2012 yılı favori kız isimleri ?

olduolacak

kuzucuğum melek kızım
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
232
2
26
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Mart başında allah kısmet ederse kızım olacak.
Ama hala isme karar veremedik.
Eşim illa iki isim koyalım dese de ben hep istemiyorum.
İçimize sinen bir isim bulamadık..
Alternatiflerinizi bekliyorum..
Şimdiden mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkürler..

benim şuan düşündüklerim
öykü
buğlem
beren
gizem
pırıl
şuanda çok duydugum bir isim -eslem- ama ben düşünmüyorum

merhaba :3: benimde buaralar çok sık duydugum kız isimleri ;buğlem (söylediğim kimse beğenmiyor ama olsun),beril,beren,zümra,berra(ben nasip olurda kızım olursa berra duru düşünüyorum) aslında 2 isim bende düşünmüyorum ama çok güzel geliyo bana..Allahım hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder inş......

Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir. Bu anlamıyla sahibini hep iyi bir insan olarak hatırlattığı için, nefis muhasebesi yapmaktan alıkoyma ihtimali vardır. Az da olsa, dinî imtihan açısından bir risk taşıdığı için “sedd-i zerayi” kuralı gereğince değiştirilmiştir.

Hz. Peygamber (asv), "iyi insan, kusursuz kimse, günahsız" anlamına gelen "Berre" ismini Zeyneb'e çevirmiştir. Bu ismi taşıyanın zihninde, kendini beğenme gibi bir mana teşekkül edebilir. Bu da isimlenenin karakterini olumsuz yönde etkilemek demektir. Zira bu isim hakkında Hz. Peygamber (asv), "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "Kendinizi temize çekmeyin!"1 sözüyle de, güzel bir ismi başka güzel bir isimle değiştirmenin gerekçesini belirtmiştir. Bunun anlamı, "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" demektir2.

Rivayetlere göre Zeynep bnt. Ebî Seleme'nin adı Berre idi. Nefsini tezkiye ediyor denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (asv) onu Zeyneb diye isimlendirdi3. Demek ki buradaki çirkinlik, mananın çirkinliğinden gelmiyor. "Kendinî temize çıkarmayın, kimin muttaki (temiz) olduğunu O (Allah) çok iyi bilir."4 âyetine muhalefetten ileri geliyor, denebilir. Şu halde İslam âdâbına uymayan, kişiye gurur, kibir, aldanma telkîn eden isimler uygun değildir. Diğer bir rivayette belirtildiğine göre Cüveyriye bnt. el-Haris'in ismi de Berre idi, Hz.Peygamber (asv) onu da Cüveyriye'ye çevirmiştir.

Dün okumuştum yine de bilgilendireyim dedim arkadaşlar.İsim koyarken muhakkak araştıralım.

Cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle.
İsim alternatiflerinizin hepsi çok güzel ama bir türlü içime sinen , kızımı o isimle çağırıp sevecek ismi bulamıyorum.
İşte buu, kızımın adı diyemiyorum..
Allah herkesin bebişini kucağına sağlıklı almasını nasip eder inşalllah..
Buarada Tuana ismi hakkında ne dersiniz

Tuana Buglem benim favorilerim :))
Kizim olursa belki bir gun, bu iki ismi kullanmayi dusunuyorum, dusunuyoruz.

allah nasip eder de bir kızım olursa özge koymayı düşünüyoruz ismini.eşimle çok beğeniyoruz.iki isim koymayı hiç düşünmüyorum.ilerde kendi soyadını da kullanmak istediğinde çok zor olur

bebişlere isim verirken 10 düşünüp bir karar vermek gerekiyor bence.. Mesela bu konunun içindede bazı arkadaşlar buğlem demişler. Kur'an da geçmiyor bu isim.. Hatta İnternette, Eski bir kızılderili dilinde bereket yuklu bulut anlamina geldiği yazılı..
bence size önerilen bütün isimleri ve sizin düşündüklerinizi yazın bir kağıda karşılarınada anlamlarını.. eleye eleye karar verin sonrada..
isimler araştırılmalı diyorum ama benimde sevdiğim fakat anlamını henüz araştırmadığım (henüz anne değilim fakat yarın test yaptıracam olma ihtimalimde var :)) isimler şunlar
-Lina
-Eylül
-Mina
-Eylem
-Laila
-Ada
-Neva
-Duru
-Ayşe (kızım olursa ilk adı olacak)
-Nazlı
-Nisan
-Elif Funda
-Zeynep

Son zamanlarda o kadar enteresan isimler varki eski isimleri artık çocuklarda görmek mümkün değil.. düşünün derim

