2011 Nisan annelerinin doktor kontrolleri

Bugun benim de doktor kontrolum vardi.
36+3 deyim. Doktor hem Group B testi icin alttan pamuklu cubukla sivi aldi hem de cati muayenesi yapti. Muayene acitmiyor kizlar. Sadece parmaklarin baskisini hissediyorsunuz. Kendinizi hic kasmayin baska seyler dusunmeye calisin.
Acilma yok ama yumusamam baslamis. Bundan sonra her an bebek gelebilir dedi.
Esim de yanimdaydi isin ciddiyetine vardi:))) 30 Nisan beklenen tarih daha var diye dusunup duruyordu.

hımm o test ne içinmiş ilk kez duydum

hımm o test ne içinmiş ilk kez duydum

Canim ben Amerikada oldugum icin bazen farkli testler uygulanabiliyor. Ben de Turkiyede yapilmadigini ogrendim. Buada da ikili ve uclu test dedikleri yapilmiyor..
Bu Group B testini su amacla yapiyolar: Annede Group B bakterisi varsa, dogum esnasinda bebege gececeginden bebegin enfeksiyon kapma ve menenjit olma riski doguyomus. Yenidogan bebekte de zatureye neden olabiliyomus. Bu test pozitif cikarsa antibiyotik verecekler tedavisi bu imis...

Canim ben Amerikada oldugum icin bazen farkli testler uygulanabiliyor. Ben de Turkiyede yapilmadigini ogrendim. Buada da ikili ve uclu test dedikleri yapilmiyor..
Bu Group B testini su amacla yapiyolar: Annede Group B bakterisi varsa, dogum esnasinda bebege gececeginden bebegin enfeksiyon kapma ve menenjit olma riski doguyomus. Yenidogan bebekte de zatureye neden olabiliyomus. Bu test pozitif cikarsa antibiyotik verecekler tedavisi bu imis...

demek öyle.uygulamalar nedense farklı oluyor

canım 2li veya 3lü test yapılmıyorsa bu riski nasıl tespit ediyolar ?

canım 2li veya 3lü test yapılmıyorsa bu riski nasıl tespit ediyolar ?

Uclu test su amaclarla yapiliormus: (netten alinti yapiyorum, kaynak:l Test (Triple test)-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com))

"Üçlü test olarak adlandırılan inceleme down sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını saptayan bir kan incelemesidir."

Benim sadece down sendromu riski olup olmadigina bakildi:bunun icin ultrason olcumleri ve kan testi yapildi sadece ve risk cok az dendi o kadar canim. Diger testler yapilmadi. Belki de yapan yerler vardi ama bana sadece bu test uygulandi cok bir bilgi sahibi degilim maalesef canim..

amerikada ikili,uclu ve dortlu testleri hepsini 12ve 14.haftalar arasinda yapiyolar.tek seferde.tr.de ayni testleri ikili,uclu ve dortlu testler adi altinda eeeeeeeee birasda maddi amacli yapiyolar.aslinda hic gerek yok.sadece 12ve 14 haftalar arasinda yapilan testler hekimi yonlendiriyo.gerekirse amniyosentez oneriyolar zaten.

Uclu test su amaclarla yapiliormus: (netten alinti yapiyorum, kaynak:l Test (Triple test)-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com))

"Üçlü test olarak adlandırılan inceleme down sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını saptayan bir kan incelemesidir."

Benim sadece down sendromu riski olup olmadigina bakildi:bunun icin ultrason olcumleri ve kan testi yapildi sadece ve risk cok az dendi o kadar canim. Diger testler yapilmadi. Belki de yapan yerler vardi ama bana sadece bu test uygulandi cok bir bilgi sahibi degilim maalesef canim..

yine yapılması gerekeni farklı bi yöntemle de olsa yapıyolarmış.. demek ki yeterli oluyo ki diğerlerine lüzum görmüyolar, ne güzel..

amerikada ikili,uclu ve dortlu testleri hepsini 12ve 14.haftalar arasinda yapiyolar.tek seferde.tr.de ayni testleri ikili,uclu ve dortlu testler adi altinda eeeeeeeee birasda maddi amacli yapiyolar.aslinda hic gerek yok.sadece 12ve 14 haftalar arasinda yapilan testler hekimi yonlendiriyo.gerekirse amniyosentez oneriyolar zaten.

benim doktorum da sadece 11-14 testini yani 2li taramayı yaptı.. bildiğim kadarıyla ilk testte risk gözlenirse diğerlerine ihtiyaç duyup uyguluyolar.. tabi senin dediğin gibi risk olmasa bile bunların hepsini gelir elde etmek için gereksiz yere uygulayan yerler de var.. Boş yere insanları tedirgin ediyolar ona kızıyorum :20: zaten hamilelik yeterince stresli bi süreç, doktor olup bizi rahatlatacakları yerde bu süreci daha zor hale getirenlere ne demeli bilmem ki :19:

kızlar ben iki haftadır nst ye giriyorum, doktor normal diyip çıkıyor, acaba bu nst kağıtları nasıl okunuyor bana yardımcı olur musunuz, kağıdın neresine bakıcam neresinde ne yazıyor sancıyı mı belirliyor kalp atım hızını mı, her seferinde nst konusunu geçiştirdik doktorla, aslında ilkini ben istemiştim gerek var mı yok mu onu bilr iki farklı doktorum farklı şeyler söyledi...

Back
X