2013 kasım anneleri dişi ağrıyan var mı?

muhammetbebek

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
10
0
6
Giresun
Arkadaşlar yirmilik dişim çürümekte ve çoğu zaman şiddetli ağrıya mağruz kalmaktayım.Doktora gittim,istersen çekebiliriz dedi ancak konuşması beni pek tatmin etmedi.Açıkçası bebeğime zarar gelmesinden korkuyorum,o yüzden tabiri caizse dişimi sıkıyorum.Benim gibi diş ağrısı çeken arkadaşlar var mı?Lütfen bir önerisi olan varsa yazsın.

benım var canım doktorum dıscıye gıtmemde artık bı sakınca bulunmadıgını soledı.dıscıye gıttım antıbıyotık verdı ve dıs daha once kanal tedavısı oldugundan cekmekten baska bır çare yok dedı.ayrıca bırde temzılık yapılmalıymıs ama tum bunlar ıcın doktoyrumun yazılı ıznını ıstedı.benımde dıscı ıcıme sınmedı baska bırıne daha gıdıcem

Ben şuan 25haftalık hamileyim, qeçtiğimiz 2 hafta öncesinde kanal tedavisi yaptırdım bi sorun olmadı.Ama diğerleri için artık beklemeyi düşünüyorum çünkü diş hekimleride erken doğum riski olduğu için mesafeli yaklaşıyor.

Benim gittiğim doktor bu şekilde söylememişti.Yani erken doğum riskini öne sürmedi,rahatlatıcı konuşmadığı için tedirgin oldum,çektirmeye cesaret edemedim.Şuanda nasılsınız?Diş ağrısı yoktur inşallah.Benim gün aşırı oluyor ve ayrıca yarım baş ağrısı da tutuyor.Bu saatten sonra artık yapılacak bir şey yok sanırım,mecbur katlanacağım.Bende 25. haftaya girdim

Kızlar bende 25 haftalık hamileyim ve özellikle tatlı bişey yediğimde inanılmaz diş ağrısı çekiyorum. Ve yirmilik dişimde bu aralar beni inanılmaz zorluyor, yemek yerken çok acı çekiyorum ve yanağımdaki eti sıkıştırıyor, ama bebeğime bir zarar gelmesinden korktuğum için doğum yaptıktan sonra diş doktoruna gitmeyi düşünüyorum.

Diş hekimleri anne adaylarına ilaç bile yazarken tedirgin olur çünkü okulda öyle görüyorlar. 2012 kasım annesiyim ve bir diş hekimiyim. Öncelikle kadın doğumcunuzdan izin aldıysanız içinize sinen bir diş hekimiyle her türlü tedaviyi yaptırabilirsiniz. Kurşun korumalı önlük giyerek rahatlıkla küçük diş filimlerinden çektirebilirsiniz. Ben asistanım beceremediği için kaç kere hastalarımdan kendim film aldım. Eğer diş hekiminden ayılıp bayılacak kadar korkmuyorsanız çok zor olmayan çekimleri, dolgu ve diş taşı temizliğini ve kanal tedavisi başlangıcı şuan ki durumunuzla yaptırabilirsiniz. Apseli, ağrılı bir diş beslenmenizi bozmanın yanında kanınıza sürekli bakteri pompalar, antibiyotikler de sadece geçici çözüm sunar. Ankarada bulunan anne adayları arzu ederlerse benden de yardım alabilirler. Seve seve yardımcı olurum. Geçmiş olsun, iyi bayramlar....

Paylaştığınız bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim Nergis hanım.Gerçekten çok aydınlatıcı ve rahatlatıcı oldu.Keşke gittiğim hekim de sizin gibi rahatlatıcı konuşsaydı.Aslında hamilelikte gerçekten hamile psikolojisinden anlayan hekimlere ihtiyaç var.Başarılarınızın devamını dilerim.Ben artık yedinci aya giriyorum ve galiba bu dakikadan sonra çektirmeyi düşünmüyorum.Size bir şey sormak istiyorum,dişi ve diş etlerini rahatlatıcı doğal neler uygulayabilirim?

Teşekkür ederim sevgili patatya:))
Öncelikle mideniz bulansa bile çok güzel fırçalamalısınız. Gerekirse macun kullanmayın, çocuk fırçası alın ama mutlaka fırçalayın. Paradontax, dentasave ya da teetree gibi diş etlerini hedef alan macunlar seçebilirsiniz, kesinlikle faydası olur. Özellikle paradontax ve teetree bitkisel kökenlidir. Alkol içermeyen ağız suları mevcut onları da düşünebilirsiniz, sanırım colgate ve listerin de var. Hamileliğin aktif kusma dönemlerinde kusmanın hemn peşine fırçalamak yerine suyla çalkalayıp 1-2 saat sonra fırçalamak mide asitinin yumuşattığı minenizi fırça abrazyonundan korur. Hamilelikte ağız kuruluğu çok olur. Sık sık yudum yudum suyla kuruyan diş etlinize yardımcı olmalısınız. Tansiyon şikayetiniz yoksa tuzlu su ya da karbonatlı suyla gargara yapmak da diş etleinize iyi gelecektir. Ama hepsinden önemlisi hamilelik öncesi mutlaka bir diş hekimine ayrıntılı muayene olup gerekli işlemleri yaptırmaktır.

Diş problemini ben de 26. haftamda yaşadım ve doktoruma sordugumda hemen gidip tedavimi yaptırmam gerektigini cürük dişin bebek için zararlı oldugunu söyledi. Diş hekimim her hekim gibi önce tedirgin oldu sonra gerekli tedavileri yaptı. kurşun önlükle film cekildi, 2 kanal tedavisi ve 1 dolgu yaptırdım, hafif anestezi de yapıldı ve cok şükür hiçbir sıkıntı olmadı ve kurtuldum agrılardan, gercekten hamilelik sonuna kadar dayanılcak gibi değil. Doktorum 32. haftaya kadar dişle ilgili her türlü mudahelenin yapılabilecegini ancak sonrası için yapılmaması gerektigini söyledi.:44:

31. haftamın sonunda 2 gün önce çektirdim. iltihaplıydı öncesinde 5 gün antibiyotik kullandım azı dişimden kurtuldum . çekim sonrası gün içerisinde ılık tuzlu gargara yaptım çok iyi geliyo hala yapıyorum mikrop öldürücü ve hızlı iyileştiriyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…