daha sadece emziriyorum. Sütümde var. Acaba meyve suyu falan versem mi bende?

benim kızım bu ay yani 5. ayında hiç kilo almadığı için ek gıdaya başladık
günde 1 defa elma püresi veriyorum. 1 hafta elma püresine alıştıktan sonra sebze çorbasına başla dedi doktorumuz. (patates, havuç, pirinç)
gece yatacağı zamanda biberon maması veriyorum.
ne elma püresini nede mamayı doğru düzgün yemiyor, memeyide eskisi kadar emmiyor, rejimde benim kız, yemeyen bebekde çok zormuş

kızlar, biz de hayırlısıyla ek gıdaya geçtik.

4.ay meyve suyu ve yogurt vermemizi istemisti dr.umuz.
5.ay ki menümüzü yazıyorum....

sabah 10:00 gibi meyve püresi 100-150 ml.

öğle 13:00 gibi * 1 gün sebze çorbası,
* 1 gün tarhana (tuzsuz ve baharatsız)

(sebze çorbası: havuç, patates, 1 avuç prinç ile başlanıp, her yapışta 1 tane mevsim sebzesi eklenecek. ilave ede ede en son tüm sebzeler bir arada olacak.)

akşam üstü yoğurt (her gün olacak ve pastörize sütle mayalanabilirmiş.)

gece muhallebi veya gece tahılı

aralarda istedigi kadar ve gece boyunca anne sütü verecegim. yoksa mama da olabilirmiş.

hadi hayırlı olsun tubacım hosgeldin sende aramıza sempatiksalakcinni bende aynen senin menuyu uyguluyorum canım masallah afiyetle yiyo kuzum
๒คl๒öςєğเ๓;11475286 .!.:
ya kızlar siz baya baya bişiler yediriyorsunuz.
ben arada bir bişeyler yapıyorum ama öyle doyumluk degil tadımlık.
bilmiyorum ki sütüm yetiyormu.
dr 6 ay sadece anne sütü diyor başka bişey demiyor.
ama doymasa ac olsa sanırım huysuzlaşır.

canım eger anne sutu alıyorsa 6 aya kadar verdigin ek besinler doyumluk degil tadımlık olmalı . . . . .eğer kilo alımı iyise ve ac olduguna dair belirtiler yoksa anne sutu alıyor ve yarıor demek ki

Kızlar kafam iyice karıştı.Ben daha sadece emziriyorum. Sütümde var. Acaba meyve suyu falan versem mi bende?
canım bebegin kaç aylık? emzirmeye devam et tabi ki ama mayve suyu ve yogurda tadımlık basla bence 5. aydan itibaren verilebiliyor bunlar

benim kızım bu ay yani 5. ayında hiç kilo almadığı için ek gıdaya başladık
günde 1 defa elma püresi veriyorum. 1 hafta elma püresine alıştıktan sonra sebze çorbasına başla dedi doktorumuz. (patates, havuç, pirinç)
gece yatacağı zamanda biberon maması veriyorum.
ne elma püresini nede mamayı doğru düzgün yemiyor, memeyide eskisi kadar emmiyor, rejimde benim kız, yemeyen bebekde çok zormuş

canım baslarda bizimki de oyleydi acele etme tatmak istemiyorsa 2-3 gun ara ver tekrar dene....tadımlık olmalı ilk zamanlarda verecegin besinler

ya kızlar bebeklerin iştahını acan birsey yokmu? her verdiğimi yese cabucak büyüse olmazmııııı.....bu gün gün boyunca melis eceyle uğraştım yemiyor kızım ya!!! cok üzülüyorummmm

merhaba arkadaşlar günde kaç cc mama veriyorsunuz , ben bugün işe başladım 200 cc dondurduğum sütten bıraktım anca 100 cc içebilmiş evde içircez deyip uğraşıyorlar. Sütüm yetiyo diye ek gıdayada başlamadım 1 ay daha anne sütü içsin diyorum ama olmıycak galiba .

ya kızlar benim kızım ek gıda almamakta diretiyor ne verirsem vereyim yemiyor ağzında tutuyor utmuyor ne yapcam ben lütfennn yardımm!! zaten zaayıf yememekte diretiyor. işede başladım ek fıda alması lazım:(((

merhaba emel..ben çok geç girenlerdenim sanırım.kızım bi dakka bırakmıyor evde..bende işteyken bi bakayım size dedim..herkesi çok özlemişim.en son hamileliğin sonunda girmiştim hepiniz büyütmüşsünüz kuzucukları nerdeyse..hepsine kırkbir kere maşallah..
ben yoğurt konusunu doktoruma sormuştum..sütaşın babymix var evde yapmana gerek yok o katkısız demişti onu veriyorum..gerçi bugünlerde dış çıkarma nedeniyle ağzına pek bişey koymuyor..istersen deniyebilirsin

Back
X