2012 yazının anne adayları, hastanede muayene,tekik,tahlil ve doğum ücretleri...

kozmatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
1.213
17
158
İstanbul
özel hastane hamilelikte tabiki ilk tercihim,devlet hastanelerinde drlar çok ilgisiz,ve sabırsız,tahammülsüz davranabiliyorlar...
özel hastaneler şubatta çıkan bir yasayla yenidoğanlara ücretsiz, muayene ücreti olarak devletin belirlediği sınırın üstüne çıkamıyacaklarki benim bulunduğum yerde özel hastanelerin tümü 12 tl alıyolar (şubattan çnce bazısı15 bazısı 20 tl vs değişiyodu)
ben ilk 2 2.5aylık iken yapılan tüm tahlillerde hastanemde sordum 220 tl dedi ,bende devlette muayene ile birlikte 8 tl verdim drum hiç memnun olmadı hastanesinde yapılmadığı için bende dr u değiştirdim.
daha sonra 3,4 boyutlu ultrason,ikili test dediler ...
cici dr uma "bunlar ne için" dedim.
dr da "dawn sendromu vs. gibi bi hastalık olup olmadığına bakıcaz" dedi
" peki bi müdahalede bulunabilecekmisiniz ki aldırmayı düşünmem çünkü" dedim
oda ozaman gerek yok yaptırma" dedi...
sonuçta yaptırmadımmm...
22. haftadan itibaren gereken şeker yüklemesi vs. gibi bazı tesler özel hastanede 100-150 arası idi
gittim devlete miss gibi hiç ücret ödemedim sayılır(glikozu kendim aldım 3 tl ve su )
şimdi ise renkli ultrason diyolar ki fiyatı il ve hastaneye göre değişiyor 200 tl den başlayıp 500 ,600 gibi bişey söyleyebiliyorlar...
ben bunuda gerekli görmüyorum, çünkü yine bebeğe müdahale yada tedavi türkiyede anne karnında mümkün değil ...
doğumdan sonra ise yeni çıkan yasayla yeni doğan, her türlü bakımı ücretsiz...

son olarak doğum ücreti geçen ay konuştuğum kadarı ile
normal doğum 300 tl
sezeryan 400
kendi isteğinle olursa onu sormadım bilmiyorum önümüzdeki ay onuda öğrenir yazarım ...

YA SİZ BU UYGULAMALARA NE KADAR ÖDEDİNİZ?

FORUMDA BAŞKA Bİ TOPİCTEN ALINTI YAPIYORUM Kİ KONU BURADA TOPLANSIN...

vizon
El Mucib

Giriş tarihi
Aug 2011

şimdiki aklım olsa hiç girmezdim o ayrıntılı ultrasona
.......................................................
Metruk Sahil
Nilüfer

Giriş tarihi
Jul 2008

vizon kullanıcısından alıntı
şimdiki aklım olsa hiç girmezdim o ayrıntılı ultrasona

