2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

2010 kasım annesi olarak 2011 kasım annelerinin sorularına cevap verebilir, aklımıza gelen önemli konuları paylaşabilir, onlara yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

ilk olarak hastane çantasında bulunması gerekenleri yazayım ben :)

bebek için:
*elbette hastane çıkışı 2-3 tane-battaniye (erkek bebeklerde süpriz çiş ihtimaline karşı ek kıyafet gerekebilir)
*bebek bezi-premium care çok iyi
*temiz biberon ve emzik (emziği hiç almadı benimki)
*mama ve kaynatılmış ılıştırılmış su-termosla alabilirsiniz (pek çok hastane bunları sağlıyor ama yoksa mutlaka yanınızda götürün ki sütünüz hemen gelmezse aç kalmasın, yenidoğan sarılığına dikkat edin.)
*ağız bezi
*bol bol sevgi :)
size tavsiyem emzirirken eldivenini çıkarın ve bırakın o minik parmaklar teninize değsin, onun da sizin de buna çok ihtiyacınız olacak...

anne için:
*gecelik-pijama- sabahlık (ilk gün gecelik çok rahat sonra pijama daha iyi bence)
*göğüs ucu kremi
* göğüs ucu çıkarıcı (ilk süt açık renk ve az geldiği için, ayrıca bebek de hemen çekemeyebiliyor, bu aparatla göğüs ucuna gelen 1-2 damla süt bebeğinizi mutlu edecektir ve belki daha hevesle emecektir)
*göğüs kalkanı (kuruyup yara olmasını önlüyor)
*emzirme sütyeni, göğüs pedi
*ped (kotex pamuklu olduğu için daha iyi oluyor ama "kotex young" değil, sadece "kotex" olan)
*çorap-terlik
* kendinizi iyi hissetmeniz için ayna, göz kalemi...

bunların dışında hastaneden çıkarken mutlaka oto koltuğu,
eve gidince termometre ve burun aspiratörü mutlaka olsun. tabi liste daha uzar, evde çoook şey gerekiyor

genel olarak bir liste yapacak olursak şöyle de sıralayabiliriz....

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Body (İhtiyaca ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu)
Tulum
Pijama
Önlük
Çorap, patik, eldiven
Mendil, tülbent
Bebek başlığı ya da şapka
Yelek, hırka ve mont (mevsim kışsa atkı, eldiven)

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
Beden termometresi (tercihen kulaktan)
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Yeni doğan bezi
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (göz ve kordon temizliği için)
Güneş koruyucu krem ve losyon

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek havlusu
Bebek şampuanı,sabunu,losyonu ve pişik kremi
Banyo termometresi

EMME VE BESLENME İHTİYAÇLARI
Yalancı emzik,emzik Kutusu
Biberon, biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, sterilizatör
Emzirme minderi
Mama tabağı ve kaşığı

ANNENİN İHTİYAÇLARI
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Emzirme sütyeni
Göğüs pompa seti
Göğüs pedi
Göğüs koruyucu aksesuar
Meme uçları için krem
Hijyenik kadın pedi
Hamile/lohusa külotu
Alçak topuklu terlik

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası, gardırop şifonyer
Yatak,yastık, yorgan, nevresim takımı
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike

ELEKTRONİK CİHAZLAR
Bebek telsizi
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu/ Ana kucağı

şu an o günler geride kalınca direk bişey gelmio tabiki aklıma çünkü her geçen gün bebişlerin yeni ihtiyaçları çıkıyor.en iisi yeni annişler bizlerden öğrenmek istedikleri veya merak ettikleri varsa onları sorarlarsa çok güzel yardımcı oluruz:d

ben kendı adıma cok tesekkur ederım tavsiyelerınız ıcın.. benım ılk gebelıgım ve her seyı arastırıp sorarak ogrenmeye calısıyorum.. pekı bu gıysı ve malzemeler ıcın onerdıgınız markalar var mı yada hepsı aynı isi goruyo farketmez mı dıyosunuz..bu konu da goruslerınızı alabılır mıyım...