Tuana ismi konusunda ailecek hemfikir olduk.
Lakin hoca kulağına iki isim olarak fısıldayıp kimliğinde sadece Tuana yazacak bebişimizin..
Çok şükür bunu da halletmiş olduk el birliğiyle :))

canım benimde muhtemel doğum tarihim 7 mart çok yakınmışız:) ben kızıma isimkoydum .daha doğrusu babası koydu bana fırsat bırakmadı pek.benim adım sinem kızımında ismiallah izin verirse senem olacak anlamıda tapılacak kadar güzel kadın demek :)

canım benimde muhtemel doğum tarihim 7 mart çok yakınmışız:) ben kızıma isimkoydum .daha doğrusu babası koydu bana fırsat bırakmadı pek.benim adım sinem kızımında ismiallah izin verirse senem olacak anlamıda tapılacak kadar güzel kadın demek :)

Eveeet allahın izniyle arka arkaya doğum yapacağız gibi :)
İsmi gibi bahtı da güzel olur inşallah.
Bizim de erkek ismimiz belliydi kız olduğunu öğrenince biraz zorlandık işin aslı..
Nasıl gidiyor hamilelik?

çok keyifli gidiyor canım bir sıkıntı yok özellikle bu hafta tekmeleri güçlenmeye başladı bebişimin:1: sana sıcak gelen bi isim seç bence ben şu an bana ne isim verilse değiştirmem bebeğimin ismini çok alıştım çünkü bu arada sen nerde doğum yapacaksın istanbuldamısın bu arada çevremdeki anne olan arkadaşlarım genelde 37-38. hafta aralığında doğum yapmışlar.yani şubat anneside olabiliriz sende farkındamısın bilmem

Arnisa ve Asel....
Arnisa: En ahlaklı,En namuslu..
Asel: Cennette akan bal ırmağı..

Kızım olursa şayet Arnisa koymayı düşünüyorum..Arnisa GÜL...oy annesinin kuzusu :emir_bebek:

çok keyifli gidiyor canım bir sıkıntı yok özellikle bu hafta tekmeleri güçlenmeye başladı bebişimin:1: sana sıcak gelen bi isim seç bence ben şu an bana ne isim verilse değiştirmem bebeğimin ismini çok alıştım çünkü bu arada sen nerde doğum yapacaksın istanbuldamısın bu arada çevremdeki anne olan arkadaşlarım genelde 37-38. hafta aralığında doğum yapmışlar.yani şubat anneside olabiliriz sende farkındamısın bilmem

Maşallah inşallah hep böyle devam eder.
Benim de pek sorunum yok gibi.
Şu sıralar bi boğaz hırıltım var faranjit olmaktan korkuyorum.
Kendime nekadar da iyi baksam koruyup kollasam boğazımda ki hırıltıya kuru öksürüğe mani olamıyorum.
Hamileliğimden öncede vardı gerçi aynı problem.Antibiyotik alıp iğne vurulduğumda geçiyordu.Ama maalesef şimdi öyle bir lüksüm yok...
Evet İstanbuldayım canım.
Allah izin verirse Özel Balat Hastanesinde yapmayı düşünüyorum.
Hastaneyi gezdim biliyorum ve yakınlarımın bir kısmı orada doğum yaptılar.
Sen nerede yapmayı düşünüyorsun?
İnşallah Şubat ayında olmaz..
Ayın son zamanlarına gelmesin hayırlısıyla yeni ayda doğsun bebişlerimiz :16:
Burcu lakin balık olacak herhalükarda :)

Maşallah inşallah hep böyle devam eder.
Benim de pek sorunum yok gibi.
Şu sıralar bi boğaz hırıltım var faranjit olmaktan korkuyorum.
Kendime nekadar da iyi baksam koruyup kollasam boğazımda ki hırıltıya kuru öksürüğe mani olamıyorum.
Hamileliğimden öncede vardı gerçi aynı problem.Antibiyotik alıp iğne vurulduğumda geçiyordu.Ama maalesef şimdi öyle bir lüksüm yok...
Evet İstanbuldayım canım.
Allah izin verirse Özel Balat Hastanesinde yapmayı düşünüyorum.
Hastaneyi gezdim biliyorum ve yakınlarımın bir kısmı orada doğum yaptılar.
Sen nerede yapmayı düşünüyorsun?
İnşallah Şubat ayında olmaz..
Ayın son zamanlarına gelmesin hayırlısıyla yeni ayda doğsun bebişlerimiz :16:
Burcu lakin balık olacak herhalükarda :)

benimde burnumda nefes alma problemim var geçen hafta dr a gittim arka kısımda ette şişme varmış burun estetiği olmuştum oda kürek kemiklerimde eğerilik yapmış zamanla hava kanallrım problemli düzeltme gerekiyor iç kısımda genel anestezi yapacağız o yüzden doğum sonrasını bekle dedi şinmdilik fısfıslarla idare ediyorum ..doğum kısmetse türkiye hastanesinde olacak kağıthanede oturuyorum evime yakın ve nezih temiz bir hastane.memnunum.inşallah zamanında doğum yaparız bende kendime dikkat ediyorum ama gezmektende geri kalmıyorum özellikle yavaş yürüyüş iyi geliyor işede yeni ara verdim canısı bugünde bebişe karyola bakıcaz oyun parkımı karyolamı kararsızımaslında ama bugün belli olacak artık :8:

Back
X