Aynen ben de pişmanım. İlk çocuk diye heves ediyo insan ama birincisi hem insanı maddi anlamda fena yoluyolar, ikincisi sanki bişi çıksa vazgeçicez bebeklerimizden. Erken tanı ve tedavi için mantıklı ama o görüntüleme merkezine saydığım paralarla yavruma neler alırdım ben.
............................................................
Metruk Sahil kullanıcısından alıntı
Aynen ben de pişmanım. İlk çocuk diye heves ediyo insan ama birincisi hem insanı maddi anlamda fena yoluyolar, ikincisi sanki bişi çıksa vazgeçicez bebeklerimizden. Erken tanı ve tedavi için mantıklı ama o görüntüleme merkezine saydığım paralarla yavruma neler alırdım ben.
erken teşhis kısmı doğru ama erken tedavi diye bişey yok ne yazık ki..sadece deniyorlar..bir de bunu ye bakalım bir de bu ilacı kullan bakalım bir de ayaklarını havaya kaldır bakalım...her insanın yaratılışı farklı doktorlar genelleme yapıp sana sonuç normal değil diyor.. benim boyum 173 arkadaşımın biri 160 diğeri 150 hepimizin farklı kronik hastalıkları var eee hangimiz anormaliz..bakıyo ultrasona kafası normalden büyük zeka özürlü olabilme riski var diyor sanki kafası her büyük insan öyleymiş gibi ya da kafası normal olup da zeka sorunu yaşayan yokmuş gibi..istediği kadar sağlıklı doğsun rabbim reva gördükten sonra bir ateşli hastalığa bakar felç kalması..o cihazların hiç birini sevmiyorum..sadece bebeğimi yorup beni kaygılandırıyorlar ....
................................................................
ecrnkubra kullanıcısından alıntı
ama nedeen bende 4 gözle onu bekliorum içim rahatlar belki diee :(
Arkadaşların hepsine katılıyorum, şimdiki aklım olsa ben beni allak bullak eden o ikili testide yaptırmazdım, o kadar diyeyim size. ehh yaptırdık aldık sonuçları, her telden bir ses. Kendi sesimizi dinledik, sıvı aldırmadık (amniyosentez). Nasip dedik hep, öyle de zaten. Allah'tan herşey. Detaylı zamanı gelene kadar ne doktor yüzü gördüm nede görmek istedim. Detaylıya korka korka gittim. Sevinçli ayrıldım Rabbimin izniyle. İnşallah sizde iyi şeyler duyarsınız detaylıdan. Ama yaşanan onca şey, harcanan paralar vss.. Şimdi bebeğimiz sağlıklı dediler, mutluyuz, düşünebiliyoruz bunları, keşke gitmeseydik hiçbirine diyebiliyoruz da. Ya öyle olmasaydı Allah korusun?? o zaman da böyle rahat konuşabilir miydim bilemiyorum. İnsanın gözü böyle şeyler söz konusu olduğunda para pul görmüyor eğer varsa tabii. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Korkmayın birşeyciği yoktur. Kendime hep böyle söyledim ben, söylemeyede devam ediyorum. Yineleyeyim; detaylı ultrason bebeğin genel durumu ile ilgili tatmin edici haberler almanıza yardımcı olacaktır.
.................................................................
burunc kullanıcısından alıntı
arkadaşlar bende 20+2 haftalık hamileyim haftaya renkli ultrasona girmem gerektiğini söylemişti doktor ama bu kadar yorumdan sonra kararsız kaldım... birde kim ne kadar ücret ödedi öğrenebilirmiyim? pendikte oturuyorum benim gibi pendikteki herhangi bir hastanede renkli ultrason yaptıran varmı?
Ben avrupa yakasındayım doktorun yönlendirmesiyle bakırköyde Doç.Dr.Ahmet Gül'e gittim; Anasayfa.
Burada fiyat 250tl idi. Medical Park bahçelievlere de fiyat sormuştum orasıda 260 demişti.
Ben detaylı ultrasondan şikayet edemem; bebeği orada görmek, gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak, benim gibi sorunlu bir gebelik geçiriyorsanız iyi birşey.
...................................................................
hurin kullanıcısından alıntı
Ben avrupa yakasındayım doktorun yönlendirmesiyle bakırköyde Doç.Dr.Ahmet Gül'e gittim; Anasayfa.
Burada fiyat 250tl idi. Medical Park bahçelievlere de fiyat sormuştum orasıda 260 demişti.
Ben detaylı ultrasondan şikayet edemem; bebeği orada görmek, gelişimi ile ilgili bilgi sahibi olmak, benim gibi sorunlu bir gebelik geçiriyorsanız iyi birşey.
teşekkür ederim cevabın için daha hastaneleri arayıp fiyat almadım ama tahmin ettiğim gibi biraz yüksek olucak fiyatı...
aslında çok şükür şimdilik sorunlu bi gebelik geçirmiyorum ama yinede tedbir amaçlı yaptırmak istiyorum doppleri
bu arada seninle aynı galiba gebeliğimiz 5.8.de doğum yazıyodu cevabının altında benimde 6.8.de kısmetse sen ne zaman yaptırdın doppleri ben geçmi kaldım acaba? 22. haftada demişti bana doktorum.
..............................................

