2012 temmuz anneleri yürüyüş yapıyor musunuz?

biricik61

http://biricikbirtek.blog
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
588
8
68
İstanbul
son 3 aya girdik.bu evrede bel sırt ağrıları artmayada başlıyor.ödem oluşmasıda kaçınılmaz gibi görünsede el ve ayaklarımızın şişmemesine yardımcı bir unsur olur yürüyüş.bir haftadır yürüyüşe çıkmaya başladım.sizlerede tavsiye ediyorum. günde 30 dk yorulmadan belli bir tempo tutarak. sabah 7:30 da evden çıkıyorum bir şişe su ve bir elma alıyorum yanıma.elma enerjimi arttırıyo. kocaman bir yokuşu tırmanıyorum zorlanmadan nefesimin yeterliliğine göre atıyorum adımlarımı.doktorumunda tavsiyesiydi bu doğumda büyük kolaylık sağlıyacağı için sizinde yürüyüşe başlamanızı tavsiye ederim. unutmayın bu bir sağlık yürüyüşüdür kilo vermek amaçlı değil. yarım saat sonunda eve gelirgelmez cayımı demliyorum.duşumu alıyorum güzel bir kahvaltıdan sonra yarım saat uzanıp vucudumuda dinlendiriyorum. bütün günüme güzel etki ediyor.kendimi daha zinde hissetmeye başladım şimdiden umarım doğumda da işime yarar.:49:

Mrb biricik61 öncelikle topik hayırlı uğurlu olsun...evet canım sana katılıyorum yürüyüşün doğum esnasında hatta sonrasında kolay toparlanabilme de büyük faydası var bende yeni başladım ama ben 1 saat yürüyorum bir sıkıntı olmuyor çok şükür bide şu yağmurlar rahat verse...ayrıca 3. katta oturuyorum asansöre binmeyi bıraktım merdivenleri kullanıyorum..

canım çok haklısında bide kocişi ikna edebilsem benimkinin çalışma saatleri düzensiz günlük en fazla bi saat gezdiyor
getiriyor oda yeter sanırım :26::emir_bebek:

ilknurcuğun normalide yarım saat yeterliymiş zaten senin yürüyüşün yeterli tabiki bol bol yürüyormuşşun sağlık yürüyüşlerin olur insallah..

bende normal doğum düşünüyorum.28+5 olduk artık. çalıştığım için ,iş yerim de tenha olduğu için evden işe,işten eve araçlar gidip gelmek zorundayım ama geçen sene zayıflamak amaçlı koşu bandı almıştım evime. geçenlerde ayaklarımda kasılmalar oldu ve hemen 40 dk düşük ritimle yürüyüş yaptım gerçekten çok iyi hissettirdi bana. en azından o 40 dk boyunca kasılmalar hissedilmiyor yürüyüşü yaptıktan sonra sanki kutsal bir görev yerine getirmişim gibi çok iyi hissettim.ah bir de günün yorgunluğu olmasa ve rutinleştirsem bu yürüyüşleri daha iyi olacak...

ben de yürüyordum, ama düzenli ve rutin değil. ama geçen gün doktor randevumda doktor hergün yarım saat mutlaka yürü dedi.

ben de iki gündür yürüyorum. havalar da güzel. takıyorum kulaklıkları, alıyorum suyumu.. doğru evime bir iki dakika mesefede bi koru var, orayaa..:21:

bakalım inş faydalı olur. hem kilo konusunda hem de doğumda yürüyüş etkiliymiş.. görceeez:9:

yürüyüşü kesinlikle tavsiye ediyorum. yürüyüşe başlamadan önce dizlerim kitlenir yürüyemezdim.oturup kalkmakta zorlanırdım..bacaklarım ağrırdı. yürüyüşe başladıktan bir sonra dizlerimdeki kasılma ağrılar geçti.ağrılarım azaldı.bacaklarım ağrımıyor rahatladım. doktorunuz sorun bulmazsa mutlaka yürüyün..:49:

benım oturduğum yokki,okulda kaç kez merdıven ınıp cıkıyorum.onun dısında yuruduklerim,eve giderken okula giderken gezerken vs.özellıkle yurruyuse cıkmadım hıc

benım oturduğum yokki,okulda kaç kez merdıven ınıp cıkıyorum.onun dısında yuruduklerim,eve giderken okula giderken gezerken vs.özellıkle yurruyuse cıkmadım hıc

inş.doğumda sana faydası olucak doktorum bana yürüyüş yapanlar yapmayanlara oranla daha kolay bir doğum geçiriyor dedi.

