2012 Mayıs Annelerinin Montessori Uygulamaları

SekersizYesilCay

"Defne Karen"
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
2.202
12
158
Kocaeli
Bugün kuzumla ilk defa montessori faaliyetlerine başladık. Ona evdeki farklı dokulardaki objelerden bir sürpriz sepeti hazırladım ve önüne koydum. Hepsini tek tek inceledi, birbirlerine vurunca çıkan sesleri dinledi, taklit etti. Biz çok eğlendik. :)

Öğle uykusundan uyanınca da makarna süzgecinin deliklerine kürdan sokma aktivitesini yaptık. (Önce çubuk makarnayla denedik ama makarnalar çabuk kırılınca kürdanla yapmaya karar verdim.) gayet başarılı bir şekilde kürdanları soktu, altına tepsi koymuştum. kürdanlar bittiğinde altta biriken kürdanları alıp yapmaya devam etti. bir kaç tekrardan sonra bıraktı.

Sizlerden gelecek faaliyetleri ve fotoğrafları da bekliyoruz. Eminim güzel paylaşımlar olacak :) Fotoğraflar birazdan...

$IMG_8560.webp
sürpriz sepeti
$IMG_8567.webp
kürdan batırma

Oncelikle hayirli olsun topigimiz bende burda gordugum ve ogrendigim etkinlikleri mumkun oldugu kadar paylasmayi dusunuyorum ...
Defne Karen e aferin akilli kuzum benim..annesi gibi guzel ve zeki olucak o kesin..
Ogluma duvara yasli minik bir kutuphane almaya karar verdim bu etkinliklerin yaninda gelisimi icin oda duzenide cok onemli ..kutuphanesine kendi yerlestirebilecegi sekilde dizayn edip ona sunucam umarim verim alabiliriz..bir kac alternatif buldum kutuphane icin en yakin zamanda resimde eklerim ins..

şekersizim ellerine sağlık.. inşallah çok verimli paylaşımlarda bulunuruz..
bende elimden geldiğince uyguladıklarımızı resimli bir şekilde eklicem...
defneyede kocaman bir maşallah :nazar: zeki kuzum benim aferin ona..

kızımla güzel bir denemeydi.. balkonda yapsaydık daha uzun süre oynayabilirdik ama çok güneş vurduğundan evde oynamayı tercih ettim.. ve tabi her yerimiz su olduğundan biraz kısa sürdü (20 dk)
gelelim oyunumuza.. bi kaptan diğerine bardakla su aktarmaya çalıştık..
ilk denememiz olmasına rağmen azra, bi kaç denemeden sonra yapmayı başardı :nazar:
zaman zaman içmeye çalışsa da,sadece ellerini suya vurarak eğlenmek istesede bir kaç kez güzelce yaptı..
buyrun fotoğraflar :)
$Fotoðraf1240.webp
$Fotoðraf1236.webp
$Fotoðraf1255.webp
$Fotoðraf1251.webp

kızımla güzel bir denemeydi.. balkonda yapsaydık daha uzun süre oynayabilirdik ama çok güneş vurduğundan evde oynamayı tercih ettim.. ve tabi her yerimiz su olduğundan biraz kısa sürdü (20 dk)
ilk denememiz olmasına rağmen azra, bi kaç denemeden sonra yapmayı başardı :nazar:
zaman zaman içmeye çalışsa da,sadece ellerini suya vurarak eğlenmek istesede bir kaç kez güzelce yaptı..
Eki Görüntüle 785610
Eki Görüntüle 785606
Eki Görüntüle 785611
Eki Görüntüle 785612

Aferin sana Azram ...oyle cok sirinki ona bakmaktan aktivetiyi bilem takip edemedim yaw..gozlerim kapasti resmen annesi cok datlu kuzu masallah...ben bunu denesem uuu bizim ev batar en iyisi kuvetin icine koyuyum orda yapalim yoksa heryer islanir :))oglum cok seviyor islatmayi...sulugundaki suyu bile ictikten sonra yerlere damlatiyor ..her isi oyun bu oglanin :))

Şekersizimm topik açmışsın hiç haberde vermiyosun :20: Defne çok tatlı her zaman ki gibi :) bizde süzgeçli aktiviteyi uyguladık , çok eğlendik :)

Eki Görüntüle 785610
Eki Görüntüle 785606
Eki Görüntüle 785611
Eki Görüntüle 785612

maşallah sana :nazar: ne kadar tatlısın sen :) bizde deneyelim bunu en kısa zamanda çok eğlenceli :emir_bebek:

Şekersizimm topik açmışsın hiç haberde vermiyosun :20: Defne çok tatlı her zaman ki gibi :) bizde süzgeçli aktiviteyi uyguladık , çok eğlendik :)

canım ya daha çok yeni :) bi de haftasonu pek bakamadım :D birazdan haber veririm kızlara da :D
şimdi bloga yazıyorum daha detaylı olarak sürpriz sepetini. daha açıklayıcı olacak. sizden de foto bekliyoruz...

Son düzenleme:
canım ya daha çok yeni :) bi de haftasonu pek bakamadım :D birazdan haber veririm kızlara da :D
şimdi bloga yazıyorum daha detaylı olarak sürpriz sepetini. daha açıklayıcı olacak. sizden de foto bekliyoruz...

Doruk fotograf makinesini görünce yaptıgı herşeyi bırakıp onu almak için uğraşıyo :) gizli gizli çekebilirsem gönderirim :))

Şekersizçay tebrikler canım çok faydalı bi sayfa açmışsın.
Azra ve defnoş çok tatlısınız sizin aktivitelerinizi sevsinler akıllı bıdıklarım benim.

Benden de fotosuz iki aktivite:

1) Çikolatadan el baskısı(ağzına sokarsa derdi yok)
*Büyük boy resim kağıdı
*Eritilmiş çikolata
*Geniş bir kap

Yapılışı: Çikolata kaba konur çocuğun elleriyle mıncıklaması izlenir.
Daha sonra ellerinin şekli kağıda çıkarılır.(biz bunu hamurla denedik ama pek iyi sonuç alamadık)

2)Islak Mendil Kutusunda Farklı Dokularda Kumaşlar
*Farklı dokularda(yumuşak-sert-pütürlü-kaygan vb..)kumaşlar
*Islak mendil kutusu

Yapılışı: mendil kutusuna üst üste kumaşlar konur.
Çocuğun kumaşları keyifle tek tek çekmesi ve onlara dokunması izlenir.(şayet bizimki bayılıyo mendil çekmeye)

Back
X