inanmayacaksınız ama ben yalovalıyım en kral hastanede renkli ultrason 100 tl ablam çektirdi istanbul uçmuş yaa..allah bebişlerinizi hayırlısıyla kucaklarınıza almayı nasip etsin inşallah
...............................................

ebrumm kullanıcısından alıntı
renkli ultrason bebege zarar veriyo diye biliyorum :((
ilk defa böylr bir şey duyuyorum.. ama mantıklı.

sonuçta radyodalgası ile görüntü elde edilmiyor mu?

bu durumda ultrason zararlıdır muhtemelen
.....................................................

sana sonuna kadar katılıyorum.benim gittiğim hastanede muayne ücreti 12 tl başından beri aynıydı halada değişmedi. doktorumdanda çok memnunum gereksiz yere test yaptıran biri deil.ikili test için 58 lira ödedim.detaylı ult. doktorumun anlattıgı kadarıyla aynen aktarıyorum( bizim baktıgımız ultrasonlardan pek bir farkı yok benim göremeyip de onların görebilecegi bi iki şeyin var onlarda Allah korusun bebek 5 değilde 6 parmaklı olur veya yanagında ufak bi yarık olabilir gibi ) doktoruma sordum peki çıkabilecek sorunlara dogum öncesi anne karnında önlem alinabiliyormu diye aldığım cevap hayır oldu bebek doğmadan hiç bir müdehalede bulunamayız dedi.sonuç olarak doktorum mecbur tutmadı eğer bir problem görseydim sana kesin olarak gitmelisin derdim ama ben bebekte bir sorun görmüyorum senin isteğine bağlı maddi gücün el veriyosa isdersen gidersin dedi.ben gitmedim maddi açıdan deil ama gitmeyişim eğer bi sorun çıkarsa ben kendi kendimi yer bitirirdim doğuma kadar hayatı zindan ederdim kendime.Allahıma sıgındım allahın izni ile hiç bir sorun olmayacak inanıyorum.doğum ücretlerine gelince normal:750 tl bir gün kalıyosun sezeryan: 1050 tl iki gün kalıyorsun, yogun bakım ve yeni doğan üniteside var konuya ek olarak unutmuşum en son kontrolümde şeker yüklemesi, idrar kültürü ve kan testi yapıldı (kan sayımı,ciğer fonksiyonları,troit gibi)bunlarada 90 lira ödedim.sanırım testleri biraz pahalı ama çalışan bi anne adayı olduğum için pek izin alamıyorum o yüzden hepsini gittigim hastanede yaptırıyorum.zaten kontrollerime bile cumartesileri gidiyorum işim yüzünden

Muffinnn kullanıcısından alıntı
Merhabalar biz komşu topikten bir grup hamiş 4boyutlu USG ye girmek istiyoruz.Nedir ne değildir kızlar?girenler bir yardımcı olursa seviniriz.Fiyatlar 100-300 arası değişiyor.Cd veriyorlar mı?amaç şov mu yoksa hem şov hem organlarının durumunu detaylı incelemek mi?bir de radyolojideki uzman dr yapıyor gideceğim özelde.devlette yapıyorlar mı?cd vermezler diye düşünüyorum.tel.in kamerasına da izin vermezler.kaçıncı haftada oluyor?bazı arkadaşlar 22 de yaptırmış.internette en iyi 22 . haftada görünür diye okumuştum.ama bazı sitelerde 24-28. haftalarda yapılıyor.siz neler düşünüyorsunuz önerilerinize açığız.bizim topiğe 1 dk uğrarsanız seviniriz.inanın kızlar fikirlerinize ihtiyacımız var.dr lardan tam bişey öğrenemeyen o kadar çok hamile var ki.kafamız karışıyor haliyle.sağlıklı bebişler dileğimle. rumuz:bir ağustos annesi

