Selam kızlar doğumdan sonra ben şubat annelerine pek uğrayamadım...
Sütü olmayan anneler,meme almayan bebekler....
Benim kızım da meme almayan bebekler arasında... Doğumdan sonra hemşire kızımın çok iyi emme refleksi olduğunu hemen emzirmemi söyledi fakat kızım bir türlü göğsümü almadı... Bir hemşire geldi sıktı göğsümü süt var dedi zorladı alsın diye ama kızım direndi.Başka hemşire geldi göğüs ucumu pompa ile çıkarttı öyle vermeyi denedik ııh yine almadı !! İnat ettik belki süt az geliyodur diye hastane pompasıyla sağdık çoğalsın diye yine verdik benim kız inat! yine almadı...
Bu arada tabi 60cc'lik aptamil verdiler hastanede... Eve geldik yine bir dizi deneme yaptık ama mümkünü yok almadı göğsümü kızım... Manuel sağma aldım ve sağdım sütümü... 5cc 10cc 15cc derken damla bile çıksa sağıp ağzına akıtmaya başladım... Baktık böyle olmuyor elektirikli aldık.Yine ne çıkarsa akıttık ağzına ama bu arada mama da alıyordu tabii ki.
Kim ne önerdiyse denedik. göğüs ucumu çıkardık,karanlıkta denedik,pekmez sürdük denedik,bal sürdük denedik,mama akıttık ucundan denedik,uyurken denedik .... yani denedik oğlu denedik ama sonuç başarısız...
Kızım ne zaman meme verilse çığlık çığlığa katılana kadar ağladı.çenesini kitledi...
Bu arada aptamil kabız yaptı... kaka yapmalarımız da ızdırap olmaya başladı veeee sütüm git gide çıkmaz oldu.
Fakat bu arada çok sükür ne sarılık olduk nede hastalandık.
Artık kızım sadece mama ile besleniyor. Ben elimden geleni yaptığım için müsterihim.Herşeyde bir hayır vardır derler ya; bende kendimi üzmemeye çalıştım.Rabbim emdirmiyorsa bir bildiği vardır dedim.
Şimdi SMA Gold kullanıyoruz.Çok şükür kabız olmuyor ve gayet iyi gidiyor büyüme seyrimiz.
Sütü olmayan yada bebeği meme almayan mama vermek zorunda kalan anneler kendiniz sakın üzmeyin. Bir çok bebek mama ile büyüyor.Sadece bebeklerinizi çok sakınmayın... Bırakın nezle olsunlar,grip olsunlar,mikropla tanışsınlar ki vücutları anne sütünden alamadığı bağışıklığı kendi geliştirsin.
İşte bizim durumumuzda böyle idi.
Maşşallah kızına canım. Üzülme demek kolay kaçıyor . Üzülmüşsün çok belli ,dediğin gibi elimizden geleni yapıyoruz ve yine dediğin gibi Rabbimiz biliyor herşeyi .Aptamil bizde de kabız yapıyor Bebelac alıcam bugün . Doktorumuza sordum en iyi mama aptamil dedi iyi de çocuk kabız...Hala kendimce mili mili cc gelen sütümü arttırmaya çalışıyorum pes etmeden senin dediğin gibi içimin rahat olmasını istiyorum çünkü.