özel hastane hamilelikte tabiki ilk tercihim,devlet hastanelerinde drlar çok ilgisiz,ve sabırsız,tahammülsüz davranabiliyorlar...
özel hastaneler şubatta çıkan bir yasayla yenidoğanlara ücretsiz, muayene ücreti olarak devletin belirlediği sınırın üstüne çıkamıyacaklarki benim bulunduğum yerde özel hastanelerin tümü 12 tl alıyolar (şubattan çnce bazısı15 bazısı 20 tl vs değişiyodu)
ben ilk 2 2.5aylık iken yapılan tüm tahlillerde hastanemde sordum 220 tl dedi ,bende devlette muayene ile birlikte 8 tl verdim drum hiç memnun olmadı hastanesinde yapılmadığı için bende dr u değiştirdim.
daha sonra 3,4 boyutlu ultrason,ikili test dediler ...
cici dr uma "bunlar ne için" dedim.
dr da "dawn sendromu vs. gibi bi hastalık olup olmadığına bakıcaz" dedi
" peki bi müdahalede bulunabilecekmisiniz ki aldırmayı düşünmem çünkü" dedim
oda ozaman gerek yok yaptırma" dedi...
sonuçta yaptırmadımmm...
22. haftadan itibaren gereken şeker yüklemesi vs. gibi bazı tesler özel hastanede 100-150 arası idi
gittim devlete miss gibi hiç ücret ödemedim sayılır(glikozu kendim aldım 3 tl ve su )
şimdi ise renkli ultrason diyolar ki fiyatı il ve hastaneye göre değişiyor 200 tl den başlayıp 500 ,600 gibi bişey söyleyebiliyorlar...
ben bunuda gerekli görmüyorum, çünkü yine bebeğe müdahale yada tedavi türkiyede anne karnında mümkün değil ...
doğumdan sonra ise yeni çıkan yasayla yeni doğan, her türlü bakımı ücretsiz...
son olarak doğum ücreti geçen ay konuştuğum kadarı ile
normal doğum 300 tl
sezeryan 400
kendi isteğinle olursa onu sormadım bilmiyorum önümüzdeki ay onuda öğrenir yazarım ...
YA SİZ BU UYGULAMALARA NE KADAR ÖDEDİNİZ?
özel hastaneler şubatta çıkan bir yasayla yenidoğanlara ücretsiz, muayene ücreti olarak devletin belirlediği sınırın üstüne çıkamıyacaklarki benim bulunduğum yerde özel hastanelerin tümü 12 tl alıyolar (şubattan çnce bazısı15 bazısı 20 tl vs değişiyodu)
ben ilk 2 2.5aylık iken yapılan tüm tahlillerde hastanemde sordum 220 tl dedi ,bende devlette muayene ile birlikte 8 tl verdim drum hiç memnun olmadı hastanesinde yapılmadığı için bende dr u değiştirdim.
daha sonra 3,4 boyutlu ultrason,ikili test dediler ...
cici dr uma "bunlar ne için" dedim.
dr da "dawn sendromu vs. gibi bi hastalık olup olmadığına bakıcaz" dedi
" peki bi müdahalede bulunabilecekmisiniz ki aldırmayı düşünmem çünkü" dedim
oda ozaman gerek yok yaptırma" dedi...
sonuçta yaptırmadımmm...
22. haftadan itibaren gereken şeker yüklemesi vs. gibi bazı tesler özel hastanede 100-150 arası idi
gittim devlete miss gibi hiç ücret ödemedim sayılır(glikozu kendim aldım 3 tl ve su )
şimdi ise renkli ultrason diyolar ki fiyatı il ve hastaneye göre değişiyor 200 tl den başlayıp 500 ,600 gibi bişey söyleyebiliyorlar...
ben bunuda gerekli görmüyorum, çünkü yine bebeğe müdahale yada tedavi türkiyede anne karnında mümkün değil ...
doğumdan sonra ise yeni çıkan yasayla yeni doğan, her türlü bakımı ücretsiz...
son olarak doğum ücreti geçen ay konuştuğum kadarı ile
normal doğum 300 tl
sezeryan 400
kendi isteğinle olursa onu sormadım bilmiyorum önümüzdeki ay onuda öğrenir yazarım ...
YA SİZ BU UYGULAMALARA NE KADAR ÖDEDİNİZ?