4 boyutlu usg den kastınız sadece 4 boyutlu renkli görmek mi, yoksa ayrıntılı usg mi??? ikisi farklı şey. sadece 4 boyutlu reknli görmek için o kadar para vermek tabiki gereksiz.. ama ayrıntılı usg ye girmek bence hiç gereksiz değil.. ayrıntılı 24. hafta civarı yapılıyo genelde, bebişin tüm organları inceleniyor tek tek, allah korusun önemli bi rahatsızlığı varsa erkenden teşhis edilmesi açısından çok önemli.. tıp çok ilerledi, bazı hastalıklar anne karnında tedavi ediliyor artık.. sonra geç kalmış olmak daha çok koyar insana. allah korusun.. bişey yoksa ne güzel bebişi görmüş oluyorsun, varsa da erkenden tedbir alıyorsun.. herkesin fikrine saygı duymak lazım bazı anne adayları gereksiz görebiliyor ayrıntılıyı da.. bence gerekli.. 175e yaptırdım ben, hiç de pişman değilim.. hem herşeyi görüp öğreniyorsun aklında soru kalmıyor, hem cd veriyorlar hatıra kalıyor, hem de aynı zamanda 4d ve renkli de görmüş oluyorsun.. bi taşla kaç kuş :D

sana sonuna kadar katılıyorum.benim gittiğim hastanede muayne ücreti 12 tl başından beri aynıydı halada değişmedi. doktorumdanda çok memnunum gereksiz yere test yaptıran biri deil.ikili test için 58 lira ödedim.detaylı ult. doktorumun anlattıgı kadarıyla aynen aktarıyorum( bizim baktıgımız ultrasonlardan pek bir farkı yok benim göremeyip de onların görebilecegi bi iki şeyin var onlarda Allah korusun bebek 5 değilde 6 parmaklı olur veya yanagında ufak bi yarık olabilir gibi ) doktoruma sordum peki çıkabilecek sorunlara dogum öncesi anne karnında önlem alinabiliyormu diye aldığım cevap hayır oldu bebek doğmadan hiç bir müdehalede bulunamayız dedi.sonuç olarak doktorum mecbur tutmadı eğer bir problem görseydim sana kesin olarak gitmelisin derdim ama ben bebekte bir sorun görmüyorum senin isteğine bağlı maddi gücün el veriyosa isdersen gidersin dedi.ben gitmedim maddi açıdan deil ama gitmeyişim eğer bi sorun çıkarsa ben kendi kendimi yer bitirirdim doğuma kadar hayatı zindan ederdim kendime.Allahıma sıgındım allahın izni ile hiç bir sorun olmayacak inanıyorum.doğum ücretlerine gelince normal:750 tl bir gün kalıyosun sezeryan: 1050 tl iki gün kalıyorsun, yogun bakım ve yeni doğan üniteside var konuya ek olarak unutmuşum en son kontrolümde şeker yüklemesi, idrar kültürü ve kan testi yapıldı (kan sayımı,ciğer fonksiyonları,troit gibi)bunlarada 90 lira ödedim.sanırım testleri biraz pahalı ama çalışan bi anne adayı olduğum için pek izin alamıyorum o yüzden hepsini gittigim hastanede yaptırıyorum.zaten kontrollerime bile cumartesileri gidiyorum işim yüzünden

cnm dediklerine kendi ağzımdan çıkmış gibi içden katılıyorum..
özellikle şu cümle " maddi gücün el veriyosa isdersen gidersin dedi.ben gitmedim maddi açıdan deil ama gitmeyişim eğer bi sorun çıkarsa ben kendi kendimi yer bitirirdim doğuma kadar hayatı zindan ederdim kendime.Allahıma sıgındım allahın izni ile hiç bir sorun olmayacak inanıyorum"
HEPİMİZİN KUZULARI RABBİME EMNET OLSUN,RABBİM HERKESE SAĞLIK, SIHHAT İLE DOĞUMLAR VE BEBİŞLER NASİP ETSİN!!!

renkli ultrason atrı..detaylı ultrason ayrı şey....
Doktorum her kontrol sonrasında renkli gösteriyor zaten meleğimizi...
detaylı ultrasona doktorumuz şart değil dedi ama biz yine de günümüzün teknolojisinden yararlanalım dedik 80 lira verdik biz.
iyi ki de yaptırmışız..

