2009 mart anneleri iki yaş yada ön ergenlikle baş edebiliyor musunuz?

SUHENDAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2007
167
2
96
İstanbul
iki yaş kendini iyiden iyiye hissettirdi kızlar.acayip inatlaşıyor,en popüler kelimesi mende mende.herşeyin içinde olmak istiyor ve oluyoda
beraber makineyi boşaltıp çamaşır asıyoruz.yemeği beraber yapıyoruz.her akşam yemekten sonra tabure tezgahın önüne çekilip saatlerce su ve sabun oynuyor.
tabi birde akşam işten gelince yapışık ikiz gibiyiz o ayrı bi mevzu.
çok zorlamaya başladıçok.allah canlarını sağ etsin iyiki varlar ç.ocuklarımız .ama bizimde canımıza okudular.sizlerde durum nasıl

Ada da menim lafını çok kullanıyor ama arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde bencillik yapacak şekilde değil neyseki
inatlaşmalarımızda var hele bi yapma dediğini kıyametler kopartıyor bende o zamanlarda dikkatini başka şeylere çekip dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ve çoğunluklada başarılı oluyorum
onun dışında altını açtırmaktan nefret ediyor vede yatmak için giyinmekten tırım tırım kaçıyor tuvaletini isterse söylüyor ve tuvalete yapıyor istemezsede söylemiyor bende çok üstüne gitmiyorum bu konuda
ama çok haklısın bende çalışıyorum ve eve gelince o yorgunluk üstüne birde huysuzlukları oy oy oyyy canıma okuyor valla dediğin gb beraber çamaşırları makineye kotyup sereriz bulaşık makinesini boşaltırız evleri süpürür tozları alırız kahh sevişerek kahh dövüşerek

bu yakınlarda ya saclarım agaracak yada erken yasta menapoza girebilirim. O kadar zorluyo kı kızım nefes alamadıgımı hıssedıyorum. Zaten cok hareketli bi cocuktu dahada beter oldu daha yukseklere tırmanıp agzıyla ısıgı acıp kapatir oldu. Belkı garip gelir size ama calısan annelerı sanslı sayar oldum. Gecen hafta sonu dogdugundan berı ılk kez evde bıraktık teyzeşıyle ve esımle sadece yarım saatlıgıne markete gıttık azad edılmsım gıbı delıcesıne kosasım geldı;(

benim kızımda da inatlaşma başladı herşeyi kendi yapmak istiyor bende dikkati dağıtım her istediğini yapmamaya çalışıyorum tabi her zaman başarılı olamıyorum.mutfakta özellikle hep yanımda arkadasın dediği gibi tabureyi çekiyor yanıma doğradığım salata malz.tabağa koyuyor çorbayı karıştırmak istiyor bende 1 kere yapmasına iizn veriyorum merakı gitsin diye ama bazen çok zorluyor beni mutfaktan odaya yicek birşey götürüyorsam kesinlikle kendi götürmek istiyor tepsiyle versemsem ağlamaya baslıyor allaha hepimize yardımcı olsun zor bi döneme girdik

kesinlikle başladı..herşey onun kumanda telefon makyaj malzemeleri herşey hatta evde onun biz onun evine kalmaya geldik sanki.eve gelen çocuklara oyuncak bile vermiyor.herşeye ağlıyor.gezmeyi çok seviyor ama ben hadi gidelim dediysem yere yatıp hayır diye ağlıyor.hele caillou yok mu boğup öldürcem caillouyu..bağımlı oldu resmen.
sinir dayancak gibi değil şu 2yaş sendromuna..resmen melek kızım gitti cadı geldi yerine.allah hepimize kolaylık versin ama 3 yaş daha zor diyorlar.sanırım çocuk büyütmenin her anı zor..önemli olan en zararsız şekilde atlatmak..

yalnız değilmişim demekki :) kızım giyindiğinde soyunmuyo,soyunduğunda da giyinmiyor.her akşam tabure mutfak tezgahında bizde yemek yapıyo suyla oynuyo.inatlaşmamak lazımmış.gelişim aşamalarına göre doğasının gereğini yapıyorlar.inatlaşmadan dikkatini başka yöne çekmek çok orlaştı.birde ben kıarsam o benden daha çok kızıyo,hırçınlaşıyo

benim kızımda aynen herseyı kendı yapmak sıtyor gecen gun sınırrımden otrudm agladım allah saglık versın ama cok harektlı oluyorlar bu dönemde bırde ne söylersem yerı gelınce söledıgım cumelyı tekrar edıyor hemen alıyor hafızaya nasıl kousacagımı sasırır oldum

benim oğlumda aynı dönemlerden geçiyor bulaşık makinasını beraber boşaltıyoruz ama kirlileri dizmesine izin yok.çamaşırları beraber asıyoruz.süpürge yapılacaksa beraber yapıyoruz.gündüz benle iyide akşam babamız geldiğinde benim yapma dediğim şeyleri babasına söyleyerek yapmak istiyor tabi evde kıyametler kopuyor.ben çok zor günler geçirdim sinirlerim çok harap oldu.kendime bakmaz oldum.eşimle bu yüzden çok kavga ediyoruz. allah yardımcımız olsun.:58:

