2010 Ocak Bebişleri Neler Yapıyor

stanbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
6
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar yeni katıldım topiğinize belki konuştunuz ama merak ediyorum sizin bebişleriniz neler yapıyor? Benim bir kızım var bütün gün bana kök söktürüyor resmen inanılmaz yaramaz herşeyi merak ediyor ,dokunmak karıştırmak istiyor. 1 dakika oturmuyor bi yaramazlık yaparken başka ne yapsam die düşünüyor çok zorlanıyorum sizin bebişlerinizde öylemi şimdi öğrenme zamanları normaldir diyorum ama ben böyle bişi görmedim herşeyi kendi yapmak istiyo bizimle inatlaşıyo birde çok fena dövme huyu var çat çat vuruyo ağlıyorum kızıyorum anlamıyo :(( 9 aylıkken iznim bitti işbaşı yaptım babaannesi baktı odaçok agresif birisi acaba onla kaldığı içinmi böyle diyorum şimdi işten çıktım 1 aydır beraberiz ancak beni çok üzüyo :(
Ne olur sizlerde anlatın sizin bebişleriniz neler yapıo

benim kızımın şükür dövme huyu yok.seninki de geçer merak etme.ben olumsuz bir davranış yaptığında hayır olmaz yapma diyorum genelde bırakıyor ..yapmaya devam ederse de dikkatini başka şeylere çekiyorum mesela oturup onunla oyuncak oynuyorum ve o da unutuyor.

bizimkininde dövme huyu var..
gecende bana suluğundan su içirmeye calısıyor bende ağzıma almak istemiyorum içmiyorum diye şaplattı suratımın ortasına sanki o yemeyince ben öyle yapıyorum hanıma..nerden görüyor anlamıs değilim kii sakinizdir evde gürültü patırtı olmaz..ama bize cekmemiş ...

benimkide bahsettiğiniz gibi 1 sn durmuyor
kafasını her yere vuruyor elindeki oyuncağı kafasına kafasına vuruyo yada bize vuruyor
oyuncakları veya başka şeyleri fırlatıyo
sormayın
hayır dan anlamıyo ben çok kızıp bağırıyorum
yemiyo beğenmediğini pütürlüyü kusuyo
ne yapacağımı bilmiyorum
sinirlerim çok yıpranıyo şu aralar

bide kimseye öğretmeyin ypmayın dedim
kendi kendine öğrenmiş bi yere çarpıp düşünce veya vurunca canı yanınca oraya vuruyo kimsede göstermedi oysaki
neyi beğenmediysem hoşlanmadıysam başıma geldi
kuzeni kız bişey olmayınca sinirlenice kafasına kafasına vurur yere yatardı
veya düştüğü kızdığı şeyi dövdürürdü
çok mu ayıpladım bilmiyorum

hayırdan nasıl anlayacak

yada böyle bi çocuk yetiştirirsem
kötü anneyim ben kötü
psikolojim bozuldu :2:

Merhaba kızlar,
Benim oğlum da çok hareketli bu ara. 11,5 aylıkken yürüdü. Yürümeye başladığından beri karıştırmadığı dolap çekmece kalmadı. Bir ara o da sinirlenince kafasını vuruyordu, görmezden geldik bıraktı çok şükür. Agresif ve hırçın olmasın diye elimden geldiğince hayır dememeye, sadece dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. Mesela çiçekleri koparmaya falan başladığında "aaa havhav mı gelmiş bakalım" deyip pencereye yöneltiyorum falan. Ya da elinden birşeyi almam gerekiyorsa ilgisini çekecek başka birşey vermeye çalışıyorum.

Bu arada konuşmaları nasıl bebişlerinizin? Benimki epey bir kelime çıkarmaya başladı. Kendince iki kelimelik cümleler de kuruyor bazen. Mesela babasını uyurken görünce "babbaa nennneenn" ya da birşeyi açmamı istediğinde (özellikle de memeyi:)) "anne aç" gibi...

Ağzı, burnu vs ya da TV, lamba gibi şeyleri "nerde?" diye sorunca gösteriyor. Bazılarının isimlerini de söylüyor.

