Mutfak Püf Noktaları 2011 hamarat gelinlerinin yemek tarifleri

shewall

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
4.464
573
323
44
Bursa
aylardır birlikte sevindik, heyecanlandık, üzüldük, endişelendik. :71:
herşey geride kaldı, herbirimiz yuvalarımızı kuruyoruz. :nazar:
aramızdaki cevherlerden faydalanmak için bu topiği açıyoruz. hadi hamarat gelinler tariflerimizi paylaşalım... :nazar::nazar::nazar:

Pandomim
sebnem42
hlmbtl
hom
Cimcime eses
_seastar_
xeddax
lugruns
hevin
M.DİLEK
DENİZKOYDUMADINI
ayers
spicy_
shewall
selinemre
iclal85
akasya22
dorleo
daisyrose
burakgul
caffelatte
gereksizce
emayn
Speddy Gonzales
estug3
evremmm

hayirli olsun canim topigin ben su an issiz bi ev hanimi oldugum icin topigine bol bol katkida bulunurum:D

topiğimiz hayırlı uğurlu olsun gıslar, tarif defterimi kurcalayıp en güzellerini sizlerele paylaşacağım:16:

ayşecim güzel bir açılış ile topiğimiz hayırlı olsun diyelim yemekler tatlılar diye ayırabiliyormuyuz mesela sebze yemekleri gibi oluyormu

ilk tarif benden gelsin.defterim yanımda değil ama internetten bulup denediğim tarifi yazıyorum biz ailece beğendik kakolu keke göre daha hafifti umarım siz de beğenirsiniz...

PUDİNGLİ KEK

4 adet (orta boy) yumurta
1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
(her iki şekilde de güzel oluyor)
1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihen fındık yağı)
2 su bardağı (250 gr.) un
1 paket kakaolu puding
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın. Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin. Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın. 25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın. Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

geçen cumartesi misafirim var mesela mercimek yemeği yaptım :16:

* aklınızda olsun 1 gün önceden ıslatmadıysanız mutlaka haşlayıp öyle yemek yapıyın..

* eve acil misafir geliyorsa en güzel yemek tavuk butlarını fırın tepsisine dizin patates-biber-domates koyun azcık su ve yağ ilave edip pişirin :77:

ayşecim güzel bir açılış ile topiğimiz hayırlı olsun diyelim yemekler tatlılar diye ayırabiliyormuyuz mesela sebze yemekleri gibi oluyormu

herkes hoşgeldi kızlar
spidicim mutluluklar dilerim

denizim bende düşündüm ama nasıl yaparım bilemedim ayrı ayrı topikler yapabilirdik bu seferde çok bölünürdü, nasıl yapsak.

shewaall canım teşekkür ederim.

herkez çok beğendiğini yazabilir. ama çok üstüste olursa da sayfalar arasında kaybolur tek tek ayırmak saçma olur zaten yemek tarifleri diye bölüm var.
her güne yaptığınız yemekleri paylaşabilirsiniz. :60:

FIRINDA SOSLU TAVUK
malzemeler
kemikli yada kemiksiz tavuk (derileri uzerinde kalacak sekilde)
1 cay bardagi yogurt
sivi yag
yarim tatli kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak
karabiber;kirmizibiber;tuz;(istege gore cok az kekik)
yarim cay bardagi su
yapilisi
yogurt ve diger malzemeleri iyice cirptiktan sonra tavuklari harca bulayip firin tepsisine yada borcama dizin 175 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin ve sade pirinc pilaviyla servis edin.
Afiyet olsun kizlar.

bende dün yaptığım kurabiyeyi paylaşayım kızlar
ben 6 bardak un ekledim yalnız

tahinli kurabiye

1 su bardağı mısır özü yağı (250 ml.)
1 su bardağı pudra şekeri (110 gr.)
1 su bardağı tahin (250 ml.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (125 x 4 gr.)

Yapılışı

Tahin, sıvıyağ, pudraşekeri ve vanilyayı trıutuhamur yoğuracağınız kaba alın ve mikserle pürüzsüzleşene kadar çırpın.

Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyerek oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur yoğurun. (gevşekten kastım, esnek olmayan, elinizle kopardığınızda uzamadan hemen koparılabilen ve oldukça kolay şekillenen bir hamur.Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
beyaz kalacak şekilde, üzerleri çatlayıp çok hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika ama süreyi kontrol edin mutlaka. Her fırın farklı olabiliyor.
Minik yuvarlak şekil verdiyseniz pişince sıcakken üzerine bolca pudraşekeri serpin.

