2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
slm kızlar ek gıdaya başladınız mı bu ay.ben yavaş yavaş meyve sularından tattırmayı düşünüyorum.varsa menüleriniz paylaşalım,neler yedirmeyi düşünüyorsunuz?

ben 3 gündür başladım.sabah saat 11 gibi elma püresi içine bir çay kaşığı pekmez koyup veriyorum.2 çay kaşığı anca yiyor.akşamlarıda irmikli muhallebi veriyorum 5 6 çay kaşığı kadar.bu ay böyle devam edecem.10 gün sonrada yoğut verecem öğleyin yine bir kaç çay kaşığı.yavaş yavaş kaşıkla bişeyler yemeye alışır dedi dr.önümüzdeki ayda çorbalara geçecem.bence yavaştan başla sonra çok zorlanırsın canım.

benim bebeğim bira zayıf kaldı.dr gittik ek gıda olayını sordu,azar azar tattırıyorum dedim kızdı.Tattırma diye bişey yok alıştırma var dedi.1gün bikaç kaşık ver ertesi gün yarım kase sonraki günde 1kase yedir dedi.bebeğim kilo almamış bide hasta diye iştahıda kapalı.sütte azaldı güzel emmeyince.şimdi bütün gün bişeyler yediriyorum.mesela sbh çeyrek yumurtayı pekmezli olarak verdim,sonra öğlen yemeğinde yoğurtun içine ekmek parçaları koyup verdim baya sevdi.saat 3tde 3tane cicibebe verdim.akşamda sebze püresi vercem hazırladım(patates,havuç,pirinç suyla pişirdim) buay çok kilo aldırcam inşallah. şuan tam 5 aylık 6400kg.bisonraki ay yine yazarım...

İki günde bir farklı birşey veriyorum, bazen muhallebi oluyor bu bazen sebze çorbası bazen de kompostunun elmasından... Öyle çay kaşığı miktarı değil, muhallebiyi ve sebze çorbasını doyuracak kadar veriyorum. İlerleyen günlerde yoğurt da vereceğim.

Mavi1000 cim, bir günde birçok çeşit verme istersen belki rahatsız eder. Neyin rahatsız ettiğini de anlayamazsın.

valla acayip bilenmiş durumdayım herkes beni suçluyor iyi besliyememişim diye.Elimden gelse sürekli yemek yedircvem.Bu saydıklarımı daha öncede vermiştim oyüzden sorun olmuyor...

Aldırma kimseye zaten şu ay çocuğu şu kadar kilo olacak diye sabit birşey yok ki. Kilo aralıkları var o kadar. Kilo aralığının altında mı bebeğin?

altında değil ama bu ay hiç kilo almamış yerinde sayıyor.Alması lazım.Bide hasta olunca biraz verdi galiba ondan hiç almamış gibi oldu.4-5.aylar aynı kiloda 6400

kızlar benimki de 4 buçuk aylık sadece 1 çay kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı meyve suyu veriyorum sizi duyunca endişelendim ben az mı yediriyorum diye??bi de meyve püresi yiyebilirmi bu ayda bebişler ben korkuyorum yedirmeye ama?bide bisküvi olarak evde yapılan kurabiye vermeyi düşünüyorum da hiç bunla ilgili tarifiniz var mı?:44:

yaa off bebekleriniz maşallah iştahlı sanırım. ben çok fena umutsuzluğa kapılmış durumdayım. meyve püresini 2 haftada zor alıştırdım şimdi de anca 2çorba kaşığı yiyor. onuda kaşık ağzına girmeden kenarından emiyor. dün de sebze püresine başladım. ağzına koymuyor. görseniz bi gıdım ağzına girse onu da yüzüme tükürüyor :120: acaba önce çorba gibi başlayıp sonra yavaş yavaş püreye mi çevirsem ama doktor püre diye özellikle söyledi. ayrıca bi de sorum olacak. pekmezi doktor tavsiye ediyor mu? benimki öyle bişey demedi.

ne iştahlısı güzelim ya yarım kase çorba içircem diye göbeğim çatlıyor.Bir takla atmadığım kalıyor.O çıkartıyor ağzından ben geri tıkıyorum çok zor ya.Ama öyle zevkle yemiyorlar uğraş lazım.Yediğinide kusmuyor demekki kapasite var biz aç bırakıyormuşuz.Yedirme işi çok zor gerçekten.eski ne rahattı ver memeyi tamam

yaa off bebekleriniz maşallah iştahlı sanırım. ben çok fena umutsuzluğa kapılmış durumdayım. meyve püresini 2 haftada zor alıştırdım şimdi de anca 2çorba kaşığı yiyor. onuda kaşık ağzına girmeden kenarından emiyor. dün de sebze püresine başladım. ağzına koymuyor. görseniz bi gıdım ağzına girse onu da yüzüme tükürüyor :120: acaba önce çorba gibi başlayıp sonra yavaş yavaş püreye mi çevirsem ama doktor püre diye özellikle söyledi. ayrıca bi de sorum olacak. pekmezi doktor tavsiye ediyor mu? benimki öyle bişey demedi.