özel hastane hamilelikte tabiki ilk tercihim,devlet hastanelerinde drlar çok ilgisiz,ve sabırsız,tahammülsüz davranabiliyorlar...
özel hastaneler şubatta çıkan bir yasayla yenidoğanlara ücretsiz, muayene ücreti olarak devletin belirlediği sınırın üstüne çıkamıyacaklarki benim bulunduğum yerde özel hastanelerin tümü 12 tl alıyolar (şubattan çnce bazısı15 bazısı 20 tl vs değişiyodu)
ben ilk 2 2.5aylık iken yapılan tüm tahlillerde hastanemde sordum 220 tl dedi ,bende devlette muayene ile birlikte 8 tl verdim drum hiç memnun olmadı hastanesinde yapılmadığı için bende dr u değiştirdim.
daha sonra 3,4 boyutlu ultrason,ikili test dediler ...
cici dr uma "bunlar ne için" dedim.
dr da "dawn sendromu vs. gibi bi hastalık olup olmadığına bakıcaz" dedi
" peki bi müdahalede bulunabilecekmisiniz ki aldırmayı düşünmem çünkü" dedim
oda ozaman gerek yok yaptırma" dedi...
sonuçta yaptırmadımmm...
22. haftadan itibaren gereken şeker yüklemesi vs. gibi bazı tesler özel hastanede 100-150 arası idi
gittim devlete miss gibi hiç ücret ödemedim sayılır(glikozu kendim aldım 3 tl ve su )
şimdi ise renkli ultrason diyolar ki fiyatı il ve hastaneye göre değişiyor 200 tl den başlayıp 500 ,600 gibi bişey söyleyebiliyorlar...
ben bunuda gerekli görmüyorum, çünkü yine bebeğe müdahale yada tedavi türkiyede anne karnında mümkün değil ...
doğumdan sonra ise yeni çıkan yasayla yeni doğan, her türlü bakımı ücretsiz...

son olarak doğum ücreti geçen ay konuştuğum kadarı ile
normal doğum 300 tl
sezeryan 400
kendi isteğinle olursa onu sormadım bilmiyorum önümüzdeki ay onuda öğrenir yazarım ...

YA SİZ BU UYGULAMALARA NE KADAR ÖDEDİNİZ?

Ben çalıştıgım ve işten izin alamadıgım için muayenelere haftasonu gidiyorum, istesem de devlete gidemem.
Yavrularımız için herşey feda ne yapalım..

Ben çalıştıgım ve işten izin alamadıgım için muayenelere haftasonu gidiyorum, istesem de devlete gidemem.
Yavrularımız için herşey feda ne yapalım..

öyle cnm kuzularımızı sağsalim kucağımıza alalım inşallah da ,şartlar elvrdiği gibi hareket edicez, başka çaresi yok:)

muayene ücreti 30 tl
rutin tahlillerde herbir tahlil için fark ücreti yaklaşık 10 tl
ikili ve üçlü test 40ar tl
ayrıntılı ultrason 150 tl
şeker yüklemesi 40 tl
doğum normal sezeryan fark etmeden 1500 tl

bütün tahlillerimi de yaptırdım bu arada
geriye birtek doğum kaldı hayırlısıyla

Son düzenleme:
muayene ücreti 30 tl
rutin tahlillerde herbir tahlil için fark ücreti yaklaşık 10 tl
ikili ve üçlü test 40ar tl
ayrıntılı ultrason 150 tl
şeker yüklemesi 40 tl
doğum normal sezeryan fark etmeden 1500 tl

bütün tahlillerimi de yaptırdım bu arada
geriye birtek doğum kaldı hayırlısıyla

Ankarada hangi hastaneye gidiyorsunuz? bende doğum için hastane bakıyorum, fiyat uygun gibi geldi.. birde normal doğumu destekleyen bir hastane mi?

