2009 Ekim anneleri bu durum sizdede varmı?Lütfen Yardım

_ErFa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
41
0
96
İstanbul
Oğlum 1,5 yaşına geldi ve eskiden marketlerde sokaklarda gördüğüm tabloyu bende yaşıyorum.İstediği birşey olmayınca kendini yerlere atıyor.Oturma eylemine başlıyor:)Yere oturuyo yada boylu boyunca yatıyor.Dün marketten aldığı krakeri kasadan geçirmek için elinden konuşarak aldım.Bak oğlum parasını verelim sonra verecem tekrar sana dedim.Hadi sen koy buraya parasını verelim dedim.Buna rağmen vermedi ve elinden aldım diye yere oturdu o da yetmedi boylu boyunca yere yattı.Sakin olup sinirlenmemeye çalıştım ama bunu sürekli tekrarlıyo yolda eve gelmeyecem diye kaldırımın ortasına oturuyo.Bu bi geçiş dönemi biliyorum ama bununla nasıl başederim bunu bilmiyorum.Lütfen yardım.Fikirlerinizi bekliyorum.

anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum canım
acaba sadece benim kızım mı böyle diyodum
ama bu konuda yanlız değilmişim

benim oğlumda 17 aylık ve onda da aynı sorun var.birşeyi yapma deyince yada sizinki gibi eve girmeye çalışırsak hemen kendini yere atıp başını yere vuruyor yada elleriyle başına vuruyor.ellerini tutup engel olursamda beeni ısırmaya çalışıyor ve baya kuvvetli ısırıyor.geçen gün kucağıma aldım kafasını vuruyor diye yanağımı koparacaktı.çok fena yanağımı ısırdı.
sakin olmaya bağırmamaya çalışıyorum .ama hep onun istediği olacak.olmazsa yapmadığını bırakmıyor.
nasıl davranacağımı şaşırdım bende.
doktorda geçer bir süre sonra dedi ama bilmiyorum pek emin değilim.ve doruk 17 aylık ama hiç konuşmuyor ıııı diye sesle istiyor herşeyi onunda etkisi var bence.konuşamamak onu sinirlendiriyor galiba.

Evet canım konuşamaması çocuklarda sinir yapıyor.Bizimki derdini anlatıyo ama hemende yapılmasını istiyor.Bende internette araştırdımda o davranışın üzerinde durmamak görmezden gelmek asla istediğini yapıp prim vermemek gerekiyomuş.Artık öyle marketlerde sokaklarda oturunca ben arkamı dönüp gidiyorum hadi sana bye bye diyorum hemen arkamdan koştur koştur geliyo.Evde de görmezden gelip başka odaya gidiyorum kendi kendine sakinleşip geliyo.Yavaş yavaş düzeliyo sanırım yoksa ben daha fazla tahammül edemeyecem diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…