2010 temmuz bebekleri ek gıdaya geçtimi:?

Gunaydn

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
293
51
318
ek gıdaya geçtinizmi arkadaşlar.neler veriyorsunuz bebişlerinize.benim kızım 12 temmuz doğumlu sadece meyve püresiyle,akşamları biberonla muhallebi veriyorum.doğru düzgün bi doktorumuz yok sorabileceğimiz.her doktor başka bişey diyor zaten.siz neler veriyorsunuz?

benim sütüm yetmedigi için geçtik ek gıdaya.şimdilik elma suyu veriyorum sabahları içine biraz pütürünü atıp doktor dedi.akşamları muhallebi verebilcemi söyledi.ama ilk bir kaşıkla başlıyıp hergün artırıyoruz.kaşık maması verdim normal mama verdim.haftaya çorbayada başlıcam

canım ben az az değilde direk başladım walla olaya.en az bir fincan yiyodu ilk başta.hiç bir sorun olmadı.şimdide yarım kase veriyorum.ama arkasına emziriyorum.elma püresi.patates havuç püresi.pirinç haşlıyorum.ama iyice ezilene kadar.sonra onun katılaşan suyunu veriyorum.ilk başlanan şeyler bunlar.sonra ikili karıştırıp vermeye başladım.mesela patates pirinç.patates havuç.
bir dene canım sende

:28:evet bende patates havuç püresine geçsem iyi olacak galiba.
yoğurda ne zaman başlıyoruz acaba?
aslında ben denedim evde mayalamayı ama tutmadı 4 deneme yaptım olmadı.
babymix versek olmazmı?

ben arada tattırıyorum elma suyu yada diğer meyvelerin suyunu ama en fazla bir çay kaşığı kadar..çoğunun tadını sevmedi hanüz..zorlamıyorum sadece tadını bilsin diye..eğer yeterse sanırım 6. ayı bekliycem geçmek için ek gıdaya :10:

2 haftadır bende öğlen meyve suyu ve püresi akşamları kaşık maması veriyorum haftaya sebze püresine başlıcam bi hafta sonra ikili üçlü sebzelerden oluşan çorbaya bunun içinde buharlı pişirici almak istiyorum pratik olur suyuyla fln uğraşmam hiç olmazsa kavanoz mamaları fln da hoşuma gidiyr katkı maddesi yok birde 2 günde tüketin ibaresi olunca taze old inanıyorummuhallebiye 5. ayda başlıcam yoğurda da 6. ayda belki 5 buçuk ek gıda güzel oluyo tepkilerine bayılıyorum

merhaba kızlar bende temmuz annesiyim bizde meyve püreleri iel başladık.elma havuc ve armut püresi verdim.bir iki güne kadarda sebze corbasına gecmeyı düşünüyorum:34:

Benim meleğim mamaların hiç birini istemiyo sevmedi biz ne yiyorsak onu istiyor
babası da kızım ağzının tadını bilir diyor alem bu minişşş

valla benim oğlan zaten pek eemeyi sevmiyo bıraktı memeyi kendiliğinden agzına alınca kuscak gibi yapıyo bazen de kusuyodu hatta ben zaaten formul mamayla besliyorum 1 aydır ama 4 aylıken başladım ek gıdalara sebze meyve püresi verdim kavanozdakilerden benim oğlan meyvelerden çok hero babynin 7 sebzeli mamasını severek yiyo meyve pürelerine biraz yüzünü ekşitiyo ama ısrarla verince alışıyo tadına..tarhana çorbası yapmıştık annemle yazın ona bayılıyo tattırdığımda..mercimek öorbasının haşlanmış sossuz kısmını verdim tuz ve salça olmadan onu sevmedi bizim yediğimiz gibi seviyo...muzlu pirinçli kaşık mamasını da seviyo pekmez de koyuyorum içine..haa birde bu suyla ezilen bebe biskuvilerinden alıp sabahları vercem bakalım şimdilik bunlar...

bahar sindirim problemiyaşıyor hala. sadece milupa comformil 1 kullanıyorum. birde günde 3-4 çay kaşığısu. başka hiçbirşey veremiyorum kuzucuğuma. meyvesuyu denedim cici bebe denedim ama olmadı.

