2013 OCAK Anneleri Bugün Bebişlerimize Ne Yedirdik

eddaxy

ElifEfe:))
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
854
29
123
Şanlıurfa
ilk 4 ay bebeğimi beslemede sıkıntı çekmiş biri olarak çok üzgünüm.. sütüm malesef yeterli değildi. oğlum biberonuda kullanmak istemeyince çok zorlandık ve ek gıdalara geçişimiz çok erken oldu. yaklaşık 4buçuk ayda geçtik biz ek gıdaya..
bu sayfada günlük neler yedirdiğimizi ve değişik çorba, muhallebi vs tarifleriniz varsa paylaşırsak hepimiz için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

ben sabah kalkınca anne sütüyle başlarım.
9 gibi kahvaltı: sulandırılmış sütün içine 3 büsküvi, biraz ceviz, biraz kabak çekirdeği, bazen reçel suyu bazen pekmez, yumurta sarısı ve labneyi karıştırırım. sulu olduysa devam maması eklerim 2 ölçek.

arada yine anne sütü, sütümün az olduğunu düşünüyorsam devam maması..
sonra sırasıyla meyve, yoğurt, çorba ve muhallebiabi. tabi bunların miktarını az tutarım. hem emzirdiğim hemde mama kullandığımız için.
bunlara rağmen oğlum çok zayıf.. şu anda 6 aylık ve 7buçuk kilo..

birde birşey sormak isterim. devam mamalarını çorbanın veya meyvenin içine karıştırıp yediren varmı? ben kahvaltısının ve muhallebisinin içine mama koyuyorum fakat başka nelerin içine karıştırabiliriz merak ediyorum?

süt derken anlayamadım ,ben bu kadar küçük bebeklere süt verldiğini bilmiyordum ...
sbah 7 anne sütü
9-10 gibi ıhlamurun içine 2 zeytin ,ev yapımı bebe bisküvi2-3 adt,evde yapılmış ekşimik :))sütü kestiripteee:)))1 ceviz ,
bi hurma ...:)))))

süt derken anlayamadım ,ben bu kadar küçük bebeklere süt verldiğini bilmiyordum ...
sbah 7 anne sütü
9-10 gibi ıhlamurun içine 2 zeytin ,ev yapımı bebe bisküvi2-3 adt,evde yapılmış ekşimik :))sütü kestiripteee:)))1 ceviz ,

ben bir yaşından önce zeytin verilmiyor diye biliyorum.

sbah 7 anne sütü

canım süt 6-12 aylık bebekler için olanlardan
hurma 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum. sakıncası yoksa bende vereyim ya, çok faydalı çünkü.

menümüze gelince:
sabah kalkınca anne sütü..
9 gibi kahvaltı:sulandırılmış sütün içine (süt 6-12 aylık bebekler için olanlardan) 3 tane cici bebe, yarım yumurta sarısı, çok az ceviz ve kabak çekirdeği.
öğlen komposta, meyveleriyle birlikte rondodan geçirilerek verdim.
sonra mama+anne sütü.
öğleden sonra yoğurt çorbası verecem(kuzucuk şu anda uyuyor, uyanınca tabi)

sonra yine mama+anne sütü veririm.
akşama muhallebi( pirinç unuyla pişirip soğuyunca 3 ölçek mama atıyorum)
böyle şimdilik:))

Son düzenleme:
Benim de derdim bebeğimin yemeklere çok ilgili olması. Doğduğundan beri anne sütü alıyor, sütüm yeterli,bebeğim de çok iyi kilo aldı maşallah. Ama sütüm olmasına rağmen 5. aydan beri,ona tattırmadan yemek yiyemiyoruz, kafede milletin potakal suyundan içiriyoruz falan. Ne versem yiyor,öğürse de iğrense de ağzını açıyor. Aç mı kalıyor diyorum ama emişinden belli lıkır lıkır gidiyor sütler. Şükür mü edeyim üzüleyim mi ben şimdi?ya emmeyi bırakırsa?

2 tepeleme yemek kaşığıyla yapılmış tahıl maması

1 küçük patates, çok az pırasa, 1 avuç bezelye içi, yarım yumurta sarısıyla yapılmış koyu kıvamlı çorba

Maşallah bebişine...Benim kızım çorbayı hiiç mi hiç sevmiyor. Şimdiye kadar severek yediği ilk çorba tarifimiz şöyle: 1 patates, küçük bir soğanın yaklaşık 1/8'i, biraz irmik ve tereyağ... Doktorumuz bize tahıl maması falan demedi. Ben de versem mi acaba?
2 tepeleme yemek kaşığıyla yapılmış tahıl maması

1 küçük patates, çok az pırasa, 1 avuç bezelye içi, yarım yumurta sarısıyla yapılmış koyu kıvamlı çorba

Maşallah bebişine...Benim kızım çorbayı hiiç mi hiç sevmiyor. Şimdiye kadar severek yediği ilk çorba tarifimiz şöyle: 1 patates, küçük bir soğanın yaklaşık 1/8'i, biraz irmik ve tereyağ... Doktorumuz bize tahıl maması falan demedi. Ben de versem mi acaba?

tahıl mamasını içinde vitamin var diye veriyorum, en azından onu yiyor. herşeyi yemiyor, çok seçici :ssz:

9 gibi mıhlamalı kahvaltı: 1 çay kaşığı keçi tereyağını eritip içine 1 tatlı kaşığı tam buğdaylı karışık unu az kavurdum. içine sulandırılmış sütü döküp az daha pişirdim. cıvık kıvamlı yaptım. içine tama yakın yumurta sarısı, labne, 1 çay kaşığı ceviz+kabak çekirdeği karışımı, az reçel suyunu karıştırdım. lapa kıvamlı kahvaltımız hazır:))

sonra komposto: az suyundan alıp meyvelerini blendırdan geçirdim. 2 bisküvi atıp yedirdim.