Çook teşekkür ederiz. :66: zaman ilerledikçe merak da aynı oranda artıyo :61:. e yanlız değiliz ne güzel :71: saolun...

linden çok güzel bir konu olmuş. benimde baya eksiklerim olmuştu. mesela göğüs ucu çıkarıcı, mama, termos almak hiç aklıma gelmedi.
bari bizler daha faydalı olalım buradan.
sormak istedikleri varsa yazsınlar bizde cevaplayalım.:71:

şu an o günler geride kalınca direk bişey gelmio tabiki aklıma çünkü her geçen gün bebişlerin yeni ihtiyaçları çıkıyor.en iisi yeni annişler bizlerden öğrenmek istedikleri veya merak ettikleri varsa onları sorarlarsa çok güzel yardımcı oluruz:d
ozgulcum, evet insan zamanla unutuyor ama sorulara cevap vermek daha etkili olacaktır bence de. burada ayrıca alıp da kullanışlı bulmadıklarımızı da yazabiliriz ki boşuna onca para harcamasınlar zira bebek demek masraf demek :)
linden çok güzel bir konu olmuş. benimde baya eksiklerim olmuştu. mesela göğüs ucu çıkarıcı, mama, termos almak hiç aklıma gelmedi.
bari bizler daha faydalı olalım buradan.
sormak istedikleri varsa yazsınlar bizde cevaplayalım.:71:
sağol canım, insan yaşadıkça öğreniyor ne eksik diye. bir nebze faydamız olursa ne güzel :16:

bu konuyu açmakla ne güzel düşünmüşsünüz.
2010 annelerinden bize gelip tebrik edenler, sorumuz olduğunda cevaplayacağını söyleyenler olmuştu.
benim sorum şu. bazı yiyecekleri elleyip bi yerimize dokununca bebekte onun lekesi çıkar diyorlar. bu yiyecekler hangileri?

ben kendı adıma cok tesekkur ederım tavsiyelerınız ıcın.. benım ılk gebelıgım ve her seyı arastırıp sorarak ogrenmeye calısıyorum.. pekı bu gıysı ve malzemeler ıcın onerdıgınız markalar var mı yada hepsı aynı isi goruyo farketmez mı dıyosunuz..bu konu da goruslerınızı alabılır mıyım...
merhaba caprise,
aslında hepsi için aklımda belli markalar var kendi adıma. memnun kaldığım kalmadığım. mesela patikli alt için her markanınki iyi değil bence çünjü bel lastiği kalın olunca bebeğin belini sıkıyor yada kat kat canını acıtabiliyor. ben sevi bebeninkileri kullanıyorum bu yüzden. çıtçıtlı body için "sebi bebe" diye bir marka var onunkiler daha düz ( işleme baskı yok o yüzden tenini çizecek birsey de olmuyor:)
idil bebenin giysileri kaliteli ama biraz pahalı mesela. tulum alacaksanız mutlaka her iki bacağı da açılabilen alın yoksa alt değiştirme sıkıntılı oluyor. çoraplar ise genel olarak sıkı. bunun için ya sağlam para verip çok düzgün birşeyler almak lazım ya da benim gbi içindeki ince lastiklerinden birkısmını çıkarıp gevşeteceksiniz.
yazılacak ne kadar çok sey varmış :)
en iyisi tek tek sizler sorun biz de her ürün için memnun kalıp kalmadıklarımızı yazalım...

bu konuyu açmakla ne güzel düşünmüşsünüz.
2010 annelerinden bize gelip tebrik edenler, sorumuz olduğunda cevaplayacağını söyleyenler olmuştu.
benim sorum şu. bazı yiyecekleri elleyip bi yerimize dokununca bebekte onun lekesi çıkar diyorlar. bu yiyecekler hangileri?