slm kızlar
benim oğlumda 20 temmuz da doğdu.1 ay önce anne sütünü bıraktı..bizde aptamile başladık.15 gün öncede ek gıdalara başladık.dr mama yiyen bebek ek gıdaya geçebilir dedi.anne sütü alanlarda 6 aydan sonra deniliyo:74:.sabah 8 de 150 cc mama öğlen ıhlamurla 5 tane bebe bisk. öğleden sonra 1 çay bardağı yoğurt(günlük) tekrar 150 cc mama, akşam 8 den sonra milupamın sütlü pirinçli muhallebisini yiyor ,gece 12 den sonra 150 cc mama yiyip mışıl mışıl uyuyor.15 gün sonra yavaştan çorbalara geçiçez.sebze püreleri bu şekilde ek gıdalara başlamış olduk.kaşık mamasını yemek oğlumun zoruna gidiyor.istiyorki sürekli çak cuk biberon emsin:84:.elimde şıngırdak şebeklik hat safada kaşık mamalarını yiyoruz.Allah hepimize yardım etsin.bebişlerimiz sağlıklı sıhatli büyüsünler inş....:64:

arkadaşlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. tutmuyor. mama ile de mayalayanlar varış. denyen varm.

arkadaşlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. tutmuyor. mama ile de mayalayanlar varış. denyen varm.

sütü ısıtıp (sütün sıcaklığı parmağınısoktuğunda 5 saniye dayanabilecek sıcak olacak)bir kase boşaltıp 1 çay kaşıgı yogurt ile mayalıyorsun üstünü güzelce sarıp 6/7 saat mayalandırıyorsun ben geceden mayalandırıp sabah dolaba koyuyorum 1 gün sonrada veriyorum

Bizde 7 temmuz dogumluyuz dr şimdilikgeçen hafta yoğurda izin verdi oda alışsın diye günde 3 kaşık hergün bir kaşık arttırdım bu hafta ara ögün olarak verebilirsin dedi bi dahaki haftada meyve suyuna gececez inş

arkadaşlar arzumun yoğurt makinası çok güzel içinde 6 adet cam kavonozu var ben günde 2 kav. yapıyorum.tutmama gibi bi problemi olmuyo.tavsiye ederim.

yoğurda başlayan anneler bebişinizde gaz sorunu oldumu??ben dün ilk kez verdim.5 altı kaşık kadar yedi..ama akşam çok huzursuzdu..acaba yoğurttanmı diyorum??
yerken de hiç mutlu değildi.suratını ekşitip durdu.normalde meyve püresi filan yerken cıvıl cıvıl sesler çıkarıyor.çok mutlu hayatından..ama yoğurt yedirirken tam tersii:56:

biz burayı görmemişik :((
ben 2-3 günde bir bebelac veya milupanın meyve pürelerinde veriyordum elma şeftaliyi yiyor
elma armutu istemiyo
yoğudu kendim mayalıyorum keçi sütünden ve inek sütünden olanları yemedi
karışık yaptığımda yiyo birde masadan ne uzatılırsa yiyo
ben nekadar kızsamda ben masada olmadığımda eşim masadaki herşeyden ağzına sokuyo:41:

Selam Bende temmuz annesiyim.. Kizima hazir mamalardan baska birsey veremiyorum.. Birkez patates puresi verdim yemek istemedi.. Bu corbalari nasil yapiyorsunuz bana tarifini yazarmisiniz birde corba disinda baska neler verebilirim benim kizim biberin istemiyor emziriyorum ama gunde 3-4 kez en fazla 5 dakka emiyo.. Aksine cici bebe burda piyasadan kalkti onuda veremiyorum yardimci olursaniz sevinirim kizima cesitli yemekler sunmak istiyorum

biz de dün 5 ayımızı bitirdik dr kontrolümüze gittik artık emmediğimizi ve mamayı da her bir içişte 100 ml bile zorla içirdiğimizi 3 saatte bir ancak acıktığımızı söyledik o da bize yemek yiyebileceğimizi söyledi artık çorbaları ve sebze pürelerini rahatlıkla yiyebileceğimizi söyldi sadece çilek ve turungiller yaasakmış onun dışında herşeyden ver dedi...gece de uyanmıyor dedim uyandırıp mama vermelimiyim dedim gece uyandırma ama 6 saati geçirme dedi..işte böyle bu ay 500 gr almışız normali de 650 gr mış...bakalım bu ay 7600 gr 67 cm olmuşuz....

Back
X