2010 bebekleri bugün neler yedi

diloks

ben oğlumla doğdum
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2008
2.447
2
116
K.K.T.C.
kızlar en zorlandığım kısım burası..artık yavaş yavaş baladık ek gıdalara..ama neyine zaman veriyoruz merak ediyorum..

bir gün ikindede yoğurt verdim yatana kadar hazmedemedi..

yoğutdu öğlen verdim çorbası akama kaldı..bu seferde onu hazmedemedi..

meyveyi sabah vereyim diyorum çok istekli olmuyor ben de 2 gündür bisküvi ile verdim..ama bisküvi şekersiz bebek bisküvisi..burada öyle satılıyor..dr önerdi..

hazır muhallebi yemedi hiç

kızım biraz zayıf erken başladık biz..umarım yararı oluyordur..

sabah 9 anne sütü
10:15 gibi.1 şekersiz bisküvi (yarım kase kadar oluyor)

uyuyor
12:30 gibi anne sütü

14:30 gibi çorba(ölçtüm 75-90 cc arası içiyor..bazen daha az)

uyku
16:30 anne sütü
18 gibi yarım meyve veya yarım kase yoğurt ama çok geçe kalıyor az veriyorum..

kısa bir uyku

sonra yaana kadar 2 gece de 2-3 kez anne sütü

kahvalıya balayınca büsküvinin yerini o alacak inaşallahh

kızlar uzunoldu ama sizde yazarmısınız..

bn daha baslamadım sadece anne sütü genelde herseyden tatdırıyom ama baslayınca bnde yazarım canım

Biz güne erken baaşlıyoruz
06:00 120 cc bebek sütü
09:00 kahvaltı maması 90 cc bebek sütü ve mevsim meybesi ilave edilmiş
10:30 90 cc bebek sütüyle yapılmış yoğurt
12:00 120 cc bebek sütü
14:00 karışık sebze çorbası
16:00 90 cc bebek sütü 30 cc elma yada armut suyuyla karıştırıp
18:00 90 cc bebek sütü
19:30 prinç unu meyve püresiyle tatlandırılmış
gece anne sütü (benim bebeğim sadece geceleri emiyo gece 2 kez uyanıyo uzun süreli 25 dkk falan emiyo )
slında bebek sütlerini aç olduğu içinmi yoksa uyumak içinmi alıyo bilmiyorum çünkü ağzına biberon deymeden uyumuyo ben yağ tuz şeker kullanmıyorum ama sebze çorbasına elma koymaddan yemiyo ya suyunu sıkıp çorbayı elma suyuyla sulandırıyorum yada pişerken içine elma atıyorum havuç ve elma birleşince tatlımsı oluyo kızçem galiba annesi ve babası gibi tatlıcı olacak birde birtek balkağı çorbasını sade kullanıyorum ben hiç domatez kullanmadım ama dün kaynanama giderken çorbasını unutmuşum kayınpederim. Ay üstü çorba almış hero baby nin içinde domatez vardı pek bi sevdi versemmi diye doktora sorucam

ben daha bir şey bile tattırmadım. geçen doktor kontrolünde biraz az almış kilo, bir dahaki ay da az alırsa başlarız demişti. bakalım ayın 29unda kontrolümüz var doktor neler verecek....

güzel bir konu olmus zaten önerlern saate verilmiyor ayni zamanlara denk gelmiyor.uyku düzenli olmuyor.sabah bazen 7 de uyaniyoruz.bazen 9 bazen 10 da.ama ilk is hep anne sütü oluyor bizde.
erken uyandi ise bir kac saat oynayip anne sütü alip tekrar uyuyor.ama gec uyandi ise yine anne sütü aliyor.10:30 11:00 dogru hazir elmali tahilli kahvaltiyi veriyorum.
normalde 6 ayi bittiginde normal kahvaltiya geccez.
bunun icin elimdeki tarif su
devam biberon mamasi 90 ölcek hazirlaniyor.iki tatli kasigi pekmez.tuzsuz peynir iki tatli kasigi,yarim ekmeki ici yada 6 cici biskivi,bir tane meyve püresi icine.yumurta sarisi karistirilip veriliyor.yumurta sarisini ilk gün 4 biri veriliyor ikinci gün yarisini.3 gün 4 ücü. ve 5 gün tam veriliyor yumurta sarisi.

ikindi sonrasi corbasini veriyoruz.aralarda anne sütü aliyor hep. aksama yakin yogurdunu yiyor. yatarkende muhallebisini yiyor .gece hep beni emiyor.

kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim..ben de 6 . ayı dolunca kahvaltıya geçeceğim..

ama kızmın hazım sorunu var sanırım..sık aralıkla veremiyorum..o yüzden menüyü sığdıramadım..

sanırım kahvaltıyı çok fazla hazırlamayıp meyve püresini sonra vereceğim..yada kahvaltının içine koyacağım..dutuma göre bakacağım artık..

dün mesela kötü geçti..

sabah verdim meyve püreli karışım uyudu uyandı aldım kucağıma kustu..dinlendirdim emdi..uyudu..

uyandı çorba verdim yerken kustu..

yine dinlerdirdim emdi uyudu..

akşamda muhallebi verdim..

sonra yatarken emdi

canım devam sütü 1 yaşına kadar eğer emmesi sana yeterli gelmiyorsa kahvaltıya veya muhallebiye katabilirsin..yada biberonla..

ben muhallebiyi pirinç unu yaparsam 3-4 ölçek biberon maması koyuyorum..sütünü eksik almasın diye...

feyzacım kahvaltı tarifin güzelmiş teşekkürler..

