2013 kasım anneleri oruc tutan varmı..

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
ben 22 haftalık hamileyim..oruc tutabiliyorum..acaba sizlerdende tutan varmı

Kızlar herkesin kendi kararı kimseyi eleştirmek bana düşmez tabi ki ama acıktığımda bebeğimin hareketleri öyle azalıyo ki kıyamıyorum oruç tutan hamilelerin bebeklerine. Doğduğunda onu aç bırakmaya dayanabilir miydiniz peki? Dinimiz de bize böyle bi izin vermişken bu inat niye anlamıyorum doğrusu.

Kızlar herkesin kendi kararı kimseyi eleştirmek bana düşmez tabi ki ama acıktığımda bebeğimin hareketleri öyle azalıyo ki kıyamıyorum oruç tutan hamilelerin bebeklerine. Doğduğunda onu aç bırakmaya dayanabilir miydiniz peki? Dinimiz de bize böyle bi izin vermişken bu inat niye anlamıyorum doğrusu.

ben kendimi çok iyi hissediyorum..bebegimin hareketleri hiç azalmadı...hiçbir sıkıntımda yok...manevi havayı solumak istedim...enufak sıkıntım olursa tabikii tutmayı bırakırım...zaten bebege ve size zararı yoksa tutabilirsiniz tercih meselesi..

ben 24. haftadayım ilk 6 gün tuttum sonra 3 gün tutmadım 2 gün daha tuttum ama artık tutmuycam bebeğime zarar veririm diye korkuyorum akşama kadar hiç kıpırdamıyo nerdeyse yemekten sonra coşuyo (ilk bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum bunuda kaybederim diye çok korkuyorum en başından beri)

ben 24. haftadayım ilk 6 gün tuttum sonra 3 gün tutmadım 2 gün daha tuttum ama artık tutmuycam bebeğime zarar veririm diye korkuyorum akşama kadar hiç kıpırdamıyo nerdeyse yemekten sonra coşuyo (ilk bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum bunuda kaybederim diye çok korkuyorum en başından beri)

En ufak sikayetiniz olursa zaten tutarsanız vebale girersiniz...Allah tamamına erdirsin cumle bebeklerimizi..

Su an anlayamazsiniz ama ilerde bebeginiz susuz kaldig icin hastalklar cogalabilir.. arkadasin bebegi dogustan bobrek hastasi.. doktor susuz klrsn demesine ragmen tytmustu borc kalmasn diye ama bobrek rahatszligi da hic kolay degil.. Siz bilirsnz tabi ama anlayamazsnz bilemezsinz sadece hareket ediyo yada etmiyo diye yaklasmayn bu konuya.. Rabbimiz ruhsat vermis zorlastirmayin ,hem kendiniz hem bebeginiz icin .. Selametle...

ben ilk kez bugün tuttum son bi saattir elim ayağım birbirine girdi valla...oyle bitkinimki anlatamam ...sadece kadir gecesinde tutcam galiba bi daha...gerçekten bebiş hiç hareket etmedi bugün korktum bi de açıkcası,belki bize bişey olmuyo gibi geliyo ama düşündükçe üzüldüm,bi süre sonra kendi yağını yakmaya başlıyomuş minicik şey,o kadar uzun süre tutmak tehlikeli olabilir gerçekten,16 saat çok fazlaa...

3 gün önce tutmaya çalıştım sonuç mu? sonuç felaket... 3 gündür hastanedeyim. Tansiyonum düşmüş ve yemek yemediğim için bebeğin sağlığını da tehlikeye atmışım farkında olmadan. Düşünün bir ara o kadar kötüydüm ki erken doğum olabilir dediler. Daha fazla telaş yapmaya başladım. Forumda da aktif değildim arada bir elime telefon geçerse alıp bakıyordum. Ooof of zaten enfeksiyonum var(idrar yolu enfeksiyonu). Yani siz siz olun tutmayın. Hamilelere farz değil zaten oruç tutmak. Tutan tutsun ona birşey diyemem ama tavsiyem tutmamanız....

ömrüm boyunca kendimi bildim bileli oruçlarımı hiç aksatmadım ama hamilelik beni, midemi, bedenimi bambaşka bir hale soktu.
sürekli acıkıyorum, yaz günü su içmeden duramıyorum.
mide rahatsızlığıma rağmen (ki daha önce de vardı, şimdi hamilelikle 100 kat arttı) oruç tutarsam hele ki bebeğime giden kan pompalayan damarlardan birinde direnç varken, susuz kalma ihtimali varken ona eziyet etmiş olurum.
keyfi değil bu, tamamen dinimiz hoş görmüş, izin vermiş.
gücüm kuvvetim olsa, iyi hissetsem belki denerdim ama zaten iş çıkışı eve gittiğimde ölü gibiyim, bir de oruçlu düşünemiyorum.
belki kısa günler olsaydı sorun olmazdı.
yine herkesin bedenine, sağlığına göre karar vereceği bir şey tabi.

sogansuyu na katılıyorum. Çocuk içinde tehlikeli zaten dinimizde de gebe kadınlara oruç düşmüyor. normal zamanda tutuyoruz orucumuzu. ama böyle bir durumda düşünmemek bile gerek. kendini iyi hissedip hissetmemek değil ki konu. Çocuğunu düşünmek gerek. Ben tutmayı düşünmedim. Bu eziyete de girmeye niyetim yok. Allah affetsin. Çocuğumun ve kendi sağlığım için bu seneyi gözden çıkardım.

asla tutmam net, bir zararını farketmesem de tutmam çünkü farketmeden de bebeğime zarar vereceğimi düşünüyorum kilosunda ve suuyunda azalma olabilir bu haftalar onun en önemli haftaları kilo açısından beslenme acısından 16 saatlere varan susuzluk açlık kim ne derse desin onu etkiler aksini bana kimse kabul ettiremez tutana da Allah vicdan versin eleştirmiyorum ama üzülüyorum yazık onların ağzı yok dili yok... bizden besleniyorlar ve düzenli dengeli beslenmek yüksek derece de su almak lazım 16 saat susuz kalmak benim vicdanım buna dayanmaz

Tutanlara saygı duyarım ama ben bu sene oruç tutmayı hiç düşünmedim. Zaten istesemde tutamazdım, aç kaldığım zamanlar istirfa ediyorum ve çok sık acıkıyorum. Açıkçası bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğini düşündüğüm için gebeyken oruç tutulmasına karşıyım. Düşünsenize minicik bir beden ve size muhtaç, siz ne yerseniz o da onu yiyecek. Bencil davranarak onun hayatını hiçe saymak doğru değil.

Back
X