Canım keşke önce sebze sonra meyve verseydin. Meyveler sebzelere göre daha lezetli olduğu için kabullenmesi daha kolay olmuş. Sonra da sebzeyi kabullenmemiş anladığım kadarıyla. Yoğurt, sebze, muhallebi, meyve sıralaması en uygunu gibi. Sebze çorbalarına havuç katıyorum ben biraz lezzet katıyor.

ne iştahlısı güzelim ya yarım kase çorba içircem diye göbeğim çatlıyor.Bir takla atmadığım kalıyor.O çıkartıyor ağzından ben geri tıkıyorum çok zor ya.Ama öyle zevkle yemiyorlar uğraş lazım.Yediğinide kusmuyor demekki kapasite var biz aç bırakıyormuşuz.Yedirme işi çok zor gerçekten.eski ne rahattı ver memeyi tamam

Aynen ya. Sütümüz hiç bitmese keşke. Bebek büyüdükçe artsa. Artık ben de hergün birşeyler veriyorum. Sütüm yetmiyor gündüzleri. :50:

Yedirmekte ben de çok zorlanıyorum. Önlüğünü çekip çıkarıyor. Ağzının etrafındaki akmış mamayı alnına malnına sürüyor. Her taraf batıyor. Çok zor. :95:

Bu başlık biraz kalabalıklaşsa keşke. Çok lazım tecrübe.
Ispanak yedirmek istiyorum. Yediren oldu mu hiç?

benim kızım 4,5 aylık sabah10'da yarım elma püresi öğleden sonra da yoğurt yiyor.öğleyin de sebze çorbası vermek istedim ama pek sevmedi.ara verdim yarın tekrar deneyeceğim.

evet yaa hep ek gıda zamanı gelsin diye bekledim şimdi de kafamı duvarlara vurasım var. çünkü bizimki çok zayıf hene 4. ayda sadece 300 gr almış ve sütüm genelde az. biliyorum doymuyor ama bişey de yemiyor. bu arada eğer alırsa çorba yerine püre versen daha iyi olur. daha az miktarla daha çok besin alabilir.

Canım keşke önce sebze sonra meyve verseydin. Meyveler sebzelere göre daha lezetli olduğu için kabullenmesi daha kolay olmuş. Sonra da sebzeyi kabullenmemiş anladığım kadarıyla. Yoğurt, sebze, muhallebi, meyve sıralaması en uygunu gibi. Sebze çorbalarına havuç katıyorum ben biraz lezzet katıyor.

bizim doktor öyle yönlendirdi ayrıca ben daha yoğurt ve muhallebi vermedim. aslında bi açıdan meyveyle başlamak daha mantıklı çünkü ek gıdaya ilk başladığın şeytatsız tuzsuz olunca belkide geçiz daha zor olur şimdi en azından biraz meyve yiyor ama sebzeyle başlasak belkide hala uğraşacaktık.

Bu başlık biraz kalabalıklaşsa keşke. Çok lazım tecrübe.
Ispanak yedirmek istiyorum. Yediren oldu mu hiç?

ıspanağı püresine koyabilirsin demişti doktor. ama ısıtmamak gerekiyormuş bi kere pişirdikten sonra. sanırım vitamin değeri kaybolduğu için.

ıspanağı püresine koyabilirsin demişti doktor. ama ısıtmamak gerekiyormuş bi kere pişirdikten sonra. sanırım vitamin değeri kaybolduğu için.

ayeser mrb canım ben geldim :)

Harpy canım ıspanak ısıtılınca kanserojen madde üretiyor o yüzden ısıtılmaması gerekiyor ısıtılacaksa benmari usulü ısıtılmalıymış.

mavi1000 canım pekmezle falan çok erken başlamışsın sanki. kilo aldıracam derken midesi alt üst olmasın

ben herseyi önce bir iki çay kaşıgı veriyorum her gün 20 cc arttırıyorum en fazla 120 cc veriyorum. çok şükür bi sorun olmadı. ve her yeni şeye 5 gün arayla başlıyorum takip ediyorum oğlumu olumsuz etkileyebilir. herseyi püre veriyorum su olanları zaten alıyor. püre verirken yatırmıyorum Allah korusun genzine kaçarsa çıkarması çok zor oluyor

ha bide allerji yapacak seyleri (muz, çilek, patlıcan, kivi, yumurta, çikolata, un ve unlu mamüller, inek sütü vb. kesinlikle vermiyorum ) annem bunları bende çok erken vermiş neredeyse bunların hepsine allerjim var. vücut kaldıramadıgı zaman (0-6 ay) bu gıdalar verlirse vücut tepkisini allerji olarak gösterirmiş ben öyle oldum oğlum olmasın çünkü böyle yaşamak çok zor. canım istiyor yiyorum ardından hemen ilaç :(

eveeeet çemen müthüş aman müthiş süt yapıyor biraz kokulu kokulu geziyorsunuz ama sonuça değer

Back
X