2010 Temmuz annelerinden epidural ile doğum yapmayı düşünen var mı ?

Merhaba kızlar,

Ben başta normal istiyordum sonra sezeryana döndüm. ınsan çevresinde ne duysa etkileniyor doğrusunu söylemek gerekirse :) Şu anda sezeryan düşünüyor gibiyim, 29. haftadayız doktorla 32 de konuşacağız. Bilen anne adaylarına ve doğum yapmış olanlara sormak isterim ; sezeryan için 2 seçenek var sanırım değil mi , ya doktor size tarih aralığı verip seçmenizi istiyor ya da doğum işaretlerinin gelmesini bekleyerek sezeryan oluyorsunuz..Bu neye göre karar veriliyor acaba ? Kişisel bir karar mıdır ? Diyelim ki 38. haftada bebek gelişmiş iken doktor alabiliriz dedi, sancı olmayacağı için süt gelmeme ihtimali nedir ?

Diğer bir konu da sezeryan tipleri arasındaki fark. Epidural ile genel anestezi arasındaki fark sadece ayık olmanız mı ? Genel anestezi de uyanmak ve devamı çok daha zor geçiyormuş diye duydum..Bilginiz var mı ?

Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :)

Merhaba kızlar,

Ben başta normal istiyordum sonra sezeryana döndüm. İnsan çevresinde ne duysa etkileniyor doğrusunu söylemek gerekirse :) Şu anda sezeryan düşünüyor gibiyim, 29. haftadayız doktorla 32 de konuşacağız. Bilen anne adaylarına ve doğum yapmış olanlara sormak isterim ; sezeryan için 2 seçenek var sanırım değil mi , ya doktor size tarih aralığı verip seçmenizi istiyor ya da doğum işaretlerinin gelmesini bekleyerek sezeryan oluyorsunuz..Bu neye göre karar veriliyor acaba ? Kişisel bir karar mıdır ? Diyelim ki 38. haftada bebek gelişmiş iken doktor alabiliriz dedi, sancı olmayacağı için süt gelmeme ihtimali nedir ?

Diğer bir konu da sezeryan tipleri arasındaki fark. Epidural ile genel anestezi arasındaki fark sadece ayık olmanız mı ? Genel anestezi de uyanmak ve devamı çok daha zor geçiyormuş diye duydum..Bilginiz var mı ?

Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :)

bende başta sezeryan istiyordum ama fikir aldıkça ve geçen seneki temmuz annelerinin doğum hikayelerini okuyunca epidural normale karar verdim.doktorum şu an için bi sıkıntı olmadığını normal doğurabileceğimi söyledi.
sezeryanda zorunlu ve isteğe bağlı diye iki şekil var..kendi isteğinle sezeryan olabirsin tabi doktorunla konuşup tarih belirlersiniz. doktorum dedi ki 20 haziranla 9 temmuz arasında normal yapabilirsin o tarihe kadar bekleyelim..40 haftayı geçerse sezeryanla alırız.çünkü o zamn suyu azalıyormuş..tehlikli olabiliyomuş.yada bebek ters gelirse falan zorunlu sezeryan gerekiyor.tabi süt kanalları geç açılabilir.ama bu normalde de olabilir..bir iki saat sürebilirmiş.narkozdan ayılmak elbette daha zor. daha önce ameliyat oldum ordan biliyorum:(ama en önemlisi bebeğini görmek gecikiyor..epidural daha rahat diyorlar ama bununla ilgili makaleler var bence onları oku.gecen seneki doğum hikayelerini de oku bence..epidural normal doğum çok rahat gözüküyor..

umarım sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi:)

bu arada unutmadan söliim..eğer kendini çok hassas hissediyorsan okuma..ben bazılarında dayanamayıp ağladım:)

bende başta sezeryan istiyordum ama fikir aldıkça ve geçen seneki temmuz annelerinin doğum hikayelerini okuyunca epidural normale karar verdim.doktorum şu an için bi sıkıntı olmadığını normal doğurabileceğimi söyledi.
sezeryanda zorunlu ve isteğe bağlı diye iki şekil var..kendi isteğinle sezeryan olabirsin tabi doktorunla konuşup tarih belirlersiniz. doktorum dedi ki 20 haziranla 9 temmuz arasında normal yapabilirsin o tarihe kadar bekleyelim..40 haftayı geçerse sezeryanla alırız.çünkü o zamn suyu azalıyormuş..tehlikli olabiliyomuş.yada bebek ters gelirse falan zorunlu sezeryan gerekiyor.tabi süt kanalları geç açılabilir.ama bu normalde de olabilir..bir iki saat sürebilirmiş.narkozdan ayılmak elbette daha zor. daha önce ameliyat oldum ordan biliyorum:(ama en önemlisi bebeğini görmek gecikiyor..epidural daha rahat diyorlar ama bununla ilgili makaleler var bence onları oku.gecen seneki doğum hikayelerini de oku bence..epidural normal doğum çok rahat gözüküyor..

umarım sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi:)

amin :) herkese hayırlı doğumlar dilerim..dogum hikayelerini okuyorum çok harikalar gerçekten de :)

