ya ben de çok hevesliyim, bi dişimiz çıksın da. ama araştırıyorum bu aralar hep. diş şeklinde pasta ve kurabiye yapıcam, bikaç figür buldum bakalım. bir de gelenlere hediye vermek istiyorum. aklımda birkaç şey var, mum şeklinde mum bulabilirsem onu süsleyim vermek istiyorum. ya da bulabilirsem yaptıracak yer diş şeklinde anahtarlık da olabilir(gerçi anahtarlığı adım çöreğinde de verebilirim) ya da olmadı diş şeklinde minik yastıklar(dolap süsü olarak) hazırlayabilirim, araştırmadayım daha :)))
Aynen benim aklımdakilerde bunlar sanırım diş şeklindeki magneti dağıtacağım ben bakalım fikrim değişmezse :) mumlarda çok şık ama maliyeti fazla mı olur ne araştırmak lazım
ya ben de çok hevesliyim, bi dişimiz çıksın da. Ama araştırıyorum bu aralar hep. Diş şeklinde pasta ve kurabiye yapıcam, bikaç figür buldum bakalım. Bir de gelenlere hediye vermek istiyorum. Aklımda birkaç şey var, mum şeklinde mum bulabilirsem onu süsleyim vermek istiyorum. Ya da bulabilirsem yaptıracak yer diş şeklinde anahtarlık da olabilir(gerçi anahtarlığı adım çöreğinde de verebilirim) ya da olmadı diş şeklinde minik yastıklar(dolap süsü olarak) hazırlayabilirim, araştırmadayım daha :)))
bende düşünüyorum yapmayı araştırıyorum değişikk şeleri
buğday kolyesinin dışında dişleri sağlam diş teyzesi seçilir ve bebeğin başından 32 adet buğday dökermiş dişleri sağlam olsun die
bide buğdayları koyup dağıtcağın tasların içine mavi boncuk koyuyosun kime çıkarsa bebeği baştan aşağı giydirirmiş
bana herkes benim tasa koy diyo hevesliyseniz boncukmu lazım yani gelirken getir hahay
benim şimdiye kadar gördüğümdede buğdayı taslara kim böler ve ogün bebeği giydirir ve diş kolyesini takarsa o diş teyzesi olur bebek diş teyzesine eşarp yada şal hediye eder ayrıca buğday keselerine biri büyük diğeri küçük iki para konulur büyük çıkan bebeği baştan aşşa giydirir küçük para çıkan küçük bir hediye verir birde bebeğe hediye vermek isteyenler a dişi çıkmış diyip o kolyeden bi buğday kopartıp(buğdayları yarı haslayarak diziyoruz ipe 16 tane dizince araya emzik çiçek benzeri bi süs ve sonra yine 16 buğday) balkondan göğe hediyesini sanki dişi ilk görmüş niyetiyle verir hediyesini birde küçük küçük keselere 32 buğday sayılır içine nazar boncuğu konur bu misafir sayısınca olur bebeğin beşiğine atılır bebeğin bereketli olacağına inanılır isteyen o keselerdende alır cüzdanına koyar ayrıca pişmemiş buğdaydan bi avuç alıp eminönü yada eyübe gidip kuşlara atarlar bebeğin verdiği ilk sadaka olumuş buda şimdilerde diş şeklinde kurabiye ve pastada yapılıyo birde gelen herkeze çıkarken mağnetli süslerb mumlar falan bir fikir daha ben şekeri buzdolabı süsü şeklinde düşündüm normalde ona lavanta yada şeker konulur diş şekerinde buğday sayılırsa daha mantıklı olur bence daha çook var ama sıkmak istemiyorum
ben tıpış böreği için ayak şeklinde anahtarlık düşündüm hatta eminönünde görmüş nikah şekeri yapan bir yerde benmi çok heyecanlanıyorum bebeğimin her anı için derken benzer düşüncedeki annelei görmek çoook güzel bu arada tıpış böreğinide yada adım çöreği diğer adı bilmeyen şaşıran çok insan var
maşallah sen herşeyi biliyon yardıma ihtiyacın yok biz öğrenelim :))
ewt ewt herşeyin tam olmasını istiyorum. eşim bunları ağzı açık dinliyor. amma çok adetiniz varmış diye (farklı bölgelerdeniz ve ya yörelerinden ya da belki de pek umursamadıklarından hiçbir adetleri yok, benim yaptıklarımı da bilmiyorlar şaşırıp duruyorlar.)
adım turtası özellikle trakya bölgesi bulgarista yunanistan ve diğer tuna kıyısı yerler aiırım o taraflardansın ben bulgaristan öçmeniyim yani babam göçmen annem çerkez ve iki taraftada okadar güzel adetler varki bebekle alakalı biz bebeğin tüm illklerini ççoskuyla kutlarız komsumuzla akrabamızla paylaşırız sanırım bundan dolayı 3ten fazlaçocuk doğurulmaz hele çerkezlerde genelde tektir çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?