2011 mart anneleri doğum sonrası korunma yöntemleri

fafuel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
678
0
0
44
İstanbul
kızlar bi konuda ben açayım dedim :1: ben doğum yapalı 1 ay oldu malum artık korunma yöntemlerine geçmemiz gerekiyor doktorum sütün hiçbir koruyuculuğu yok önlemini al dedi lohusa iken bile hamile kalan çok oluyomuş bunlar da çok sabırsızmış cnm:9::9: biz hala beklemedeyiz eşimle alıştık kardeş kardeş yaşıyoruz :37:ben önce hap kullanmak istediğimi söledim doktora türkiye de yok emzirirken kullanılan haplardan dedi spirali önerdi yada 3 aylık iğne ben spirali tercih etmediğim için geçen gün ilk iğnemi oldum yan etkisi biraz fazlaymış ama napalım emzirme bitene kadar böyle korunacağım sonra doğm kontrol hapına geçeceğim ayrıca internette okudum bu 3 aylık iğnelerin sütü arttırıcı özelliği varmış bakalım bekleyip göreceğiz sizler başladınızmı korunmaya ne gibi yöntemler düşünüyorsunuz

ii oldu anım böyle bi topik açman bak sendende yeni şeyler öğrendim.gerçi benim daha oğluşum 10günlük ama elbet kırkımızda çıkacak yani ve korkuyorum ben tekrar kalırsam bebek küçükken diye yaşımda daha 21 pek bilgimizde yok eşimle bu konuda hangisini tercih edersek daha ii olur bakalım nasıl olacak

ii oldu anım böyle bi topik açman bak sendende yeni şeyler öğrendim.gerçi benim daha oğluşum 10günlük ama elbet kırkımızda çıkacak yani ve korkuyorum ben tekrar kalırsam bebek küçükken diye yaşımda daha 21 pek bilgimizde yok eşimle bu konuda hangisini tercih edersek daha ii olur bakalım nasıl olacak

cnm bu konuyla ilgili sağlık ocaklarındaki hemşirelerde gayet güzel bilgilendiriyor ama sen istersen doktoruna danış derim bu arada allah analı babalı büyütsün tatlım :16:

süt korurmu bilmiyorum ama tekrar hamile kalmaktan çok korkuyorum:18::18::18::18:
ben bide 1 sene adet olmuyorum doğumdan sonra

güzel bir topik olmuş kendimizide düşünmemiz lazım bizim bugün 1 ay oldu ama henüz birşey yok kırkımızı bekliyoruz gerçi kanama bitti ama olsun 5yıl bebeğimiz olsun diye beklerken şimdi korunmak çok zor olacak gerçi eşim benim korunmamı istemiyor bebeği emzirdiğim için ben korunurum diyo zaten uzun yol kaptanı ancak 10günde 1 oluyor bunun içinde benim korunmama gerek yok ilk bebeğimdi sezaryan olmasam 6ay sonra kalsamda problem yoktu ikisini beraber büyütürdüm ama en az 2 yıl geçmesi gerekiyormuş uykusuzluk başıma vurdu:25: hala akılmadım yok akıllanmamda :52:

Son düzenleme:
Yeni bir başlık hayırlı olsun =)))

3 - 6 aylık iğneler varmış..

Benim rengli dönemim düzensiz..Geçen sene çikolata kistinden amelyat oldum..Doktorum ilerde korunma yöntemin kesinlikle hap olmalı..Yoksa kist tekrarlar ve yine amelyat gerekebilir demişti..Bu yüzden hap tercih etmek zorundayım..Ama ilk 3 ay kullanamazmışım şimdiki doktorum da öyle söyledi tavsiye etmem dedi..3 Aylık iğnelerden kullanırsın ilk etapda dedi..Bakalım 40 çıkana kadar zaman var =))) Spral da öneriyorlar..Sorunsuz sıkıntısız diyorlar 5 yıllık 10 yıllık olanları varmış..Ben istesemde kullanamam düşünenler var ise tecrübeliler rahat oluyor diyorlar =)))

banada sağlık ocağındaki hemşire yeni bir fitil çıkmış,koruyuucu,anne sütüne geçmiyormuş dedi...haberiniz olsun ben 2 ay sonra spiral taktırmayı düşünyorumda:50:

Geri çekilme yöntemiyle korunduk hep.Yine devam edicez sanırım:69:

kızlar bi konuda ben açayım dedim :1: ben doğum yapalı 1 ay oldu malum artık korunma yöntemlerine geçmemiz gerekiyor doktorum sütün hiçbir koruyuculuğu yok önlemini al dedi lohusa iken bile hamile kalan çok oluyomuş bunlar da çok sabırsızmış cnm:9::9: biz hala beklemedeyiz eşimle alıştık kardeş kardeş yaşıyoruz :37:ben önce hap kullanmak istediğimi söledim doktora türkiye de yok emzirirken kullanılan haplardan dedi spirali önerdi yada 3 aylık iğne ben spirali tercih etmediğim için geçen gün ilk iğnemi oldum yan etkisi biraz fazlaymış ama napalım emzirme bitene kadar böyle korunacağım sonra doğm kontrol hapına geçeceğim ayrıca internette okudum bu 3 aylık iğnelerin sütü arttırıcı özelliği varmış bakalım bekleyip göreceğiz sizler başladınızmı korunmaya ne gibi yöntemler düşünüyorsunuz

Canım, çok saol bu konuda bilgi verdigin için. Yan etkisi neymiş bu iğnelerin? Ona gore karar vericem, ben de tekrar hamile kalmakten çok korkuyorum:18:

Canım, çok saol bu konuda bilgi verdigin için. Yan etkisi neymiş bu iğnelerin? Ona gore karar vericem, ben de tekrar hamile kalmakten çok korkuyorum:18:

her bünyede aynı olmuyormuş tabi bazı kişilerde iğneyi olduğun ilk ay 1 ay süreyle kanama oluyormuş ben yaptıralı 8 gün oldu kanamam falan yok hala bazen 2-3 ayı da bulabiliyormuş iğnyi tam 3 ayda yaptırmalısın 1 gün bile geçmicekmiş

kaç gün sonra eşinizle beraber oldunuz acaba

cnm biz hala olamadık malum 40 çıkmadı aslında 40 da bahanemiz çok korkuyorum çünkü doğumdan 2 ay önce ara vermiştik ztn şimdi 3 ay oldu çok tırsıyorum sanki iç dikişlerim acıcakmış gibi geliyo :18::18:

Kızlar, ben doktoruma sordum, 3 aylık iğneler hormonlarınla oynar, bir sürü yan etkisi var, tavsiye etmiyorum dedi. Spiral de güvebilir değil, çok takıp çıkardım, memnun olmayan çok dedi. E napıcaz dedim, kocan düşünsün dedi:1: O düşünürken hamile kaldım dedim. Emizrme bitince hapa başla dedi, ne iyisi Jasmine dedi ki onun bile yan etkilerini saydı. Offff offf.... Ben de 3 aya gelicem yine ozaman dedim:))

15 martta normal dogumla oğlum geldi.iki gün önce gidip rahim içi araç taktırdım korkarak.hala kasıklarımda agrım var sankı dogum yeni yapmışım gibi.inşallah uyum saglar.

Back
X