önceki doğumum 2005 de oldu.genel anesteziyle sezaryan oldu..aman felakettı sonrası.narkoz mahfetti beni.şimdi epidural yada spinal istiyorum.hem bebeğimin doğum anını görmek kadar güzel bişe yoktur.sonrasında baş ağrısı oldugu ddoğruymuş.. ama belkıde bız şanslı azınlıkta oluruz ve ağrımaz.37 haftalıktı bebeğim 4 kilo doğdu.yani 37 den sonra her an dr alalım diyebılır.hatta 38 i geçirip riske atmıyor.beklerse normal dogum sancıları başlayabılır çünki.yanı en geç 38 de alınıyor ve hiç bir problem olmuyor.yalnız şu bir gerçek.. bebek doguktan sonra gunu gelene kadar uyuyor..bu süreçte beslemeye dikkat..sarılık yukselıyor yoksa.sütümüzde hemen gelıo zaten.özellikle ilk banyodan sonra fazlalaşıyor..

ben burda bir prof,bir doçent ve bir yrd.doçent anestezi uzmanıyla görüştüm arkadaşlar.abim de anestezi teknikeri zaten o da bilgili konuda...sezeryanda epidural olduğunuzda sadece acıyı hissetmezsin dediler.yani kestiklerini,yaptıkları herşeyi hissediyomuşuz.spinalde hiçbişe hissetmiyomuşuz.spinal tercih et sezeryan olursa dediler.belden iğne yapılıyo olmasının bir riski yok.genel anestezi de risk çoookk daha fazla unutmayın.
benim doğum normal görünüyo şimdilik.normal olursa epidural,sezeryan olursa spinal olcam inş.

ben burda bir prof,bir doçent ve bir yrd.doçent anestezi uzmanıyla görüştüm arkadaşlar.abim de anestezi teknikeri zaten o da bilgili konuda...sezeryanda epidural olduğunuzda sadece acıyı hissetmezsin dediler.yani kestiklerini,yaptıkları herşeyi hissediyomuşuz.spinalde hiçbişe hissetmiyomuşuz.spinal tercih et sezeryan olursa dediler.belden iğne yapılıyo olmasının bir riski yok.genel anestezi de risk çoookk daha fazla unutmayın.
benim doğum normal görünüyo şimdilik.normal olursa epidural,sezeryan olursa spinal olcam inş.

ikisi arasındaki fark nedir?

ikisi arasındaki fark nedir?

canım spinalle epidural arasındaki farkı soruyosun heralde. epiduralde ilacı omurilik sıvısının içine vermiyolar.ondan his kaybı olmuyo sadece acıyı hissetmiyosun.ama seni kestiklerinde hissediyosun.bi de epiduralde belinden bir katater takıyolar.ilacın etkisi geçtikce tekrar veriyolar.
spinalde ilacı omurilik sıvısının içine veriyolar.belden aşağısı komple hissetmiyosun.hareket edemiyosun. spinalin riski daha fazla derler hep halk arasında. ama gerçekten genel anestezi kadar riskli değil.sonuçta bu bir ameliyat mutlaka risk var.anestezinin her şekli için risk vardır yani. ben milletin lafına bakarak spinalden tırsmıştım.felç olanlar varmış filan dedilerdi.yokmuş öle bişey ya. benim abim 2 kez spinal anesteziyle bacağından ameliyat oldu.kist vardı.ve çok uzun süren ameliyatlardı.8 saaat sürdü biri.baş ağrısı bile yaşamadı sonrasında..sezeryan en fazla yarım saat sürcek bi amelyat.bi sorun olmaz inş. benim doğum eğer sezeryana dönerse spinal olmaya karar verdim.hayırlısı olsun bakalım

canım spinalle epidural arasındaki farkı soruyosun heralde. epiduralde ilacı omurilik sıvısının içine vermiyolar.ondan his kaybı olmuyo sadece acıyı hissetmiyosun.ama seni kestiklerinde hissediyosun.bi de epiduralde belinden bir katater takıyolar.ilacın etkisi geçtikce tekrar veriyolar.
spinalde ilacı omurilik sıvısının içine veriyolar.belden aşağısı komple hissetmiyosun.hareket edemiyosun. spinalin riski daha fazla derler hep halk arasında. ama gerçekten genel anestezi kadar riskli değil.sonuçta bu bir ameliyat mutlaka risk var.anestezinin her şekli için risk vardır yani. ben milletin lafına bakarak spinalden tırsmıştım.felç olanlar varmış filan dedilerdi.yokmuş öle bişey ya. benim abim 2 kez spinal anesteziyle bacağından ameliyat oldu.kist vardı.ve çok uzun süren ameliyatlardı.8 saaat sürdü biri.baş ağrısı bile yaşamadı sonrasında..sezeryan en fazla yarım saat sürcek bi amelyat.bi sorun olmaz inş. benim doğum eğer sezeryana dönerse spinal olmaya karar verdim.hayırlısı olsun bakalım

teşekkür ederim :ecrin_bebek:

normal doğum olasılığı yüksek dediler..epiduralli doğumdan çekiniyorum açıkcası ilk defa duydum sayılır..düşünmekle yetiniyorum bakalım napıcaz?benneyaptımki

30 temmuzda sezeryan olcam. spinali önerdi dr.um.
spinal sezeryan olan arkadaşlar detaylı bi şekilde anlatabilirler mi???
fisfisfis

Back
X