canım, açıkçası ben daha önce böyle birsey duymadım. ne yalan söyleyeyim pek de inanmam böyle şeylere. ben kesin elleyip kendime de dokunmuşumdur ama leke falan olmadı. ama doğum lekelerinin neden oluştuğuyla ilgili sağlık sitelerinde açıklama vardır mutlaka :)

canım, açıkçası ben daha önce böyle birsey duymadım. ne yalan söyleyeyim pek de inanmam böyle şeylere. ben kesin elleyip kendime de dokunmuşumdur ama leke falan olmadı. ama doğum lekelerinin neden oluştuğuyla ilgili sağlık sitelerinde açıklama vardır mutlaka :)

kızlar çilek ve zeytini de saydılar. kaç gündür onu düşünüyorum ikisini de o kadar çok yedim ki :26:

kızlar çilek ve zeytini de saydılar. kaç gündür onu düşünüyorum ikisini de o kadar çok yedim ki :26:

takılma böyle şeylere bence,bende çilek yemiştim aklımda acaba bi yerime dokundummu acaba kızımın bi yerinde leke olurmu diye korkmuştum.çok şükür leke filan yok:34:

anne adayları bide çok aşırı kıyafet almayın,doğduktan sonra çok çabuk büyüyorlar,benim tühh keşke bunu fazla giydirseydim dediğim kıyafetleri kaldı.

lindencim konu cok guzel olmus.umarim 2011 kasim annelerine bi yararimiz dokunabilir.
benim 2011 kasim annelerine en buyuk tavsiyem gogus uclari kucuk olanlar icin, daha hamileyken gogus ucu cikariciyi kullanmalari. ben hamileyken boyle bisi duymamistim dogumdan sonra emzirmede cok zorluk cektim gogus uclarim kanamisti. slikon uc kullanmistim ama oglum daha cok kucuk oldugu icin emmede zorlaniyordu ve normalde emmesi gerektiginden daha cok az emiyordu yeterli kilo alamiyordu.

gogus ucu kucuk olanlar simdiden caresine baksinlar ki benim yasadigim sorunu yasamasinlar.. :34::34:

dahada sormak istediginiz sorular varsa kendi adima bildigim bi konu ise yardimci olurum. saglikla bebeklerinizi kucaginiza almaniz dilegiyle. :34:

Son düzenleme:
göğüs ucu çıkarıcı ilk defa duyuyorum.
ne kadar çok şey var öğrenmemiz gereken..

bende hic duymamistim. dogumdan sonra emzirmede zorluk cekince esim eczaneden gogus ucu cikarici almaya gitmisti, ama eczaci gec kaldigimizi soylemis hamile iken kullanilirmis. benim gogus uclarim kanamisti. sut sagama pompasi ilede cikiyor ama benimki ondada cok acimisti.
:50:

Son düzenleme:
bende hic duymamistim. dogumdan sonra emzirmede zorluk cekince esim eczaneden gogus ucu cikarici almaya gitmisti, ama eczaci gec kaldigimizi soylemis hamile iken kullanilirmis. benim gogus uclarim kanamisti. sut sagama pompasi ilede cikiyor ama benimki ondada cok acimisti.
:50:

peki kullanmaya ne zaman başlanıyor? benim göğüslerim büyüdü, damarlandı. uçları da kendi kendine büyür sanıyordum.

hazalcım sağol canım :)

ilk alışverişimde almıştım göğüs ucu çıkarıcıyı, iyiki de almışım :) kimseden de duymamıştım o sıralarada, tamamen tesadüf yani ama hayat kurtardı resmen...
hamileyken hiç kullanmadım, göğüs ucu problemim de yoktu ama doğumdan hemen sonra süt çok az geliyor bebek 1-2 denemeden sonra pes ediyor. bu aparatla ucuna damla damla süt geliyor ve bebek iştahla emmeye başlıyor...

bir tavsiye de göğüs kalkanı. alışık olmadığı için göğüs ucu kuruyor, kanıyor. önlemek için krem de yetmiyor çünkü çamaşıra değdikçe insanın içi yanıyor acıdan. bu göğüs kalkanı hem nemli tutuyor hem de çamaşıra değmesini engellediği için tahrişi de önlüyor.

g. ucu çıkarcı lansinoh, göğüs kalkanı avent kullandım, tavsiye ederim.

bir de şimdi sizin ilgilenmeye başladığınız bir konu: çatlak kremi. ben munix-c kullandım, bitkiseldi. sadece 1 cm.lik 2 tane bellibelirsşiz çatlağım oldu o kadar. halbuki annemin karnı çatlaktan geçilmiyor...

Back
X