6. Aydan itibaren devamsütü kullanacak mıyız?

6. Ayı geçtikten sonra eğer anne sütü almıyorsa 2. Devam sütüne geçiliyo 9. Ayda 3. Devam sütüne yaşından sonrada çocuk sütleri var likit halde ona geçiyoruz çocuk sütü çok öneemliymiş şimdi her markanın var pınarın veriyoduk kuzenime mulipanın heronun pınarın hatta bimin kendi sütünün bile çocuk sütünü yapmışlar önemli olan içeriğine bakıp almak daha erken olduğundan araştırmadım

birsey degil canim paylasmak güzel.
bakn bügün benim kiz 9 da uyandi beni emdi.
biraz oynadi uykuyu hala alamamis dün öglen hic uyumamisti en fazla 10 dakika yatti.
11 de yine beni emdi ve saat 15 olcak hala uyuyor.sütüm birikti kalkinca yine beni emer yoksa sütüm kendiliginde dolunca akip gidiyor kiyamiyorum. bugün günü bir yogurt muz ve yatarken muhallebiyle bitircek gibiyiz

kızlar diğer topiğede yazdım bizim doktor 6 aydan önce yoğurt yok dedi.meyve suyu sebze çorbası falan vercem.6 ay sonrasını gidince konuscaz.internettede baktım 6 aydan önce yoğurt yasakmış.sanırım inek sütü ile mayalandığı için.anne sütü ile mayalanırsa sorun yoktur

yoğurdun yasak olduğunu ilk defa duydum valla bizim doktorumuz tam tersine gün içinde ek gıdalarla daha sık beslenmesi gerektiğini söylüyor mide küçülmesine engel olmak için

sabah7.00 8.00 gibi formül süt150cc
9.00.10.00 arası meyve suyu püresi karışım 150cc
12.00 13.00 sebze çorbası150cc
15.00 16.00 yoğurt150cc

arada bir öğün formül süt 150cc

20.00 21.00 arası gece muhallebisi 180 cc

gece fomul süt

ata seven cim öncelikle bebeğine 41 kere maşallahh..nazardeğmesin yemesi güzel..
vallahi kızım 100 cc zor alıyor ek gıdada..

peki canım bu meyve..çorrba..yoğut aralaında süğt vermiyormusun..acaba ben o aralada emzidiğim için mi aalıklarımız uzun??

biz bugün
7:15 emzidim
9:30 bisküvi-yoğut
UYUDU
12:15 anne sütü
14:15 100 cc sebze püresi
UYUDU
17:15 anne sütü

şimdi yine daldı..uyanıca biaz dinlendirip muhallebi vericem19/30 gibi

meyve kaldı..

yarın sabah meyve püresiyle başıcam

hayır canım vermiyorum ama bebeğim formul mama aldığı için biz ek gıdalrı doyurucu veriyoruz senin bebeğin emiyorsa farklı emdiği kadar emsin bence..

doktorum ek gıdalar artık tadımlık değil doyumluk olucak dedi..

süt sabah 7.00 gibi gün içinde belki birkere (o da yasak aslında) birde gece 12.00 de veriyorum

bence ek gıdalardan birini doyumluk yap meyve püresi veya çorbayı bir hafta uğraş doyumluk yesin böylece geçiş kolay olur reddetme riski azalır..

kolay gelsin canım artık büyüdüler korkma

benim oğluşumda sabah 7 gibi kalkıyo anne sütü alıyo 1.5 saat sonra meyve püresi veriyorum sonra 10 da yine anne sütü 1.5 saat sonra sebze püresi veriyorum çokdoyumluk değil ama midesini tutmaya yetiyo sonra 1 de yine anne sütü yine 1.5 saat sonra pirinç unu veriyorum bu aralarda uyuyo uyuma süresi belli olmuyo bazen 40 dk. bazet 1 1.5 saat uyuyo ona göre ayarlıyorum artık.yatmadan öncede tahıllı kaşık maması veriyorum hergün değil çünkü bazen uykusu çok sıkışıyo veremiyorum.yoğurtta veremiyorum ben atopik dermatitimiz var yeni tahlil yaptırdık inek sütüne alerjisi olabilirmiş sonuçlar cuma günü çıkacak.dün akşam formül sütle yaptım yoğurdu çok iyi tutmamış ilk kez yaptım acaba kıvamı hep öylemi oluyo yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…