2011 ocak bebeklerinin gelişimlerini paylaşalım...

merhabalar ben de şubat annesiyim ama oğlum 27 ocakta doğunca ocak annesi oluverdim bi anda:))
50 cm ve 3800 doğdu,ilk ay 5200 kg ve 53 cm idi,2. ay bitiminde ise 6300 kg ve 61 cm idi.Şimdi 2,5 aylık heralde 7 kg olmuştur...
Benim sorum acaba ne zaman destekl oturtabiliriz internette 3 ay bitince diyor ama erken değil mi?

Benim bildiğim 5 aydan önce oturtulmaması gerektiği ama uzmanlar daha iyi bilir tabi..

dün doktora gittik biz de,hrıltılı nefes aldığını söyledim.her yerini dinledi,bişey yok burnu tıkandığından oluyordur dedi.
evimiz de çok iyi ısı olarak,25-26 derecenin altına düşmüyor,ama kızımın burnu sürekli tıkanıyoranlayamıyorum.akşam deniz suyuyla açmaya çalıştık,perişan oldu yavrum iyice kötü oldu.üzülüyorum elimden de bişey gelmiyor.
bu arada prensesim 61 cm olmuş,kilosu da 5700:nazar::nazar::nazar:

kızım ıkı bucuk aylık 60 cm 6000 kılo

benimde oğluşumda çok gaz var ne yaptıysak kurtulamdık en son colinox diye bi damla verdi dr bi rahatız anlatamam patır patır gazını çıkarıyor her emmeden sonra ne rahatlıkmış...2 gündür ölesine çok kustuki oğlum tüm tahlilleri temiz çıktı şimdi motilium verdi kullanıyoruz biraz azaldı kusması ama bu sırada tabi kilo kaybı oldu...,
ilk doğduğunda 3780gr 54 cmdi 1 hafta sonra sarılık oldu ve 3500gr düştü 1. ayın sonunda hem emerek hem sağarak hem azcık mama çıplak 4750 57,5cm olmuş...kusma için gittiğimde 5350ydi 2gün sonra ilaç almaya başlayınca 5580 olmuş bakalım aylık kontrolü perşembe günü ne kadar olucak...

sizlere sormak istediğim şuan hiç mama vermiyorum ama bi tek emzirerek emin olamıyorum arada sağıp veriyorum biberonuda çok seviyor lokur lokur memeyi bırakır diyorlar doğruluğu varmı...

arkadaşlar,

benim oğlumda 2.5 aylık geçen hafta doktora götrdük...genel olarak normal dedi..ama biraz zayıf dedi iyi besleyin dedi doktor..ilk once emzir sonra istedigi kadar mama ver dedi...5400 kilosu 60 cm boyu...bende farkındayim cok tombalak bi cocuk değil...cunku ben cevremden cok etkilnip sürekli emzirmeye caliştim ama cocuk doymuyor sütüm az bu sefer mamaya cok alişmasın diye hep 60 cc lik en fazla 80 cc lik verdim...demekki o cc ler de yetmediki bebegim biraz zayif kaldi...1 haftadir hep 90 cc lik mama veriyorum (ilk once emziriyorum tabi) 2.5 ..3 saatte bir besliyorum...bakalim nasil olacak nisanda yine kontrole gitcez...

ayrica bebeğim 2 kez sanki düzenli nefes alamiyormuş gibi,nefessiz kaliyomuş gibi oldu.yutkunamiyormuş gibi oldu sanki vve acile götürdük tabi biz götürdüğümüzde hep normel dondü..doktor dinledi bogazine falan bakti bişey yok dedii..ama o anlari biz yaşadik bi türlü anlatamadik doktorlara..neden ole oldu hiç anlam veremedik..acaba gazini çıkaramadigi için bogazinda düğümlendi,kusamadi falan ondanmi diye düşünmekteyim varmi bu gibi şeyler yaşayan arkadaşlar..

2. ay sonunda o gr yazmışım:) 6660 gr 62 cm yazacaktım...

benim oğlumda şu an 2,5 aylık ve 60 cm kilosu da 5.900 kafama takıyorum her anne gibi :)

merhabalar ben de şubat annesiyim ama oğlum 27 ocakta doğunca ocak annesi oluverdim bi anda:))
50 cm ve 3800 doğdu,ilk ay 5200 kg ve 53 cm idi,2. ay bitiminde ise 6300 kg ve 61 cm idi.Şimdi 2,5 aylık heralde 7 kg olmuştur...
Benim sorum acaba ne zaman destekl oturtabiliriz internette 3 ay bitince diyor ama erken değil mi?
bebeklere maşallah..hepsı çok ıyı gıdıyor...
4,5 aylık rahat oturur...4 aylk desteklı oturtulabılır...

Back