2010 ekim bebeklerinin uykuları nasıl ?

Benim kızım da çok mızmızdı ama son bir aydır çok şükür geceleri rahat uyuyor. Gece bsir kere sabah da 6-7 gibi uyanıyor. Bazen iki kere uyanıyor ki ben uyandırıyorum çok aç kalmasın diye. Gece 11'den sonra uyutmaya başlıyorum. Aklına eserse hemen uyuyor esmezse 12'ye kadar uğraşıyorum. Sabah da 10-10.30 gibi uyanıyor. Ben özel bir şey yapmadım. Kendi düzenini kendi kurdu. Her bebek böyle bir dönemden geçiyor demek ki. Üzmeyin kendinizi. Gündüzleri de 10-20 dakika üç - dört kere uyuyor.

:):):nazar::nazar:

kızlar benim bebeğim 14 ekim doğumlu ve doğduğundan beri gece gündüz ayrımı var akşam olunca ışıları kapatıyodum gece dediğim 7 gibi bi süre sonra ben karanlıkta oturmaya bebğim 7 dedimi uyumaya alıştı şimdi son iki aydır bebebğimin uyku vaktini yavaş yavaş ileri aldım önce 8 yaptım sonra 9 şimd, 9 da uyuyo gece bi kez kalkıyo sabah 7 gibi uyanıyo ama kendi kendine oyalanıyo 8ekadar ben gündüz uyutmuyorum kendi isteyene kadar ve geenelde kendi uyuyo önemli olan sen uyusun dediğinde değil kendi işteyince uyuması tabiki bizde ufak dokunuşlar yapıcaz arabasına binice otomatik uyuyo mesela her bebeğin farklı kuralları va buda benim kızımınki

benim kızımda 2 ekim doğumlu ama uyku sorunu çok fazla yaşamadım şimdi ise tamamen düzene girdi akşam saat 9buçuk gibi gece mamasını yiyor sabah saat 6da kaarnı acıktığı için uyanıyor gözü kapalı karnını doyuruyor sonra tekrar uykuya dalıp saat 9 gibi kalkıyor sonra kahvaltısını yapıyor 11bucuk gibi tekrar yatıyor 12bucuk 1 gıbı kalkıp tekrar karnını doyuruyor sonra bidaha 3te uykuya yatıyor 4bucukta kalkıyor yine karnını doyuruyor saat 5bucuk gıbı yine uyuyor sonra akşam benim işten dönmeme yakınyedi buçuk gibi uyayınıyor ve akşam 9 bucukta gece mamasını yiyip gece uykusuna dalıyor gündüz ananesi bakıyor gündüz en az 5-6 öğün yiyor(çorbası,kahvaltıs,meyvesi,muhallebisi,yoğurdu,devam sütü akşamda gece maması)maşallah umarım herkesin bebişi düzene girer ...

benim kızımda 2 ekim doğumlu ama uyku sorunu çok fazla yaşamadım şimdi ise tamamen düzene girdi akşam saat 9buçuk gibi gece mamasını yiyor sabah saat 6da kaarnı acıktığı için uyanıyor gözü kapalı karnını doyuruyor sonra tekrar uykuya dalıp saat 9 gibi kalkıyor sonra kahvaltısını yapıyor 11bucuk gibi tekrar yatıyor 12bucuk 1 gıbı kalkıp tekrar karnını doyuruyor sonra bidaha 3te uykuya yatıyor 4bucukta kalkıyor yine karnını doyuruyor saat 5bucuk gıbı yine uyuyor sonra akşam benim işten dönmeme yakınyedi buçuk gibi uyayınıyor ve akşam 9 bucukta gece mamasını yiyip gece uykusuna dalıyor gündüz ananesi bakıyor gündüz en az 5-6 öğün yiyor(çorbası,kahvaltıs,meyvesi,muhallebisi,yoğurdu,devam sütü akşamda gece maması)maşallah umarım herkesin bebişi düzene girer ...

:nazar::nazar::nazar:

allahım inanamıyorum yarabbim maşallah kuzuna canım... nerde benim oğlan bir gün böyle uyusa dişimi kırarım... artık 45 dk bir uyanıyor geceleri.. 15 dk memeyi ağzında tutuyor ama emmiyor ardından 30 dk uyuyup gözü kapalı bir şekilde başlıyor ağlamaya sonra yine aynı şey sabaha kadar böyle....:41:

allahım inanamıyorum yarabbim maşallah kuzuna canım... nerde benim oğlan bir gün böyle uyusa dişimi kırarım... artık 45 dk bir uyanıyor geceleri.. 15 dk memeyi ağzında tutuyor ama emmiyor ardından 30 dk uyuyup gözü kapalı bir şekilde başlıyor ağlamaya sonra yine aynı şey sabaha kadar böyle....:41:

aynen canım benimkide.seninki yine gece uyuyormuş.diğer anneler haline şükretsin diye yazıyorum.kızımın gece gündüz ayrımı yok.sabah 5-6 gibi uyuyor.en fazla 2 saatte bir emmek için uyanıyor.öğlen 2-3 gibi kalkıyor.yani ben 5 buçuk aydır 2 saatten fazla kesintisiz uyku hiç uyumadım.ilk 3 ay kolik sorunumuz çok şiddetli idi.o kabus günleri hatırladıkça şimdiki halimizden çok memnunum.şükürler olsun.keyfi yerinde olsun da ne zaman isterse o zaman uyusun.gerçi düzeltmek için herşeyi denedim ama olmuyor.bakalım bekliyorum düzene girmesini

gündüzleri oğluşum uykusu gelince feci huysuzluk yapiyor fakat son günlerde bi türlü uyumak bilmiyor. önceden emerken uyurdu göğsümde şimdi napsam uyumuyor, battaniyede sallayınca bile uyumuyor artık. ama gözlerinden uyku akıyor adeta, velet direniyor, saatlerce ağlıyor.
nasıl uyutuyorsunuz siz gündüzleri? ben deliricem yakında, bazen bende ağlıyorum onunla birlikte öyle yatağa uzanıp:(((

battaniyenin içinde tek başıma sallamak o kadar zor oluyor ki. 8 kilo oldu yumurcak, kollarım kopuyor. onda bile uyumuyor bazen. ayağıma koyduğum anda çığlığı basıyor zaten. offf offfff

valla bence mama vermekle falan alakası yok banada öyle söyledi yakınlarım zaten 5. ayda ek gıdaya geçtim gece 12 ye kadar zaten ne yapsam uyumuyor iyice doyuruyorum mamayla yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor gözler hiç uyku yokmuş gibi açık bir saat uğraşıyorum tekrar uyutmaya tüm gece böyle 6 7 kez kalkıyo meme ağzında uyuyor sadece yoksa yatağına koyar koymaz ağlıyor... gündüzde okadar uyutmuyorum nedenini bulamadım birtürlü bu haftada işe başlıyorum ne yapıcam bilmiyorum sinirlerim bozuldu uykusuzluktan... :2:

Back
X