2012 ağustos anneleri tetenos aşısı yaptıranlar bakabilir miii?

tuba2543

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
29
0
36
İstanbul
Hanımlar merhaba, haftaya tetenos aşısı zamanım geliyo ve malesef her kafadan bi ses çıkıyo kimi diyo ki yaptırdım bişi olmadı kimi diyo yaptırmadım bişi olmadı...Bazısı yaptırdıktan sonra bebeğinin oynamadığını yazmış, bazısı kolunun şiştiğini, vücudunda döküntü oluştuğunu, ateşlendiğini filan filan v.sss...

Ben de şuan taze taze aşısını olan anneler varsa bi sorun yaşadılar mı yaşamadılar duymak istedim korkumu gidermeme yardımcı olun lütffenn :18: :14:

Canım valla bu durum benim içinde bir soru işareti?

23. haftadayım , sağlık ocağı 24. haftada gel aşın var dedi...
Kaç doz yapacaklarını söylemediler ..
Bende daha hastanedeki dr'uma soramadım ne zaman yapılayım yada yapılmaya gerek var mı diye ?

24. haftamda yani önümüzdei hafta şeker yüklemem var o zaman soracağım ..
Yaptır derse hemen gidip yaptıracağım ..

Birde söyle birşey duydum , lise mezunu olanlar , lise 1. sınıfta aşı vuruldularsa ( ben vurulmuştum ) , tek doz yeterliymiş , çünkü oda tetanoz aşısıymış zaten ..

canım bende doktoruma sordum ve yaptır dedi gidip yaptırdım.2 3 gün kol ağrım oldu ama ateş falan yapmadı ve ben herhangi bir zararını görmedim ve duymadımda

bende yaptırdım bı ıkı gun agrı oldu ama kullanabıldım kolumu birde öle ates falan olmadı bebegımde kıpır kıpır :nazar:

Hanımlar merhaba, haftaya tetenos aşısı zamanım geliyo ve malesef her kafadan bi ses çıkıyo kimi diyo ki yaptırdım bişi olmadı kimi diyo yaptırmadım bişi olmadı...Bazısı yaptırdıktan sonra bebeğinin oynamadığını yazmış, bazısı kolunun şiştiğini, vücudunda döküntü oluştuğunu, ateşlendiğini filan filan v.sss...

Ben de şuan taze taze aşısını olan anneler varsa bi sorun yaşadılar mı yaşamadılar duymak istedim korkumu gidermeme yardımcı olun lütffenn :18: :14:

selam ben 27 martta oldum tetenoz aşısını ve hiç bir şey olmadı şükür acıtmadı bile bence sorun oldu diyenlar abartıyor gerçi herkesin bünyesi farklıdır ama çok sorun yapacağını sanmıyom sonuçta aşı yani basit bi şey ilk okul çoçuklarına bile vuruluyor, bence yaptır rahat et en azından kafanda soru kalmaz ve mikroplara karşı bünyen bağışıklık kazanmış olur

merhaba 2011 agustos annesıyım ben 24 haftada yaptırdım hıc bı sorun olmadı lısede oldugum ıcın tek doz vurdular bıtek kolunuz acıyo baskada bısey yok endıselenmeyın

Kızlar ben acsıından falan hiç korkmuyorum , istediği kadar acısın yada ağrısın umumurumda değil .. Ben zaten hergün evde kendime clexane iğne yapıyorum oda bilen bilir feci yakıyor ve her yerim mosmor ..
Benim korktuğum ateş yapması , gebelikte ateşlenmek çok zararlı ..
Ama yaptıracağım yinede ..
Sadece tek doz düşünüyorum.

ben de yaklasik 10 gun once yaptirdim , hatta ayni gun dus da aldim. ne agri oldu ne sizi hcbir sikayetim olmadi. bebekte de herhangi bir sorun yaratmadi.

