2010 Temmuz annelerinden epidural ile doğum yapmayı düşünen var mı ?

Sonbahar

o bir anne : )
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
5.708
2
156
Kocaeli
2010 temmuz anne adayları, dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan ama ülkemizde henüz yaygınlaşmamış ve duyulmamış bir doğum türü var ki, bu da epidural yani ağrısız doğum. kimler düşünüyor ? ve kimlerkesin kararlı ?:sm_confused:

Canım epidural aksine çok yaygın. Benim çevremde yıllardır tanıdıklarımın çoğu epiduralle doğum yapıyor. Hatta epiduralsiz doğum yapan yok diyebilirim.

Son düzenleme:
ben ilk doğumumu epidural sezaryan yapmıştım,allahın izniyle yine öyle yapıcam..bence çok rahat ve kolay oluyor tavsiye ederim..

Canım epidural aksine çok yaygın. Benim çevremde yıllardır tanıdıklarımın çoğu epiduralle doğum yapıyor. Hatta epiduralsiz doğum yapan yok diyebilirim.

çok yaygın değil bence yeni yeni yaygınlaşacak tabi herkes önyargısını yıkabilirse.. bende kesinlikle epidural normal doum düşünüyorum. ama tabi o gün gelince şartlar ne gösterir bilemem. hepimizi allah kurtarsın...

ben 2009 temmuz annesiyim,epidural normal doğum yaptım,şiddetle tavsiye ediyorum.ayrıca bildiğim kadarıyla izmir 9 eylül üniversite hastanesinde epidural uygulanmayan doğum yokmuş.

tabiki o anki şartlar çok önemli ama ilk etapta düşüncem epiduralli normal doğum.

evet bende epidural normal dogum dusunuyorum.kızlar epıdural yapmak bahalımı?

ben epidural sez. ile dünyaya getirdim paşamı temmuz 2009da .. çok güzel bir olay , ama çok da heyecan verici oluyo .. herşeyi hissediyorsunuz , acı hariç.. bi ara " aha şimdi düşürecekler beni masadan " diye içimden geçmedi değil ,o derece sarsıldığınızı hissediyorsunuz ..
bi arkadaşım ilk bebeğini epidural ikincisini spinal anest. ile sez. doğumla dünyaya getirdi , spinali şiddetle tavsiye ediyor , spinal daha az yan etkiye sahipmiş , epiduralde sürekli ilaç enj. ediyorlar , spinalde 1 iğne yapılıyomuş 6 saat hareket yokmuş göğüs altından itibaren ..
ayrıca sizin bildiğinizin aksine epidural doğum çok yaygın , sadece dr.ların ve hastaların tercihi belirliyor doğum şeklini, hastalar çekindiklerinden , dr.lar pek fazla beklemek istemediklerinden genel anest. tercih ediyorlar .. ha bir de epidurali uygulayacak iyi anestezist bulmak da zormuş bu arada ..
hani yaygın demiştim ya , ablam 2002 dedoğum yaptı ank.da ssk da , epiduralsez. ile yapmıştı doğumunu yerimseniben

evet bende epidural normal dogum dusunuyorum.kızlar epıdural yapmak bahalımı?

ben ilk doğumumu spinal sezeryanla yaptım çok çok memnun kaldım.şimdi temmuz annesiyim ve tekrar spinal sezeryan düşünüyorum...............................................oyacım medicak parkda 2.500 +550 epiduralfiyatıymış dün öğrendim.

ben 2008 temmuz annesiyim epidural normal doğum yaptım.çok çok kolay bi doğumum oldu kızım 10 dk. doğdu ve hiçbişey hissetmedim.karadeniz ereğli özel hastanesinde 500 civarı yaptırmıştım.200 tl farketmişti.ben doğum gibi normal bi olay için çok paralar ödeme taraftarı değilim.hepinize hayırlı doğumlar diliyorum a.s.

ben de 15 temmuz 2009 da epidural normal doğum yaptım...çok rahat yaptım doğumumu..her anım çok güzel geçti...kızımın dünyaya gelişi şölen gibiydi...çok da çabuk toparlandım...2010 anneleri size da Allah hayırlı doğumlar nasip etsin...

öncelikle hepinize sağlıklı ve rahat bir hamilelik diliyorum.inşallah sorunsuz bir şekilde bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız.ben 2009 temmuz annesiyim epidural normal düşünüyorurdum son ana kadar ama kısmet epidural sezeryan olmakmış.iyikide olmuşum çok rahat bir doğum geçirdim korkulacak hiç bişey yok zaten iğneden sonra hiçbişey hissetmiyorsunuz.hatta beş dakika içinde bebeğimi bana gösterdiklerinde çok şaşırmıştım daha başlamadılar diye düşünüyordum.umarım herkesin gönlüne göre olur .a.s.

bende epidural normal düşüüyorum. Zaten bu devirde bu imkanlarla üstelik hastanede kim ister ağrılı doğumu? evde yapan neyse. Ama kısmet bakalım. Evdeki hesap çarşıya uyacak mı?

bende düşünüyorumda bakalım o zamanki şartlar ne gösterecek ?

dün gece rüyamda yana yakına epidural anestezist arıyorduk çok yoğunlarmış şimdiden randevu almak lazımmış fln ay ne komik rüya :))

bende epitürel istiyorum ama doltorumla henüz konuşmadım
büyük ihtimal kontrolümüzde açıcam bu konuyu bakalım ne diycek

ben tamamen normal doğum istiyorum epidural istemiyorum
ama yaptıranlardan memnun kalan bende duymuştum..

bende epidural normal düşünüyordum...
taaaaa kkiiii
epidural olucam diye beklerken birden 7 cm açılma olunca malesef epidural olamadım..direk normal doğum oldu bende.....
zemuszemuskaydirigubbakcemile3

Bende epidural olmayı isteyenlerdenim ama sezeryan olursa epidural olabilirmiyim bilmiyorum..Ya heyecan yaparsam bişey olursa falan diye korkuyorumm..Ama normal doğum olursa inş. ki olur ozaman düşünüyorumm....ogünler ne göstericek tabi...

Back
X