Kesinlikle tamamen soğumadan tepsiden almayın. Tepsiden alırken küçük bir bıçağın ucuyla kenarlarını kaldırın. Kolayca çıkacaktır

shewaall canım teşekkür ederim.

herkez çok beğendiğini yazabilir. ama çok üstüste olursa da sayfalar arasında kaybolur tek tek ayırmak saçma olur zaten yemek tarifleri diye bölüm var.
her güne yaptığınız yemekleri paylaşabilirsiniz. :60:

aslında günlük menüleri yazsak daha güzel olmaz mı hergün her gelin dün akşamki menüyü ve nasıl yaptığını yazabilir hatta fotoğrafta çeksek süper olur

benden de size resimli tarif. eşimle birlikte yapmıştık geçen hafta resmini çekmiştim sizler için topiğe kısmetmiş. çok basit ama pişmesi uzun sürüyor.

tuzda tavuk

bütün tavuk
yarım kilo tuz
4 yumurta akı
baharat

tavuğu yıkıyoruz içine biraz zeytinyağı kuru fesleğen kekik pul biber tuz ve birazda kara biber serpiyoruz . sonra başka bir kapta yarım kilo tuz ve yumurta aklarını harç yapıyoruz tauğun üzerine sürülecek ve akmayacak kadar kıvamlı olması yeterli. sonra fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tavuğun üzerine bu harcı seriyoruz. tavuğun hiçbir yeri açıkta kalmayacak şekilde. 200 derecede 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. şimdi resimleri

$100620111607.webp $100620111608.webp $100620111609.webp

yanınada güzel bir salata yaptım o arada. çok mu hamaratım ne :37:

$100620111606.webp

aslında günlük menüleri yazsak daha güzel olmaz mı hergün her gelin dün akşamki menüyü ve nasıl yaptığını yazabilir hatta fotoğrafta çeksek süper olur

olabilir canım. ama isim yazmak mantıksız olarak bugün ne yaptın diye de bölüm var.
işte püf noktalarımızı paylaşabiliriz şu hatayı yaptım sizde dikkat edin falan diyebiliriz daha çok sohbet gibi olur ev işleri yemek,temizlik konuşuruz işte

ama tabi konu başlığının taşınması lazım....

Son düzenleme:

buketim güzel fikir canım

benden de size resimli tarif. eşimle birlikte yapmıştık geçen hafta resmini çekmiştim sizler için topiğe kısmetmiş. çok basit ama pişmesi uzun sürüyor.

tuzda tavuk

bütün tavuk
yarım kilo tuz
4 yumurta akı
baharat

tavuğu yıkıyoruz içine biraz zeytinyağı kuru fesleğen kekik pul biber tuz ve birazda kara biber serpiyoruz . sonra başka bir kapta yarım kilo tuz ve yumurta aklarını harç yapıyoruz tauğun üzerine sürülecek ve akmayacak kadar kıvamlı olması yeterli. sonra fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tavuğun üzerine bu harcı seriyoruz. tavuğun hiçbir yeri açıkta kalmayacak şekilde. 200 derecede 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. şimdi resimleri

yanınada güzel bir salata yaptım o arada. çok mu hamaratım ne :37:

oy kübracım çok enteresan bi tarif harika gözüküyor
elinize sağlık
Allah afiyet versin

olabilir canım. ama isim yazmak mantıksız olarak bugün ne yaptın diye de bölüm var.
işte püf noktalarımızı paylaşabiliriz şu hatayı yaptım sizde dikkat edin falan diyebiliriz daha çok sohbet gibi olur ev işleri yemek,temizlik konuşuruz işte

ama tabi konu başlığının taşınması lazım....

canım ev işi temizlik falan bence burada konuşmayalım diğer topiği zedelemek istemiyorum. benim amacım sadece tariflerin toplu durması.
herkes hemfikirdir sanırım.

FIRINDA SOSLU TAVUK
malzemeler
kemikli yada kemiksiz tavuk (derileri uzerinde kalacak sekilde)
1 cay bardagi yogurt
sivi yag
yarim tatli kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak
karabiber;kirmizibiber;tuz;(istege gore cok az kekik)
yarim cay bardagi su
yapilisi
yogurt ve diger malzemeleri iyice cirptiktan sonra tavuklari harca bulayip firin tepsisine yada borcama dizin 175 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin ve sade pirinc pilaviyla servis edin.
Afiyet olsun kizlar.

denicem bunu
bu akşam menüm hazır ama bu hafta içinde yaparım zaten tavuklarda göğüs gibi buzd. tarihi geçmeden yaparım

yemek yapıyordum o yüzden ancak gelebildim :) Hayırlı olsun yeni topiğimizzz
Bugün türlü yaptım ama akşama ayşecim senin tahinli kurabieni deniyeceğim çok merak ediyorum:64:

KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
250 gr. kadayıf
3 yemek kaşığı terayağ yada margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık

Muhallebisi:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

Yapılışı:
Margarini eritip, sonra şeker ve kadayıfı ilave edip 10 dk kavuruyoruz. Sonra cevizleri ilave ekleyip, altını kısıp altın rengi olana kadar kavuruyoruz.
Pudingi pişirip, soğuduktan sora tozkrem şantiyi ilave edip çırpıyoruz. Tepsinin altına kadayıfın yarısını döküyoruz, araya muhallebiyi döküp, en üste kalan kadayıfı döküyoruz.Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.Dilimleyip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN :54:

kızlar uzaktan sohbet topiğinizi takip eden bir şahsiyet olarak nacizane fikrim var
burda konuşmalar arasında sıkışıp kalacak tarifleriniz
bence özel bir topik açın, orda yorumsuz olarak sadece menülerinizi ve menülerinizin içinde bulunan farklı tarifleri verin
orda yorumsuz vaziyette sadece bunları yazarken, sohbetinize diğer topikten devam edin ya da burdan
ayy ben de katıılabilirim 2 buçuk aycık sonra :69:

Back
X