Merhaba kızlar,
forumun iraz acemisiyim hata yaparsam kusura bakmayın.ama son zamanlarda kafama üşüşen endişelerden sonra bu konuyu açmak zorunda kaldım.Özel sigortam var ancak belli oranlarda karşılıyor.bu nedenle çok fark ödememek için uzun zamandır devam edip memnun olduğum doktorumdan ayrılmak durumunda kaldım.Şu anki doktorumda gayet iyi bilinen bir doktor ancak her ne kadar 2 lafından biri 'normal doğum iyidir' olsa da ardından sıraladığı 'ama'lar bitmek bilmiyor ve cesaret kırıyor.ben zaten kan aldırırken bile içi fena olan biriyim normal yaparım diye bir iddiamda yok ama belki bana cesaret veren bir doktorla bu işe kalkışabilirdim.Doktorum sürekli çok iyi düşünmemi,bunun kolay olmadığını falan söylüyor.bu durumda ben diretirsem tabii ki normal olur ama böyle düşünen biri ile bu yola çıkılır mı ben şüpheler içerisindeyim.sezeryanında doğum sonrası sürecinden çok korkuyorum.Ve yine altını çizeyim belki doktorum diretsede normala cesaret edemeyeceğim ama böyle oluncada kendimi çok keyfi karar veriyormuş gibi kötü hisediyorum.Bir de normal doğum yapan annelerin sezeryan olanalrı sürekli alttan altta suçladığı bir çok yazı okuyorum.Yok 'yarım insan' yok 'insan kendini kestirir mi' yok 'bebeğinizi ilk göremeyeceksiniz' falan.kafam bu duygularla karmakarışık.Evet şu anda da belki çok ünlü,normal destekçisi bir dr bulurum ve belki o da beni ikna etmeyi başarır ama onda da iş yerimin anlaşması gereği ciddi bir fark ödemem gerekir ki ben o parayla 1 ay fazladan ücretsiz izin alıp bebeğimle geçirmek isterim.uzun oldu kusura bakmayın ama kafam karmakarışık.Sanki (allahhh korusun hepimizi' bir neden çıksa hah tamam bu yüzden oluyorum deyip rahatlayacağım.bu çok yanlış biliyorum ama konu öyle bir hale gelmiş ki çocuğunu düşünen,cevval,sağlıklı annleer doğurur,süsüne püsüne düşkün,çıtkırıldım,güçsüzler hemen sezryana koşar.ama acısını da ameliyat sonrasında birr güzel çeker gibi bir imaj yaaratılmış.Sizler ne düşünüyorsunz?Hastanenize,doğum şeklinize karar verdiniz mi?Benim gibi sırf cesaret edemediği için belki de sezeryan olup bu nedenle kendini güçsüz,korkak hisseden var mı?