merhaba, aslında korkunu anlıyorum çünkü ben de yaptırana aynı şekilde telaşlanmıştım , bir de kendi doktorum sen bilirsin tarzı cümle kurunca daha da ortada kaldım :) ama sağlık ocağının ebesi açısından şanslıyım , hatta sende sorursan eğer anlatıcaktır, ben sormadan önce kendisi anlattı ,tetanoz aşısı aslında yalnızca tetanoz değil başka bir aşı da var , bu aşı bebek ten çok anne için imiş, ha bebek in doğumunda doğumhaneden doğum alet vb.lerinden mikrop kapmaması için de bir önlem tabi, aslında bu aşı her kadının olması gerekli bir aşı , tabi sağlık ocakları hamilelik dönemlerinnde kadınlara daha kolay ulaşabildikleri için bu dönemde aşı yapılıyor ,21.hafta dan sonra ,3 doz şeklinde 3.doz u hamilelikten sonraki döneme denk geliyor, bir de şu dikkatimi çekti, ben aşı olmaya gittiğimde grip yada bir hastalık olup olmadığını sordular, önceki hafta nezle olduğumu söyleyince önce doktor muayene etti yeniden ,ateş imi kontrol ettikten sonra , bir sorun olmadığı karar verilince aşı vurdular , ebe nin söylediği aşı sonuçta mikrop eğer vücutta başka bir rahatsızlık durumu var ise aşı olarak bu durumun tetiklenebileceği, herkesin bünyesi farklıdır tabiki ama sanırım ateşlenen arkadaşlar böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar diye düşünüyorum, ben olduktan sonra bir sorun ile karşılaşmadım , bence sende yaptır derim .aşı da bizim ve bebeğimizin sağlığı için , aşı olduktan sonra hiç bir sorunla karşılaşmamanı umud ederimmmm.geçmiş olsun şimdiden

Çok sağolun hanımlar... :) zaten yaptırmaktan yanaydım ama bebeğime bişi olur endişesi aklımdan çıkmıyodu şimdi biraz daha rahatladım sizin fikirlerinizle...Bu lise 1 de aşı olmuş olma durumunuda bi sorayım çünkü bende o zaman olmuştum inşallah işe yarar ve 1 dozla kurtulurum :)
İlgilenen herkese teek tek teşekkürler, Rabbim hepinizi (hepimizii :)) evlatlarına kavuştursun sağ salim inşallah...

merhaba arkadaşlar
buraya ilk defa yazıyorum ama tanıdık birini gördüm BİLGEMMMMM burdaymışsın :1:
benimde 23 haftalık bir kızım olucak :1:
allahım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah yavrularımızı.

ben 21. haftada ilk doz tetanoz aşımı oldum. ikinci dozu 26 haftada olucam. üçüncüyü doğumdan sonra inşallah olucam. bu aşıyı doğum sırasında bişey olur diye yapıyorlar.
bir iki gün ağrım oldu. dokunamadım kolum ilk gün uyuşuk gibiydi. birde çalıştığım için daha çok ağrı olmuş olabilir.
tabi bu kişiden kişiye değişiyor.
doktorunuza sorun tavsiye ederse yaptırırsınız.

bende pazartesi günü oldum aşımı ve dünde kontrolüm vardı hiçbir sorun yok arkadaşların söyledikleri gibi iki gün biraz kolun ağrıyor okadar ateşlenme falan olmadı.:49:

Kızlar ben acsıından falan hiç korkmuyorum , istediği kadar acısın yada ağrısın umumurumda değil .. Ben zaten hergün evde kendime clexane iğne yapıyorum oda bilen bilir feci yakıyor ve her yerim mosmor ..
Benim korktuğum ateş yapması , gebelikte ateşlenmek çok zararlı ..
Ama yaptıracağım yinede ..
Sadece tek doz düşünüyorum.

clexane kan sulandırıcı değil miydi..?

clexane kan sulandırıcı değil miydi..?

Evet canım , günde 1 tane kullanıyorum ..
1298c heterozigot mutasyonum var en maşallahından :)
Doğuma 2 hafta kalana kadar kullanıcam ..
Yavrum iyi olsunda hiç mühüüüüm değil :)

bende bugün oldum korkulacak kadar ağrı yok sadece biraz uyuşuk gibi ateş falan herhangi başka bir etki yaşamadım

Kızlar mutlaka aşınızı olun.Doğum kanamalı bir olay ne olur ne olmaz.Ben oğlumda olmuştum 10 yıl önce.Şimdi 24.haftadan sonra yine yaptıracağım Dr um bu haftadan önce yaptırmamamı söyledi.

ben aşımı bu pzt. 27+3'te yaptırdım; hemşire kolun uyuşabilir dediyse de bende birşey yok; ateş de çıkmadı.. en erken 20. hafta en geç doğumdan 1,5 ay önce vuruyorlarmış ilk dozu ki ikinci dozu doğumdan önce yapabilsinler diye. benim ikinci doz 7 haziranda olacak..

aşıları yaptırmak lazım (bu arada kutudan son kullanma tarihini de kontrol ettim; pimpirikli anne olarak)

Kızlar ben daha olmadım bu aşıyı. Haftaya sağlık ocağına gideceğim. Geç kaldığımı düşüyordum ama ebe 224. haftadan sonra yaptıklarını söyledi. burda bazı arkadaşlar erken olmuş sanki

Back
X