2011 nisan anneleri ayaklarınızda şişlik veya ödem oluştumu?

morpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
51
0
36
Kocaeli
şu son 1 haftadır ayaklarım ve ellerim şişmişti ama bugün resmen bileğimle ayağım aynı orantıda ya ödem mi şişlik mi bilmiyorum..ödemse nasıl atılacak bu benim gibi ayaklarını tanıyamayanlar var mı??

Benim simdilik ayaklarim sisti, damarlar genisledi ve kilcal damarlar cok cikti. Bu normal ama, benim ayaklarimin ic ve yanlari o kadar cok kasiniyor ki:(((( Sanki yuzlerce sivrisinek isirmis gibi... Caresi yok sanirim yani ilac merhem gibi. Sadece ayaklari yukari kaldirip dinlendirmek gerekli.

şu son 1 haftadır ayaklarım ve ellerim şişmişti ama bugün resmen bileğimle ayağım aynı orantıda ya ödem mi şişlik mi bilmiyorum..ödemse nasıl atılacak bu benim gibi ayaklarını tanıyamayanlar var mı??

maydanoz ödem söktürür canım, her gün biraz ye.. geçmiş olsun..

olmaz mı cnm aynı dertten bende muzdaribim maalesef hemde daha beteri..
el bileklerim de sinir sıkışması oluştu ödemlerden dolayı karpal tunel sendromu yani bu sebeple ellerim hep uyusuk sadece en kücük parmaklarımı hissediyorum bir de sürekli ağrılar oluşuyo kollarımda... bilekten kaynaklı dirsek ve sırtta inanılmaz yoğun hissedilen ağrılar bunlar :43:
ayrıca ayaklarım 2 numara birden büyüdü 37 giyerken 38 oldum şimdi de 39 :26:
doktorum hamilelikten dolayı normal olduğunu söyledi karpal tunel sendromu da ameliyatla geçen bir rahatsızlık o yüzden mecburen doğumu bekleyerek sonucu görmemizi istedi muhtemelen geçecektir dedi geçmese de ben en az bi 6 ay bekliycem ameliyat riskli ve iyi sonuçlar veren bir yöntem değilmiş maalesef..

bende aynı dertten muzdaribim kızlar benim şu son 2 gündür şişmeye başladı ayakkabılarımın hiç biri dek gelmiyor sanırım ya yeni bir ayakkabı yada terlik alacağım hele bugün günümüz vardı dönüşte resmen ayakkabıların arkalarına basmak zorunda kaldım yüzükler de dek gelmiyor inşallah daha çok şişmem yüzümde arada sırada şişiyor allahtan bebek için tehlikeli değil dimi bu ?

benimde bacaklarım çok şişti utancımdan elbise giyemiyorum nereye otursam izi kalıyor dün fark ettim bileğimde bile şişlik var bluzde en ufak bir kıvrılma olunca izi kalıyor umarım doğumdan sonra geçer
göbeğim çok şişimedi
sağlık ocağına her gidişimde ebe şey diyor geniş karına oğlan bebek ilginç :44:
sizcede öyle mi ?

Son düzenleme:
mrb canım
benim bu hamileliğimde değil de ilk hamileliğimde 6.aydan itibaren yüzüklerimi takamamıştım ve ayaklarım 2 numara birden büyümüştü bildiğin birer parça bonfile gibiydiler:9:. sanırım biraz tuzla alakalı çünkü şuan eşim eve tuz sokmuo zavallım kendi de tuzsuz yemek zorunda kalıo bana destek olmak için.neyse doğumdan sonra 15-20 gün içinde indi şişliklerim mevsimle alakalı mıdır bilmiyorum kızımı temmuzda doğurmuştum...
bence çok takılma bu şişlik olayına çünkü zaten neremiz normal kaldı ki;) sabır biraz daha...
bi arkadaş maydonoz tavsiye etmiş onu bende ebru şallıdan duymuştum ama ben doğumdan sonra sabahları suyunu kaynatıp içmeyi düşünüyorum ödem söktürücü demişti herdaim fit ebru hanım...(acaip kıskanıorum bu kadını da;)

hamilelikte maydonoz yemek aşırısını yani ne kadar doğru bilemiyorum maydonuzun düşük yapma özelliği var ama doğumdan sonra olabilir tabii

kızlar bende ödem çok yok ama cok ayakta kaldıysam yorulduysam çizme giydiysem akşam şişmiş oluyor uzatıp dinelnince geçiyor birde soğuk suyla yıkıyorum baya rahatlatıyor tuzu nerdeyse tüketmiyorum bol su içiyorum hala
zaten buugnden itibaren aldım 37 haftada raporumu

bugün doktora gittim ve şişliğin olması çok normalmiş artık son ayındasın dedi..bunu engelleyemeyiz sadece azaltabiliriz çok su içilmeli ve mümkün olduğunca ayaklarımızı yukar kaldırıp dinlenmeliymişiz otururken bile ayaklar uzatılmazlıymış.bu arada tuzsuzda yemek gerekiyo tabi

bende de ödem olustu yani vücudum su topladi özellikle de bacaklarimda 1 numara büyük ayakkabi aldim:)) bol su ve tuzu azaltmak gerekiyo:34:

benim de parmaklarım şişiyor.ayak bileğim özellikle sağ ayak bileğim de bazen fazla bazen az şişlikler oluyor.ayakta durursam çok şişiyor.akşam biraz yükseğe koyup yatıyorum geçiyor.

ben ilk hamileliğimde yaşamamştım bunu
ayaklarım davul gibi oluyor işyerinde akşama kadar sabah kalktığımdada ayaklarım inmiş bu sefer yüzüm gözlerim şiş ellerim şiş oluyor hatta ellerimi bükemiyorum yani
inşallah bebeğime bir zararı yoktur
nedenini doktoruma sorduğumda bir yanıt alamadım hatta doğumdan sonra bile sürebilir dedi.

cumartesi pazar çok şişti ayaklarım.pazar günü biraz yürüdüm.şişlik hemen indi.antalya yağışlıydı haftasonu.dışarı çıkmayınca acayip şekilde şişmişti.hareket lazım:15:

sol ayak bileğim zorlamaya başladı 2 gün güçlükle bastım üzerine, yürürken de ellerim şişiyo tuhaf :53:

Eveeet, ilk sisligimi gecen cuma gunu farkettim. Cumadan bu yana sabahlari inmis vaziyette, aksama dogru da tam bor Hobbit ayagi gibi:))))Bileklerin cevresi en cok sisiyor sag ayak soldan daha fazla:) Ustleri de sismeye basladi uzerine bastirinca hemen eski halini almiyo cukurluk biraz gec kayboluyo:))))

ben ayağımı bacağımı bir yere koyayım hemen dakikasına varmadan izi çıkıyor.uzun süre geçimiyor..resmen oturuyor iz oraya..doğumdan sonra atarız inşallah ödemleri.

Back
X