Ankarada hangi hastaneye gidiyorsunuz? bende doğum için hastane bakıyorum, fiyat uygun gibi geldi.. birde normal doğumu destekleyen bir hastane mi?

akropol hastanesi
doktorum ışın kocabaş
doktorumu da hastaneyi de sevdim
fiyatlar piyasaya göre uygun dediğin gibi
normal doğumu çok destekliyorlar
bu da cazip kısmı

bayanlar istanbulda önerebileceginiz avrupa yakasında hem özel hem sigorta gecen iyi bir hastane varmı ben hala arayış içerisindeyim sadece dogum amaçlı

Merhaba arkadaşlar Bende İstanbulda oturuyorum. Avrupa yakasında Ethica İncirli Hastanesine gidiyorum. Ali Paşa Oskay da doktorum.
Muayene ücreti 70 tl sgk lı fiyatı
2 li test için de 120 tl ödedim. Bunlar hep sgk lı fiyatı tabi
Doğumla ilgili bilgi alıcam ptz günü gittiğimde fiyatları size bildiririm.

ben ıkılı testımı halıç hospıtalde yaptırdım 100 tl
ılkten halıc hospıtale gıdıordum muayene ucretıde 25 tl ıdı
sonra devlete gıtmeye tahlıllerı orda yaptırmaya basladım uclu test ve ayrıntılı ultrasonuda yaptırdım muayene ucretı olsun hıcbır sekılde tek kurus ödemedım sadece bı kez 5 tl muayene ucretı cıktı eczaneden oda bısı dııll semıha sakır dogum evı ne gıtmıstım ama suan avrupa safak hastanesıne gıdıorum kı burda dogum ıstıorum normal dogum 400 tl sezaryen 750 tl ımıs muayene ucretıde 32 tl

Kızlar ben ayrıntılı ultrason için 40 lira ödeyeceğim.Sakın fırsat vermeyin çok fahiş fiyat isteyenlere.Sizin sigortanız zaten karşılıyor bu tetkiki..

bayanlar istanbulda önerebileceginiz avrupa yakasında hem özel hem sigorta gecen iyi bir hastane varmı ben hala arayış içerisindeyim sadece dogum amaçlı
cnm eğer yakınsan nisa hastanesi asiye hanımı öneririm özellikle normal d. Yapmak istiyorsan kesinlikle tavsiye ederim sezeryan düşünüyorsan aynı hastane mürvet hakyemez acaip derecede işinde uzman bi dr..
Ama eğer avcılar sana yakınsa avcılar hospıtal nil hanım, çok tanıdığım orda doğm yaptı ve şiddetle tavsiye ediyolar ama ben silivride oturduğum için ikiside çok uzak malesef...inşallah aradığını bulursun cnm:)

ben ıkılı testımı halıç hospıtalde yaptırdım 100 tl
ılkten halıc hospıtale gıdıordum muayene ucretıde 25 tl ıdı
sonra devlete gıtmeye tahlıllerı orda yaptırmaya basladım uclu test ve ayrıntılı ultrasonuda yaptırdım muayene ucretı olsun hıcbır sekılde tek kurus ödemedım sadece bı kez 5 tl muayene ucretı cıktı eczaneden oda bısı dııll semıha sakır dogum evı ne gıtmıstım ama suan avrupa safak hastanesıne gıdıorum kı burda dogum ıstıorum normal dogum 400 tl sezaryen 750 tl ımıs muayene ucretıde 32 tl

cnm ayrıntılı ultrasonu hangi devlet hastanesinde yaptırdın silivride yokda.?

Ben de memorial şişli şubesine gidiyorum. Figen taşer güney doktorum. Vizite ücreti 150 tl civarı sanırım. Özel sigortam olduğu için ben 27 tl ödüyorum. Odasında 4 boyutlu ultrason var. Her gidişimde cd ye çekip veriyor. MEmorialda testler oldukça pahalı. Ama Dr. um dışarıda yaptırabilirsin biyokimya testlerini dediği için pek çok kan testini dışarıda yaptırdım. İkili testi önemli bulfuğum için memorialda yaptırdım. Fiyatı 168 di. Sigorta farkı olarak 35 civarı ödedim. Ayrıntılı ultrasonu da Memorialda yaptıracağım Cihangir beye. Fiyatı 368 lira sanırım ayrıntılı ultrasonun..Bu arada aile hekimi de bazı testleri ücretsiz yapıyor haberiniz olsun.
Doğum fiyatlarından çok emin değilim ama sanırım epiduralsiz normal doğum 7000 civarı.Sezeryan ve epidural fiyatlarını bilmiyorum. Kesin öğrenince yazarım.
Ayrıca Dr. um da normal doğumdan yana...

Son düzenleme:
Back
X