sabah işe giderken akşamda eve giderken 20 dakika yürüyorum zaten. Öğlen yemekten sonra işyerinden çıkıyorum yarım saat 45 dak yürüyüş yapıyorum. İşyerinde ve apartmanda asansör olmadığı için merdiven kullanıyorum. Sanırım bayağı aktifim :)

ben doktorumun yönlendirmesiyle haftanın 4-5 günü rutin 45 dk yürüyorum.
ayaklarım ve yüzüm çok şişmişti, ellerim de keza öyle.
yürümeye başladığımdan beri yüzümdeki ödem neredeyse tamamen indi. ayaklarımdaki şiş de azaldı.:46:
görenler sen zayıfladın mı diyo:1: çünkü ben kilo alınca da verince de ilk yüzümden farkedilir.
kilo alımına gelince, almaya devam :17: ama eminim yürümesem daha çok alıcam. o yüzden tavsiye ediyorum.
bi riskiniz yoksa en azından gün aşırı yürüyüşe çıkın.. :40:

Arkadaşlar ben ayrıca kondisyon bisikleti kullanıyorum.. 8. ayıma yeni girdim.. hem yapım aşamasında sıkıntı yaşamıyorum.. ağırlaştığım için en fazla 40 dk. yürüyebilirken çok rahat 1 saat bisiklet kullanabiliyorum.Herkese tavsiye ederim.. hemde kalça sıkılaşmasında oldukça kısa sürede kendini gösteriyor..

bende yürümek çok istiyorum ama tansiyonum düşüyor kötü oluyorum doktorumda fazla ayakta durma sürekli yat dedi mecbur bende sürekli dinleniyorum :50:

bende yürümeyi çok severim ama malesef işten geç çıkıyorum akşam oluyo çıkınca ama iş yerinde aşağı yukarı hareket halindeyim kilo çok almamama rağmen merdivenlerde zorlanıyorum artık

bana doktorum 36 dan sonra doğumu hızlandırmak için yürümeyi önerebilirim daha öncesinde erken doğuma sebep olabilir dedi ben de pek yürümüyorum...

bana doktorum 36 dan sonra doğumu hızlandırmak için yürümeyi önerebilirim daha öncesinde erken doğuma sebep olabilir dedi ben de pek yürümüyorum...
Özelden upuzun cevap yazdım ama 100 den az yorumum var diye özel mesaj gönderemiyormuşum..

Yazdıkların aynı şuan benim içinde olduğum durum ve soru işaretleri :)
Bende aynı şeyleri yaşadım ve hisettim.. Bazı sorunlarımda oldu ilgisizliği nedeniyle. Muayenehanesine gidiyorum canım.. Amniyosentezde oldum muayenehanesinde. uzun ve karışık bir mevzu. Ama amniyosentez sürecinde soğudum ondan. Doğuma az kaldı arayış içindeyim ama iyi bir doktor ve hastane bulamazsam doğumumu o yapacak. Perşembe Şevket Yılmaz dan randevu aldım. Kemal Köroğlunun iyi bir doktor olduğunu söylediler. İkna olursam orayı da düşünebilirim.
Allah sağlıkla almayı nasip etsin bebişlerimizi kucağımıza canım. Zaman azaldıkça daha da bir panik oldum ben :S

arkadaşlar sağlıgınızı zorlayacak hareketleri doktorunuz tavsiye etmiyorsa elbette kaçının.ama yine doktora bir danışın en azından kasık kaslarını gevşetecek hareketleri yapmanız konusunda tavsiyeler verebilirse size çok iyi olacak.inanın bu düzenli yürüyüşler alt muayenemi bile kolaylaştırtı.kesinlikle doktorunuzdan önce tavsiye alın daha sonra doğum sancısı belden kasıklara vurduğu için kasıkların gevşemesine yardımcı egzersizleri öğrenip yavaş yavaş deneyin yürümeye zaman bulamayan arkadaşlarda sizlerde evde 10 15 dkk lık zaman dilimlerinde nefes teknikleri ve gevseme tekniklerini deneyebilirisiniz.kolay doğum sağlıklı bebek ve anne diyoruz.herkeze mutlu doğumlar şimdiden.

Back
X