sonra sebze çorbası: kabak havuç az kıyma, semizotu, domates, irmik

sonra yoğurt verecektim vazgeçtim yoğurt çorbası verdim 8 10 kaşık ama fazla değil..

sonra mama..

ve aralarda tabiki anne sütü

merhaba hanımlar
bu sbah peynir ceviz yumurta pekmez ve ıhlamur verdim sonra mama
öğlenden sonra yoğurt ve ananas suyundan verdim püresini pek istemedisonra mama uayanınca patates kabak yeşil fasulye havuç püresi
ama benim bebeişim çok az yiyor pek alışamadı ek gıdaya daha az yediği için mutlaka arkasına mama içiyoruz

sbah 7 anne sütü

hurma verebiliyormuyuz bebeğim altı aylık verilebiliyorsa bende vereyim

sabah cıvık muhallebi içine yumurta sarısı, labne, ceviz, 2 ölçek mama

öğlen meyve püresi

sonra yoğurt çorbası

mama

akşam civarı irmikli 3 ölçekli mamalı muhallebi..
aralarda anne sütü....

sabah 2 kasik tahilli mama + yarim hurmanin puresi
oglen koyu kivamli sebze corbasi + yogurt
aksam yayla corbasi (yumurta aki haric)

aralarda emzirdim.

sabah devam sütü 1/1 sulandırdım 30/30cc falan içine 3 cicicbebe bisküvisi peynir yarım yumurta sarısı cevizin4/1
öğlen gibi dilim armut rendeledim ama çok az aldı yarısını falan sonrasında 2-3 mama kaşığı evde yaptığım yoğurttan (yoğurt pek istemiyoruz)
akşam üstüde tarhana çorbası 4 yemek kaşığı
bunlar için nasıl bir savaş veriyoruz uuuffff tarifi yok resmen maymun oluyorum :33:

sabah cıvık pişirdiğim muhallebinin içine peynir ceviz+kabak çekirdeği(1 çay kaşığı kadar), reçel suyu, çay kaşığının ucuyla tereyağı,1ölçek mama....
öğlen hoşafın meyvelerini aldım çok az da suyundan, içine 2 cicibebe, blendırdan geçirip yedirdim.
öğleden sonra tarhana çorbası
akşama doğru cicibebeli ve reçel sulu yoğurt
saat 8buçuk gibi de muhallebi içine 2ölçek mama koydum.
aralarda anne sütü...

sabah
muhallebi, 2 kasik pirinc unu, annesutu ve yarim muz ile

ogle
yarim kase sebze puresi ( ceyrek havuc, yarim patates, cok az pirasa, ceyrek kabak) + 2 yemek kasigi yogurt

aksam
1 kase tarhana corbasi (tahilli mama ile koyultulmus )

aralarda anne sutu.

Son düzenleme:
sabah muhallebi içine yumurta sarısı, labne, ceviz kabak çekirdeği reçel suyu tereyağı...
öğlen meyve; elma, erik, dut, harnup pekmezi
akşam tarhana çorbası+ mama
gece uykusundan önce muhallebi 3 ölçekli mama ile..
aralarda anne sütü...

canım süt 6-12 aylık bebekler için olanlardan
hurma 2 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum. sakıncası yoksa bende vereyim ya, çok faydalı çünkü.

menümüze gelince:
9 gibi kahvaltı:sulandırılmış sütün içine (süt 6-12 aylık bebekler için olanlardan) 3 tane cici bebe, yarım yumurta sarısı, çok az ceviz ve kabak çekirdeği.
öğlen komposta, meyveleriyle birlikte rondodan geçirilerek verdim.
sonra mama+anne sütü.
öğleden sonra yoğurt çorbası verecem(kuzucuk şu anda uyuyor, uyanınca tabi)

sonra yine mama+anne sütü veririm.
akşama muhallebi( pirinç unuyla pişirip soğuyunca 3 ölçek mama atıyorum)
böyle şimdilik:))

Ben ek gıdaya geçmedim ama oyalanması için meyve filan veriyorum bu aralar hurma verdim eline ama tavsiye etmem kakasını zor yapıyor çok huysuz oluyor 2 gündür vermiyorum oda rahat bende..

herkese merhaba bu sabah kahvaltıda 1 çay bardağı sulandırılmış süt içine 1 cici bebe ekmeği 4/1 ceviz 1 tatlı kaşığı pekmez 1 kibrit kutusu kadar peynir yarım yumurta sarı biraz muz
öğleden sonra kıymalı tarhana çorbası
akşam üstü 1 elma ın suyu /sonra 2 yemek kaşığı tahıllı armutlu mama
şimdi uyuyor uyanıncada yoğurt yada muhallebi

Muhallebili kahvaltı: sulandırılmış süt ile muhallebiyi pişiriyorum. İçine yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, labne, ceviz+kabak çekirdeği, erik marmelatı veya reçel suyu, 1 yada 2 ölçek mama

hoşaf yapıp az suyuyla robottan geçirdim. İçine 1 yada 2 ölçek mama ve bebe bisküvisi koydum.

bugün biraz yeşil mercimek kırmızı mercimek pirinç domates ıspanak maydanoz biber taze fasulyeden oluşan çorba yaptım. İçine bamyada atacaktım olsaydı. Et olmadığı için yeşil mercimek koydum. Çarşıya gitmek burada biraz zahmetli

akşama gece yatmadan önce muhallebi yaparım. sulandırılmış süt ile muhallebiyi pişiririm. İçine 4 yada 5 ölçek mama atarım.

Back
X