Mutfak Püf Noktaları 2011 hamarat gelinlerinin yemek tarifleri

hepiniz hoşgeldiniz topiğe kızlar.

diğer topikte denizin paylaştığı tarifi buraya kopyalıyorum

BEŞAMEL SOSLU PATATES

MALZEMELER
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz

Üzeri için;
Kaşar peynir

YAPILIŞI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır.
Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.

hepiniz hoşgeldiniz topiğe kızlar.

diğer topikte denizin paylaştığı tarifi buraya kopyalıyorum

BEŞAMEL SOSLU PATATES

MALZEMELER
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz

Üzeri için;
Kaşar peynir

YAPILIŞI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır.
Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.

teşekkür ederiz şevalim :))
Ordaki tarifleri burayada eklemek süper oldu. Burdan daha pratik ulaşırız.

kızlr ben 2011 gelini değilim inş. 2012 olacak ama topiğiniz çok hoşuma gitti :D yemek ve pasta yapmayı seviyorum bende sizin tariflerinizi alıp size tarif vermek isterim...

örneğin bal kabaklı pastam gibi :D
evde artık bal kabağı tatlısı mı kaldı hemen çekin blendırdan bi krema bi pandispanya kek yapı..
kekin arasına krema bal kabağı üstüne de aynısında krema bal kabağı muhteşem oluyorrrr.... en üstüne fındık atarsanız muhteşem olur.. ;) ama unutmayın malzemeler soğuk dökün yoksa krema erir su gibi olur....

bir de etli yemek yapacaksanız etlerinizin yumuşak olmasını iistiyorsanız yağda kızartmayın ilk önce tavada kendi suyunu salsın geri çeksin sonra yağ dökün ;) benden bu kadar şmdilik...

günaydın kızlar akşama neler yapıcaksınız yemekte lahana dolması yapsam mı die düşünüyorum şimdilik

bu akşam yemeğe misafirim var. menüde
mercimek çorba
karnıyarık
pilav
tarçınlı elma kompostosu
cacık
salata
ıspanaklı gül böreği üzerine isteyen yoğurt döker
gelen misafir daha sonra çiğ köfte yapacak
içecek olarak da ayran şalgam suyu ve çay var

tatlı olarak da dün geceden yapıp dolaba attım: cicibebe krem şanti ve damla çikolata karıştırdım borcama yaydım, akşam da üzerine çikolata sosu dökcem.

tatlı olarak da dün geceden yapıp dolaba attım: cicibebe krem şanti ve damla çikolata karıştırdım borcama yaydım, akşam da üzerine çikolata sosu dökcem.

ay kesın cok güzel olur cici bebe de var ıcerınde haamıleyımde 1 parcada bana yolla:26::26::26:
benımkı dunden kalma bızde cok yemek yenmıyor aksamdan aksama yenınce
*lahana sarma
*makarna
*salata
*karpuz
*meyve suyu varr

ay kesın cok güzel olur cici bebe de var ıcerınde haamıleyımde 1 parcada bana yolla:26::26::26:
benımkı dunden kalma bızde cok yemek yenmıyor aksamdan aksama yenınce
*lahana sarma
*makarna
*salata
*karpuz
*meyve suyu varr

canım ben de hamileyim sat2 ağustos mu? benm sat 1 ağustos biz de kendimiz olunca çok bişe yapmıyoruz ama misafirim var bu akşam.

Son düzenleme:
Back
X