aha işte buuuu,sizi bulduğuma çok sevindim kızlar
ben de tüm bunları sadece ben yaşıyorum sanıyordum,baş edemiyorum artık.
sanki her geçen gün daha da artıyor.ne desem inatlaşıyor benle,illa ki onun dediği olacak.çoraplarını giymek istemiyor,yemek yemek istemiyor,bensiz odasında oturmak istemiyor,uyumak asla istemiyor,bazen evden çıkmak bazaen de eve girmek istemiyor,yıkanmak istemiyor,altını açtırmak istemiyor,üstünü değiştirmek istemiyor.............bu liste uzaaaar gider.bu çocuk ne istiyor bilmiyorum ki,bütün bunları yapmaya kalktık mı evde küçük çapta kıyamet kopuyor.en son babasıyla ben bir birimize giriyoruz.her akşam aynı terane.eli illaki bir bardak suyun içinde olacak,erkek olan o suyu önünden çeksin.neredeyse suyla uyucaz artık.offfffffff:37:

Buğrahanda çok inatlaşıyoooo... yapma deyince inadına 2 fazla yapıyo... ama ben kızıyorum korkuyo benden artık gözümün içine bakıyo yaparsam dokunursam annem kızar mı die:18::18: bu durumdan çok rahatsızım aslında ama sabredemiyorum ona kızdığımda nasıl etkilenipde korktuğunu biliyorum kızmayacağım diyorum ama bazen dayanamıyorum:50::50: offf benim sabır katsayımı sonsuza çıkarmam lazım biran önce:14:

hemen hemen hepsi bizde de var, bir damla su görsün aklı çıkıyor saatlerce suyla oynasa sıkılmıyor, çamaşır makinasını bulaşık makinasını çok seviyor, elektrik süpürgesi açıksa üstüne oturuyor ben süpürürken, ütü masasında bana ütü yaptırmıyor arabalarını park ediyor, yemek yaparken sandalyenin üstünde o da yemek yapıyor:((((
çalışan annelere hiç özenmeyin derim, inanın o kadar zorki, sabah yatak teriyle sarıp sarmalayıp bakıcısına götür, soğukta çok zor oluyor, orda ayrılmak istemiyr her gün ağlıyor sabahları, ben gidince susuyormuş ama o an bana yetiyor:(( akşama kadar özlüyor, akşam al markete uğra eve git onun gönlünü yap yemek yap evi topla derken piliniz bitmiş oluyor, inanın bana evde olmak ve çocuğa bakmak çok daha kolay, hafta sonu bana çok güzel geçiyor yorulsamda....
hiç bişeye zaman yok, zipli yaşıyoruz herşeyi bilgisayar gibi olduk :((((

meriç aslında sakin, kendi haline yarım saat konsantre bi şekilde puzzle yapıyor, logo oynuyor ama canı bişeye sıkkında taklada atsanız oyunda oynasanız gönlü olmuyor....
yaramazlıklarının dışında pek bi sıkıntımız yok bizim.... (yorgunluğu saymıyorum artık:) )

günden güne artan inatlaşmalarımız var bizimde artık dikkatini baska yöne çekmek neredeyse imkansız oldu eve gidince ilk sey meme emmekle baslıyo saatlerce meme acık dursun oynayım emeyim istlyo inanın içeri girlnce montumu çıkartmamı zor bekliyo istersen önce tuvalete felan git batuyu emzirmeden sonrasında manyo sorunumuz var hergun banyo yapmak istiyo ve sudan çıkmıyo temizlik yaparken onada bez verilecek ama o bezle kovadaki suda oynayacak heryer ıslanacak kafayı bişeye takmasın yoksa yandınız dün asansöre oturdu inmiyorum diyo ellerin dolu ne yapacağımı sasırıyorum bazen
bide en çok sevdiği sey herseye olumsuluk katmak
gel desen gelmem git desen gitmem ye desen yemem öyleki olumsuzu bile olumsuzlastırmaya calısıp şebek oluyo yapma diyorum yapamam gibi sa.ma kelimeler türetiyo
son zamalarda benimde sabıra ihtiyacım var ama nasıl

esmacım canım hemen hemen yakın sıkıntılar:(( allah sabır versin, inan bazen meriçte çok inatlaşıyor benimle, mesela markete uğruyoruz yürümek istemiyor, zarzor alışverişi yapıyoruz, sonra eve gelince arabadan inmek istemiyor, indiriyorum yürümek istemiyor, poşetleri mi taşıyım, meriçi mi taşıyım kendi eşyalarımı mı taşıyım bilemiyorum:)) spiralim kayacak yakında:)) allah korusun...
evde de öle, bazen sessiz kendi halinde oynar, bazen ki genelde böle oluyor perişan ediyor beni...:)))
kızmıyorum ona asla çok sinirlensemde şimdiye kadar hep hakim oldum kendime ama bilemiyorum tabi ilerleryen yıllarda nasıl olcak?

Back
X