Bir de bu ara kendi kendine şarkı söylüyor. Genelde sözleri saçmalıyor ama favorileri de var. Favorileri calliounun müziği "kaaauuuu, kaaauuuu" :9: şeklinde bir de Cem Yılmaz gibi elini bir yere vurup "haaaydeee, haaayydeee" diyor :9:

Sizinkiler neler yapıyor???

benim oğlumunda ısırma huyu var azıcık tersine git hemen gelip dişliyor bizi kaçırıyorum elimi kolumu artık nereyi yakalarsa orayı ısrıyor hızını alamayıp.bu raalar çok inatçı istediği olmayınca morarana kadar ağlıyor tepiniyor elindekileri fırlatıyor genelde bu tuzağa düşmüyoruz ama o kadar çok ağlıyorki yeterki susssun diye çoğu zamanda istediğini yapıyoruz istemeye istemeye.resmen bizi yönetiyor kim anne kim çocuk belli değil yani .yemek konusunu hiç söylemeyeyim tam bir facia bizde.öyle böyle büyüyecekler diyoruz ama bu arada olan bize oluyor galiba birazda.

SLM KIZLAR benim kızda bu aralar iyice yaramaz oldu. temizlik yapıyorum bi dönüp bakıyorum arkama herşer karman çorman. deli oluyorum ama kızamıyorum ne yapayım çocuk işte. alt çekmeceleri kullanamıyorum artık boşalttım. ne yapayım ne varsa döküyor saçıyor. alıştım diyorum ama dağınıklığada göz yumamıyorum. birde durmadan birşeyler söylüyor ama anlaşılmıyor çoğu söylediği. 5-6 kelimeyi anlıyoruz. mama, anne baba, cici, suya bubu diyor, ver, al, bunun haricinde pek anlamıyoruz. ama hiç susmuyor akşama kadar ancak dili dönecek herhalde.. çok hareketli durmadan koşuyor akşama kadar. evdende sıkıldık havaların düzelmesini bekliyoruz bol bol çıkarız bu yaz dışarı. bide kızlar kızımın 6 dişi var 9 buçuk aylıkken çıkardı ilk dişini normalmi sizce. allah sağlık versin bebişlerimize.

ayyy bende de var bi canavar hiç bişeyden korkmuyor aksine o bizi korkutuyor nerdeyse hiç konuşmuyor hala baba bile demiyor ama herşeyden anlıyor taklitçi biraz sakin bi yaramaz hiç ağlamaz çok nadir yani yemek yemez fındık kurdu gibi çok aktif köpek bile onu görünce kaçıyor büyüdükçe ben daha çok yoruluyorum hep büyüdükçe sakinleşecek diye bekliyorum ama o biraz daha hızlanıyor önceden iki üç günde ev süpürürdüm şimdi günde dört beş kez ALLAH SAĞLIK SIHAT VERSİNDE YARAMAZLIK BİŞEY DEĞİL YİNE DE:4::52::52::52:

bizimkininde dövme huyu var..
gecende bana suluğundan su içirmeye calısıyor bende ağzıma almak istemiyorum içmiyorum diye şaplattı suratımın ortasına sanki o yemeyince ben öyle yapıyorum hanıma..nerden görüyor anlamıs değilim kii sakinizdir evde gürültü patırtı olmaz..ama bize cekmemiş ...

güldüm buna gerçekten,demek tokat attı ha?
benim kızım 3,5 aylık,ben 2011 ocak annesiyim ama asabi bir çocuk olacağı şimdiden belli malesef.kucak istiyor bazen,ağlıyor.her ağladığında kucağa çıkmaya alışmasın diye almıyorum,başka şeyler yapmaya çalışıyorum ama bazen tutmuyor tabi almak zorundsa kalıyorum.o kadar sinirleniyor ki öyle zamanlarda,ağlamayı anında kesip homur homu sesler çıkarıyor,bir hışımla elini ağzına götürüp kemiriyor resmen,kıpkırmızı oluyor.
öğretmenim ben,öğrencilerime tahammül edemiyordum,çok sinirleniyordum hamileliğin verdiği stresle,o zaman diyordum bunların yüzünden asabi olacak benim kızım diye...tam da dediğim gibi oldu.

Back
X